nu_men 19.03.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam wszystkich serdecznie, Przedmiotowy temat jest moim pierwszym postem na forum. Sprawa dotyczy remontu łazienki. Chodzi o wymianę starej muszli klozetowej z bardzo starym systemem spłukiwania (coś ala syfon w rurze) na coś nowszego i wygodniejszego. Niestety łazienka nie jest zbyt duża więc w celu jej możliwie dużego wykorzystania (np. dodatkowe półeczki) postanowiłem zamontować muszlę ze stelażem instalacyjnym. Przeglądają dostępne produkty zauważyłem, że na stelażach zawsze montowane są muszle z poziomym odpływem. Konstrukcja podłogi (ujście nieczystości z rurą w podłodze) wymaga jednak zastosowania muszli z odpływem pionowym aby nie było potrzeby rozkuwania podłogi. Zastanawiam się nad wykorzystaniem stelażu ze spłuczką oraz muszli z pionowym odejściem (ujście przewidziane w stelażu na odpływ poziomy pozostanie niewykorzystane).Pytanie moje brzmi: Czy takie rozwiązanie zostało już przez kogoś zastosowane i jak się sprawdza?Z góry dziękuje za odp. