bianchi 12.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Moi Panowie architekci życzą sobie za:- projekt wnętrz łazienki przy sypialni 1700zł (5m2!!!)- projekt wnętrz łazienki ogólnej i pralni 1300zł (9m2!!!)- projekt wnętrz salonu (kominek, balustrada schodów i antresoli) 2500zł (40m2)- projekt wnętrz kuchni z jadalnią 1200zł (16m2)- projekt wnętrz salonu kąpielowego z sauną 2000zł (ok.30m2) - projekt wnętrz komunikacyjnuch (przedsionek, przedpokój) 500zł ok.11,5m2- projekt układu i kolorystyki kostki na podjazdach i chodnikach 500zł Panowie mieli się zajmować wyszukiwaniem kolekcji płytek, ale wytargowaliśmy 15% upustu za ciągłość współpracy (projektowali na dom od podstaw) i nie wiem czy teraz będą chcieli jeździć po sklepach i szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 12.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 100 zł brutto za m2 pow. użytkowej tyle bym dała za b. dobry projekt wnętrz projektowanie jest sztuką, a pisanie, że jak będzie mi się chciało to tez namaluję sobie obraz jest śmieszne kiczy i pacykarzy nie brakuje, po co tworzyć coś beznadziejnego przeglądając zdjęcia wnętrz tworzonych przez, własciceli forumowych domów nie zauważyłam nic ciekawego, wszyscy zrzynają te same pomysły, albo urządzają się przypadkowo zapychając kąty, czym popadnie uważam, jeśli kogoś stać na architekta to powinien z takiej usługi skorzystać i nie zabierać się za cos, na czym się nie zna do projektowania nie wystarczy tylko dobry gust, tylko zdobyte doświadczenie i wiedza, znajomość sztuki, trendy mody, obycie oraz dobry smak pozdrawiam i życzę sukcesów wszystkim amatorom i profesjonalistom zapomniałaś dodać jednego : kasa dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 15.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Brawo annkier.Każdy Polak jest lekarzem,każdy Polak jest komentatorem sportowym......każdy też jest projektantem wnętrz posiadającym wspaniały gust,poczucie estetyki i niemałe umiejętności.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pishor 17.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Moi Panowie architekci życzą sobie (...) nie wiem czy teraz będą chcieli jeździć po sklepach i szukać... Za ten zakres cena nie jest jakoś szczególnie wyśrubowana ( chociaż ja pewnie dałbym niższą ) Piszę "pewnie, wszystko bowiem zależy od indywidualnych uzgodnień i stopnia skomlikowania projektu. Świadczyłby też o tym sposób wyceny poszczególnych pomieszczeń. Nie ma w nim jakiegoś wspólnego "przelicznika" (bo z pewnością nie jest nim powierzchnia). Powiedziałbym raczej, że projektanci kierowali się tu bardziej intuicją ( wynikającą z doświadczenia ) niż innymi względami. Jak rozumiem jednak, cena Cię nie przeraża - wytargowałeś nawet upust Inna sprawa to temat wyboru płytek. Nie wyobrażam sobie żeby projektanci się od niego "wymigali", nawet jeśli coś "spuścili" z ceny. Te dwie sprawy nie mają ze soba NIC wspólnego. Bez określenia konkretnego rodzaju płytek (format, kolorystyka itp.) nie jest bowiem możliwe wykonanie projektu szczegółowego łazienki, czy tez posadzki, a o takich projektach tu mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoaj5 20.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Polecam spółkę Moje-Wnetrza - Poznań. Koszt projektu wynosi 75 zł /m2. Zatrudnają arstystów, architektów i inżynierów. Wszytkie szczegóły są uzgodnione. Ponadto mają jednocześnie dział zajmujący sie wykonawstwem. Dostarczają włsane obrazy a mało tego: sami produkują meble. Wszystko sprzedają pod marką DiO. Robią wizualizacje i dokładne rysunki techniczne. Dużo ryunków są to szkice. http://www.ogrodidom.eu My nie wykańczamy wnętrz. Ustępujemy tu pola konkurencji, która, niejednokrotnie wykańczając wnętrza, wykańcza też inwestora. My sprzedajemy święty spokój. Nie, nie jesteśmy ubezpieczycielem, choć trafiamy do tych samych klientów: do ludzi, którzy chcą mieć właśnie święty spokój. Nasza firma specjalizuje się w kompleksowym projektowaniu, aranżacji i urządzaniu wnętrz. To dzięki nam inwestor w ogóle nie odczuwa, że jego dom się zmienia. I z pobłażliwym uśmiechem patrzy na sąsiadów, którzy zwalniają się z pracy, aby denerwować się na fachowców, którzy spóźnili się dwie godziny. Dzięki nam kuchnia i łazienka powstają w tym samym czasie a na ułożenie parkietu nie trzeba czekać 15 miesięcy. To my dbamy o to, abyście Państwo nie musieli z zacięciem myśliwego polować na wiecznie zapracowanych i obłożonych budowlańców. Oczywiście są tacy właściciele, którym nie straszno wziąć bezpłatny urlop na kwartał i użerać się z kilkoma ekipami, bo tyle ich trzeba, żeby zwykłe siedemdziesiąt metrów przygotować na Święta Bożego Narodzenia. Z powodu „zrozumiałych” i „niezależnych od fachowców” opóźnień, czasem są to Święta Wielkiejnocy a czasem długi weekend majowy ..... Ale dość już o … Jeśli my jesteśmy firmą dla Państwa, chętnie pomożemy w podjęciu decyzji. Oczywiście posiadamy cennik, z którego można skorzystać i pieczołowicie wykonać kosztorys, sumując metry bieżące z klepkami parkietowymi, mnożąc je z punktami świetlnymi podnoszonymi wraz z montażem sedesu do potęgi absurdu. Konkurencja ma cennik, to i my mamy. Tylko nie zapominajmy, że my działamy kompleksowo. Zamówienie ułożenia płytek w jednej firmie a instalacji elektrycznych w drugiej kosztuje tylko samo, co u nas, tylko u nas montaż lamp jest wtedy gratis. Ponieważ mamy doświadczenie, umiemy oszacować koszt urządzenia mieszkania w przeliczeniu na 1 metr kwadratowy powierzchni. A kto z nas lubi rozmowę w stylu: „Ile u Państwa to kosztuje?” – „To zależy, Proszę Pana”. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTM 24.01.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ceny projektóqw oscylują w granicach 30-200 zł za m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam pytanie czy jak architekt zrobi projekt wnętrz to też uczestniczy w etapie wykonania tzn. czy je nadzoruje. Płaci się za taki nadzór oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pishor 24.01.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam pytanie czy jak architekt zrobi projekt wnętrz to też uczestniczy w etapie wykonania tzn. czy je nadzoruje. Płaci się za taki nadzór oddzielnie? W rzeczy samej - oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda B. 12.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja przy realizacji budowy miałem architekta wnętrz. Zapłaciłem 9000 pln. W zamian miałem projekty łazienek,kuchni (wizualizacje), salonu, pokoi. Projektowane były również meble, zabudowy. Dokładny projekt oświetlenia, podjazdów, ogrodzenia, koncepcji ogrodu. Wszystko z nadzorem wykonawczym. Z wykonawcami kłóciła się ona ! Z tej współpracy jestem bardzo zadowolony. Współpraca ta pozwoliła mi zaoszczędzić sporo forsy ( mimo tych 9000 tys ) i sporo problemów. Dziś nasze rodziny są przyjaciółmi i wszelkie porady mam gratis Pozdrawiam Hej, czy mógłbyś mi podać namiary na tego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka30 13.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja tez korzystam z usług architekta. Panią architekt znalazłam dość przypadkowo kupując raz jedyny magazyn Dobre Wnętrze, gdzie był jej projekt - który było odzwierciedleniem tego co mi się podobało. Zadzwoniłam i zaczęła sie nasza współpraca. Kupiłam ostatni dom z zabudowie szeregowej - o układzie wnętrz itp nie muszę chyba pisać bo wiadomo, że do rewelacyjnych nie należał. Zmieniliśmy układ pomieszczeń, strop w związku ze zmianą schodów, ilość i wielkość okien. Nasz domek z niefunkcjonalnej, typowej szeregówki stał się eleganckim, funkcjonalnym domem:). Fakt developer klnął jak mógł na moje zmiany, ale dom buduje się na x lat, a nie na 5, żeby go potem zmieniać. Dodam, że został zaprojektowany z innych materiałów i całkowicie różnił się od tego, którym zachwyciła się a gazecie, więc w żadnym wypadku nie było to powielanie tego samego pomysłu. Za dom o powierzchni 140m zapłaciłam 13000 i ani przez chwilę tego nie żałowałam - jest dopieszczony w każdym szczególe, a tym którzy powiedzą że nie ma tam mojego wkładu zaprzeczę: rolą architekta jest nadanie naszym wyobrażeniem realnego kształtu i zgrania wszystkiego w jedną całość. Co do pracochłonności to powiem że: - są to godziny spotkań, rozmów telefonicznych - za które architekt też płaci bo przecież nie puszcza sygnałów żebym oddzwoniła - mój projekt uwzględniający aranżację, zalecenia budowlane, wod-kan, instalacje elektryczne, projekt mebli itd grubością i zawartością merytoryczną dorównuje projektowi budowlanemu. - architekt czuwa nad projektem do czasu zakończenia inwestycji, przygotowuje wstępny kosztorys, jeżeli uznamy że coś jest np za drogie szuka innych odpowiedników i inwestor nigdy nie jest zostawiony sam na sam z projektem którego potem np nie mógłby zrealizować - i wiele wiele innych korzyści...... Uff ale się rozpisałam - podsumowując ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy z architektem wnętrz i każdemu życzyłabym takiej współpracy i owoców tej współpracy takich jak u mnie:) Dodam że rozmawiałam wcześniej z kilkoma architektami, też z niższej półki ale uważam że nie mieli by takiego polotu w tworzeniu mojego domu i raczej nie wskazaliby możliwości dokonania tak radykalnych zmian. Można powiedzieć że mogłam kupić dom nie wymagający takich ingerencji, jednak dla mnie najważniejsza była lokalizacja, blisko centrum, z działką pod lasem nie mogłabym z tego zrezygnować na rzecz samodzielnie budowanego domu w innym miejscu. Kończąc powiem tak: wszystko zależy od tego czego oczekujemy od architekta - jednym taka współpraca pasuje jednym nie, ale na pewno warto poszukać osoby o takich samych gustach jak my, wtedy będziemy się rozumieć prawie bez słów a zaprojektowany dom będzie odzwierciedleniem nas. pozdrawiam serdecznie Inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 18.03.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Polecam spółkę Moje-Wnetrza - Poznań. Koszt projektu wynosi 75 zł /m2. Zatrudnają arstystów, architektów i inżynierów. Wszytkie szczegóły są uzgodnione. Ponadto mają jednocześnie dział zajmujący sie wykonawstwem. Dostarczają włsane obrazy a mało tego: sami produkują meble. Wszystko sprzedają pod marką DiO. Robią wizualizacje i dokładne rysunki techniczne. Dużo ryunków są to szkice. http://www.ogrodidom.eu My nie wykańczamy wnętrz. Ustępujemy tu pola konkurencji, która, niejednokrotnie wykańczając wnętrza, wykańcza też inwestora. My sprzedajemy święty spokój. Nie, nie jesteśmy ubezpieczycielem, choć trafiamy do tych samych klientów: do ludzi, którzy chcą mieć właśnie święty spokój. Nasza firma specjalizuje się w kompleksowym projektowaniu, aranżacji i urządzaniu wnętrz. To dzięki nam inwestor w ogóle nie odczuwa, że jego dom się zmienia. I z pobłażliwym uśmiechem patrzy na sąsiadów, którzy zwalniają się z pracy, aby denerwować się na fachowców, którzy spóźnili się dwie godziny. Dzięki nam kuchnia i łazienka powstają w tym samym czasie a na ułożenie parkietu nie trzeba czekać 15 miesięcy. To my dbamy o to, abyście Państwo nie musieli z zacięciem myśliwego polować na wiecznie zapracowanych i obłożonych budowlańców. Oczywiście są tacy właściciele, którym nie straszno wziąć bezpłatny urlop na kwartał i użerać się z kilkoma ekipami, bo tyle ich trzeba, żeby zwykłe siedemdziesiąt metrów przygotować na Święta Bożego Narodzenia. Z powodu „zrozumiałych” i „niezależnych od fachowców” opóźnień, czasem są to Święta Wielkiejnocy a czasem długi weekend majowy ..... Ale dość już o … Jeśli my jesteśmy firmą dla Państwa, chętnie pomożemy w podjęciu decyzji. Oczywiście posiadamy cennik, z którego można skorzystać i pieczołowicie wykonać kosztorys, sumując metry bieżące z klepkami parkietowymi, mnożąc je z punktami świetlnymi podnoszonymi wraz z montażem sedesu do potęgi absurdu. Konkurencja ma cennik, to i my mamy. Tylko nie zapominajmy, że my działamy kompleksowo. Zamówienie ułożenia płytek w jednej firmie a instalacji elektrycznych w drugiej kosztuje tylko samo, co u nas, tylko u nas montaż lamp jest wtedy gratis. Ponieważ mamy doświadczenie, umiemy oszacować koszt urządzenia mieszkania w przeliczeniu na 1 metr kwadratowy powierzchni. A kto z nas lubi rozmowę w stylu: „Ile u Państwa to kosztuje?” – „To zależy, Proszę Pana”. UWAGA, TO WIELKA FARSA I KLAMSTWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CYT.: "My nie wykańczamy wnętrz. Ustępujemy tu pola konkurencji, która, niejednokrotnie wykańczając wnętrza, wykańcza też inwestora".....CZYŻBY???? SPECJALNOŚCIĄ TEJ "FIRMY" JEST WYKOŃCZENIE INWESTORA!!!!!.W TYM FAKTYCZNIE SĄ NIEPOKONANI.ZNAM TO Z AUTOPSJI.ZAOSZCZĘDŹCIE SOBIE NERWÓW!!! To dzięki nam inwestor w ogóle nie odczuwa, że jego dom się zmienia.....OWSZEM...DOM NIE ZMIENIA SIĘ NA LEPSZE - ROBIĄ Z NIEGO RUINĘ ZA WIELKIE PIENIĄDZE, PO CZYM MYŚLĄ ŻE BEZKARNIE ZNIKNĄ I NIE WYWIĄŻĄ SIĘ Z UMOWY....NISZCZĄ CUDZA WLASNOŚĆ, NIE SZNUJA LUDZI PO PODPISANIU UMOWY-MNIE TO SPOTKALO! To my dbamy o to, abyście Państwo nie musieli z zacięciem myśliwego polować na wiecznie zapracowanych i obłożonych budowlańców.....ZACIĘCIE TRZEBA WALCZYĆ Z "FIRMĄ" O ODZYSKANIE SWOICH PIENIĘDZY I RZETELNE WYWIĄZANIE SIE Z UMOWY. MIESZKANIE PRZED REMONTEM U MNIE WYGLADAŁO LEPIEJ ANIŻELI PO DEMOLCE...BO TAK NAZWAĆ TO TRZEBA! MAJA FACHOWCÓW Z WYKSZTAŁCENIEM BUDOWLANYM? DZIECKO ZROBIŁOBY TO LEPIEJ.SĄ TO LUDZIE Z ULICY, ZAKŁAMANI I OBRZYDLIWIE NIEDOKŁADNI. KŁAMIA NA KAŻDYM KROKU. Obecnie zatrudniamy kilkunastu fachowców różnych branż aby kompleksowo realizować zlecenia klientów. Posiadamy własne biuro projektowe. Posiadamy fabrykę aby samodzielnie realizować meble do naszych projektów. .....Z DALA OD TAKICH WŁAŚNIE FACHOWCÓW !SAMODZIELNIE REALIZUJĄ MEBLE? NO PROSZĘ.....WYSTRACZY TYLKO PO PODPISANIU UMOWY POBIEGAĆ PO NAJTAŃSZYCH SKLEPACH A TAM WŁASNIE ZNAJDZIECIE SWOJE WYMARZONE MEBLE...JA ZNALAZŁEM! DEKORACJA WNĘTRZA? IDŹCIE DO IKEII - TO ICH CAŁE PRACE DEKORATORSKIE. LUDZIE, STRZEŻCIE SIĘ!!!! ....CHYBA ,ŻE LUBICIE CIĄGLE PODNIESIONĄ ADRENALINĘ, NERWY I KŁAMSTWA?????.....TO JEDYNE CO MACIE ZAPEWNIONE!!! POZDRAWIAM, ŻYCZLIWY INWESTOROM!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 18.03.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ceny projektóqw oscylują w granicach 30-200 zł za m2. Pozdrawiam UWAGA, TO WIELKA FARSA I KLAMSTWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CYT.: "My nie wykańczamy wnętrz. Ustępujemy tu pola konkurencji, która, niejednokrotnie wykańczając wnętrza, wykańcza też inwestora".....CZYŻBY???? SPECJALNOŚCIĄ TEJ "FIRMY" JEST WYKOŃCZENIE INWESTORA!!!!!.W TYM FAKTYCZNIE SĄ NIEPOKONANI. ZNAM TO Z AUTOPSJI.ZAOSZCZĘDŹCIE SOBIE NERWÓW!!! To dzięki nam inwestor w ogóle nie odczuwa, że jego dom się zmienia.....OWSZEM...DOM NIE ZMIENIA SIĘ NA LEPSZE - ROBIĄ Z NIEGO RUINĘ ZA WIELKIE PIENIĄDZE, PO CZYM MYŚLĄ ŻE BEZKARNIE ZNIKNĄ I NIE WYWIĄŻĄ SIĘ Z UMOWY....NISZCZĄ CUDZĄ WLASNOŚĆ, NIE SZANUJA LUDZI PO PODPISANIU UMOWY-MNIE TO SPOTKALO! To my dbamy o to, abyście Państwo nie musieli z zacięciem myśliwego polować na wiecznie zapracowanych i obłożonych budowlańców..... ZACIĘCIE TRZEBA WALCZYĆ Z "FIRMĄ" O ODZYSKANIE SWOICH PIENIĘDZY I RZETELNE WYWIĄZANIE SIE Z UMOWY. MIESZKANIE PRZED REMONTEM U MNIE WYGLADAŁO LEPIEJ ANIŻELI PO DEMOLCE...BO TAK NAZWAĆ TO TRZEBA! MAJA FACHOWCÓW Z WYKSZTAŁCENIEM BUDOWLANYM? DZIECKO ZROBIŁOBY TO LEPIEJ.SĄ TO LUDZIE Z ULICY, ZAKŁAMANI I OBRZYDLIWIE NIEDOKŁADNI. KŁAMIA NA KAŻDYM KROKU. Obecnie zatrudniamy kilkunastu fachowców różnych branż aby kompleksowo realizować zlecenia klientów. Posiadamy własne biuro projektowe. Posiadamy fabrykę aby samodzielnie realizować meble do naszych projektów. .....Z DALA OD TAKICH WŁAŚNIE FACHOWCÓW !SAMODZIELNIE REALIZUJĄ MEBLE? NO PROSZĘ.....WYSTRACZY TYLKO PO PODPISANIU UMOWY POBIEGAĆ PO NAJTAŃSZYCH SKLEPACH A TAM WŁASNIE ZNAJDZIECIE SWOJE WYMARZONE MEBLE...JA ZNALAZŁEM! DEKORACJA WNĘTRZA? IDŹCIE DO IKEII - TO ICH CAŁE PRACE DEKORATORSKIE. LUDZIE, STRZEŻCIE SIĘ!!!! ....CHYBA ,ŻE LUBICIE CIĄGLE PODNIESIONĄ ADRENALINĘ, NERWY I KŁAMSTWA?????.....TO JEDYNE CO MACIE ZAPEWNIONE!!! POZDRAWIAM, ŻYCZLIWY INWESTOROM!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Życzliwy - nie ubliżając - jesteś równie wiarygodny jak pojawiające sie tu co chwila "nowe" osóbki chwalące tę firmę - albo "mające dylematy".Wybacz, ale masz na koncie 2 posty - więc może napisz pod swoim prawdziwym nickiem to będziesz wiarygodny. BTW Cała ta "reklama" i tępienie konkurencji w odwecie jest mocno niesmaczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 18.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Życzliwy - nie ubliżając - jesteś równie wiarygodny jak pojawiające sie tu co chwila "nowe" osóbki chwalące tę firmę - albo "mające dylematy". Wybacz, ale masz na koncie 2 posty - więc może napisz pod swoim prawdziwym nickiem to będziesz wiarygodny. BTW Cała ta "reklama" i tępienie konkurencji w odwecie jest mocno niesmaczna... żadna konkurencja......nie trzeba podawać imienia i nazwiska aby być wiarygodnym....wystarczy popytać Inwestorow tej firmy.Mam tylko dwa posty...stąd widac,że nie jestem konkurencją a jedynie osoba,która dała się nabrać na ich "profesjonlizm" i zapewnienia.Chcesz abym był wiarygodny?.....zapraszam na moje mieszkanie-a raczej to, co z niego zostało!!!!!!! Polacy jednak maja to do siebie,że zamiast przemyślec pewne sprawy i sprawdzić firmę zanim oddadzą jej swoje ciężko zarobione pieniądze, to wszystkie negatywne wypowiedzi traktuja jako czyjąś złośliwość.Chciałem was przestrzec......i bede to robił.Może ktoś rozsądny sprawdzi OTM i dowier się co to za ludzie. Pozytywne opinie?-pewnie,że są - od Inwestorów, którzy płacą 200.000 i tam "profesjonaliści" nie pozwolą sobie na fuszerę. Wiele bym dał aby przed podpisaniem umowy pojawila się choćby takak jedna OPINIA, KTÓRA OTWORZYŁABY MI OCZY, BO LADNA STRONKA INTERNETOWA I DOSKONAŁE MYDLENIE OCZU PANA P.J. zrobiły swoje!!!!! Życzę dalej optymizmu..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 19.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Jedno mnie dziwi Życzliwy: czy nie miałeś wpływu na zmiany jakie ta firma dokonała w Twoim mieszkaniu? Ja nie wyobrażam sobie jak można współpracować z architektem wnętrz, płacić mu spore pieniądze i nie mieć prawa do własnego zdania. Moja architektka bardzo uważnie słuchała moich uwag. Spotykałysmy sie u mnie w mieszkaniu, by mogła obejrzeć jakie mamy gusta, o jaki nastrój na chodzi w nowym domu. Jak mi sie nie podobały jej pomysły to dyskutowałyśmy i robiłyśmy zmiany. Ja bym nikomu nie oddała mojego domu do aranżacji na ślepo. Z mojej architektki jestem zadowolona. Teraz jak wchodzę do domu i widzę jak te zmiany wpłynęły na charakter pewnych pomieszczeń, to choć kieszeń boli, ale efekt koi duszę. Wiem, że mam wyjątkowy domek z klimatem, którego potrzebuję. Wiem też, że wiele pomysłów, które architektka "ubrała" w konkret było z mojej głowy, ale gdyby nie rozmowy z nią i szukanie rozwiązań - nie wpadłabym na takie pomysły i dalej nie umiałabym tego sprecyzować na papierze. W wyborze architekta ważne jest sprawdzenie czy podobaja się nam jego pomysły. Ja śledziłam aranżacje Nefer i wiedziałam, że ta projektankta może "wejść" do mojego domu. Najgorsze jest jak wydamy kase i nie jesteśmy zadowoleni z efektu - takiego pecha miał chyba Życzliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Życzliwy - nie ubliżając - jesteś równie wiarygodny jak pojawiające sie tu co chwila "nowe" osóbki chwalące tę firmę - albo "mające dylematy". Wybacz, ale masz na koncie 2 posty - więc może napisz pod swoim prawdziwym nickiem to będziesz wiarygodny. BTW Cała ta "reklama" i tępienie konkurencji w odwecie jest mocno niesmaczna... żadna konkurencja......nie trzeba podawać imienia i nazwiska aby być wiarygodnym....wystarczy popytać Inwestorow tej firmy.Mam tylko dwa posty...stąd widac,że nie jestem konkurencją a jedynie osoba,która dała się nabrać na ich "profesjonlizm" i zapewnienia.Chcesz abym był wiarygodny?.....zapraszam na moje mieszkanie-a raczej to, co z niego zostało!!!!!!! Polacy jednak maja to do siebie,że zamiast przemyślec pewne sprawy i sprawdzić firmę zanim oddadzą jej swoje ciężko zarobione pieniądze, to wszystkie negatywne wypowiedzi traktuja jako czyjąś złośliwość.Chciałem was przestrzec......i bede to robił.Może ktoś rozsądny sprawdzi OTM i dowier się co to za ludzie. Pozytywne opinie?-pewnie,że są - od Inwestorów, którzy płacą 200.000 i tam "profesjonaliści" nie pozwolą sobie na fuszerę. Wiele bym dał aby przed podpisaniem umowy pojawila się choćby takak jedna OPINIA, KTÓRA OTWORZYŁABY MI OCZY, BO LADNA STRONKA INTERNETOWA I DOSKONAŁE MYDLENIE OCZU PANA P.J. zrobiły swoje!!!!! Życzę dalej optymizmu..... Pozdrawiam Drogi Życzliwy - nie wiem dlaczego uważasz, że stronka jest ładna. Po pierwsze nie ma tam żadnych realizacji a jedynie projekty.... no nie wiem... Tu na Forum pojawia się wiele osób jak kometa i z dużą łatwością "ostrzegają" innych przed daną firmą. Oczywiście - to bardzo proste - w końcu jesteśmy anonimowi w internecie. I jak łatwo jest komuś wydać złą opinię - nie twierdzę, że niesłusznie. A może jakies konkrety ? Czy projekt nie odpowiadał Towim wymaganiom ( przecież i tak musisz go zatwierdzić) czy wykonastwo Ci nie odpowiada ( co jest inną nieco kwestia niż dyskutowana tutaj) ale myślę, że zdjęcia tej tragedii byłyby bardziej wiarygodne niż po prostu oczernienie jakiejśc firmy... Już wiele się tu działo na Forum - więc wybacz nieufność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 19.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Jedno mnie dziwi Życzliwy: czy nie miałeś wpływu na zmiany jakie ta firma dokonała w Twoim mieszkaniu? Ja nie wyobrażam sobie jak można współpracować z architektem wnętrz, płacić mu spore pieniądze i nie mieć prawa do własnego zdania. Moja architektka bardzo uważnie słuchała moich uwag. Spotykałysmy sie u mnie w mieszkaniu, by mogła obejrzeć jakie mamy gusta, o jaki nastrój na chodzi w nowym domu. Jak mi sie nie podobały jej pomysły to dyskutowałyśmy i robiłyśmy zmiany. Ja bym nikomu nie oddała mojego domu do aranżacji na ślepo. Z mojej architektki jestem zadowolona. Teraz jak wchodzę do domu i widzę jak te zmiany wpłynęły na charakter pewnych pomieszczeń, to choć kieszeń boli, ale efekt koi duszę. Wiem, że mam wyjątkowy domek z klimatem, którego potrzebuję. Wiem też, że wiele pomysłów, które architektka "ubrała" w konkret było z mojej głowy, ale gdyby nie rozmowy z nią i szukanie rozwiązań - nie wpadłabym na takie pomysły i dalej nie umiałabym tego sprecyzować na papierze. W wyborze architekta ważne jest sprawdzenie czy podobaja się nam jego pomysły. Ja śledziłam aranżacje Nefer i wiedziałam, że ta projektankta może "wejść" do mojego domu. Najgorsze jest jak wydamy kase i nie jesteśmy zadowoleni z efektu - takiego pecha miał chyba Życzliwy. Dekorator wnętrz z tej firmy jest bardzo utalentowaną osobą i otwartą na propozycje. Na początku wszystko wyglądało tak jak być powinno.Ustalaliśmy wiele spraw, ma bardzo ciekawe pomysły i jest zawsze pomocny. Gdyby On sam prowdził biuro projektowe....to mieszkanie mialbym jak z bajki. Bardzo ale to bardzo podobały mi sie jego propozycje co do zmiany wydlądu mieszkanka. Problem był w tym,że jest on tylko pracownikiem firmy, bez mozliwości wpłynięcia na jej decyzje.... Widział co się dzieje i w żaden sposób nie mógl mi pomóc. Decydentem jest bezwzględna osoba, której zalezy tylko na zarobku, bez wzgledu na to co robi z ludźmi i ich pieniędzmi. Ważne żeby miec pieniądze a to,że przy okazji zniszczą mieszkanie....no cóz, problem Inwestora. Na osobie, ktora zajmowala sie aranżacją wnętrza mogłem polegac do samego końca tej zabawy....Jest jeden "mały" szczegol - projekt i jego wykonanie. Projekt byl super.......natomiast wykonanie przez innych pracowników (i to o nich pisalem) jest nie do opisania. Oprócz tego,że zepsuli caly zamierzony efekt, to tak naprawde zniszczyli mi mieszkanie.... Wiem,że nieprawdopodobnym wydaje sie to,że ktoś ma Twoje pieniadze, klucze do mieszkania a ty nie masz wpływu na co sie w nim dzieje. To jest mozliwe. Niewiarygodne ale prawdziwe. Pisałem, rozmawialem, spotykalem sie z pracownikami ale oni wszyscy mięli to w głębokim poważaniu. Odwalić fuszerę i doslownie, nie kończąć mieszkania, zniknąć z pieniędzmi........ Marzylem o tym jak bedzie wyglądalo moje mieszkanie, sto razy oglądełem dokumentację projektową do umowy - niestety rzeczywistość okazała się brutalna.Mam nadzieje,że słono zapłacą za to co zrobili..... Wiem,że temat forum jest "ile za dekoratora, architekta". Na dekoratora tej firmy nie mogę powiedzieć złego slowa.....Przestrzegam przed samą firma OTM bądź DIO (w zależności od tego jak sie reklamuja). Dekorator projektuje - firma wykonuje....a diabeł tkwi w szczególach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 19.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Życzliwy - nie ubliżając - jesteś równie wiarygodny jak pojawiające sie tu co chwila "nowe" osóbki chwalące tę firmę - albo "mające dylematy". Wybacz, ale masz na koncie 2 posty - więc może napisz pod swoim prawdziwym nickiem to będziesz wiarygodny. BTW Cała ta "reklama" i tępienie konkurencji w odwecie jest mocno niesmaczna... żadna konkurencja......nie trzeba podawać imienia i nazwiska aby być wiarygodnym....wystarczy popytać Inwestorow tej firmy.Mam tylko dwa posty...stąd widac,że nie jestem konkurencją a jedynie osoba,która dała się nabrać na ich "profesjonlizm" i zapewnienia.Chcesz abym był wiarygodny?.....zapraszam na moje mieszkanie-a raczej to, co z niego zostało!!!!!!! Polacy jednak maja to do siebie,że zamiast przemyślec pewne sprawy i sprawdzić firmę zanim oddadzą jej swoje ciężko zarobione pieniądze, to wszystkie negatywne wypowiedzi traktuja jako czyjąś złośliwość.Chciałem was przestrzec......i bede to robił.Może ktoś rozsądny sprawdzi OTM i dowier się co to za ludzie. Pozytywne opinie?-pewnie,że są - od Inwestorów, którzy płacą 200.000 i tam "profesjonaliści" nie pozwolą sobie na fuszerę. Wiele bym dał aby przed podpisaniem umowy pojawila się choćby takak jedna OPINIA, KTÓRA OTWORZYŁABY MI OCZY, BO LADNA STRONKA INTERNETOWA I DOSKONAŁE MYDLENIE OCZU PANA P.J. zrobiły swoje!!!!! Życzę dalej optymizmu..... Pozdrawiam Drogi Życzliwy - nie wiem dlaczego uważasz, że stronka jest ładna. Po pierwsze nie ma tam żadnych realizacji a jedynie projekty.... no nie wiem... Tu na Forum pojawia się wiele osób jak kometa i z dużą łatwością "ostrzegają" innych przed daną firmą. Oczywiście - to bardzo proste - w końcu jesteśmy anonimowi w internecie. I jak łatwo jest komuś wydać złą opinię - nie twierdzę, że niesłusznie. A może jakies konkrety ? Czy projekt nie odpowiadał Towim wymaganiom ( przecież i tak musisz go zatwierdzić) czy wykonastwo Ci nie odpowiada ( co jest inną nieco kwestia niż dyskutowana tutaj) ale myślę, że zdjęcia tej tragedii byłyby bardziej wiarygodne niż po prostu oczernienie jakiejśc firmy... Już wiele się tu działo na Forum - więc wybacz nieufność... Nie boje sie ujawnić....mogę przesłać zdjęcia i zrobie to....za jakiś czas. Teraz sprawa jest w sądzie a nie chcę sobie zaszkodzić, żeby nie wykorzystali tego przeciwko mnie.Cierpliwości....nie omieszkam zaprezentować realizacji ich projektu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pishor 19.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 [Po pierwsze nie ma tam żadnych realizacji a jedynie projekty.... no nie wiem... Hmm... W świetle tego co napisał "życzliwy" jest to nawet sensowne Jeżeli jakość wykonania jest tak tragiczna , to ciężko się nią chwalić. Inna sprawa, że dokonywanie wyboru firmy wykończeniowej TYLKO na podstawie wyglądu jej strony, jest chyba lekkomyślnością. W tym przypadku jest już "po herbacie"ale może przynajmniej paru innych inwestorów zastanowi się zanim podejmie podobną decyzję? Nawet jeśli "życzliwy" nieco przesadza (czego nie można wykluczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Życzliwy1719501780 19.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Życzliwy - nie ubliżając - jesteś równie wiarygodny jak pojawiające sie tu co chwila "nowe" osóbki chwalące tę firmę - albo "mające dylematy". Wybacz, ale masz na koncie 2 posty - więc może napisz pod swoim prawdziwym nickiem to będziesz wiarygodny. BTW Cała ta "reklama" i tępienie konkurencji w odwecie jest mocno niesmaczna... żadna konkurencja......nie trzeba podawać imienia i nazwiska aby być wiarygodnym....wystarczy popytać Inwestorow tej firmy.Mam tylko dwa posty...stąd widac,że nie jestem konkurencją a jedynie osoba,która dała się nabrać na ich "profesjonlizm" i zapewnienia.Chcesz abym był wiarygodny?.....zapraszam na moje mieszkanie-a raczej to, co z niego zostało!!!!!!! Polacy jednak maja to do siebie,że zamiast przemyślec pewne sprawy i sprawdzić firmę zanim oddadzą jej swoje ciężko zarobione pieniądze, to wszystkie negatywne wypowiedzi traktuja jako czyjąś złośliwość.Chciałem was przestrzec......i bede to robił.Może ktoś rozsądny sprawdzi OTM i dowier się co to za ludzie. Pozytywne opinie?-pewnie,że są - od Inwestorów, którzy płacą 200.000 i tam "profesjonaliści" nie pozwolą sobie na fuszerę. Wiele bym dał aby przed podpisaniem umowy pojawila się choćby takak jedna OPINIA, KTÓRA OTWORZYŁABY MI OCZY, BO LADNA STRONKA INTERNETOWA I DOSKONAŁE MYDLENIE OCZU PANA P.J. zrobiły swoje!!!!! Życzę dalej optymizmu..... Pozdrawiam Drogi Życzliwy - nie wiem dlaczego uważasz, że stronka jest ładna. Po pierwsze nie ma tam żadnych realizacji a jedynie projekty.... no nie wiem... Tu na Forum pojawia się wiele osób jak kometa i z dużą łatwością "ostrzegają" innych przed daną firmą. Oczywiście - to bardzo proste - w końcu jesteśmy anonimowi w internecie. I jak łatwo jest komuś wydać złą opinię - nie twierdzę, że niesłusznie. A może jakies konkrety ? Czy projekt nie odpowiadał Towim wymaganiom ( przecież i tak musisz go zatwierdzić) czy wykonastwo Ci nie odpowiada ( co jest inną nieco kwestia niż dyskutowana tutaj) ale myślę, że zdjęcia tej tragedii byłyby bardziej wiarygodne niż po prostu oczernienie jakiejśc firmy... Już wiele się tu działo na Forum - więc wybacz nieufność... Nie boje sie ujawnić....mogę przesłać zdjęcia i zrobie to....za jakiś czas. Teraz sprawa jest w sądzie a nie chcę sobie zaszkodzić, żeby nie wykorzystali tego przeciwko mnie.Cierpliwości....nie omieszkam zaprezentować realizacji ich projektu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts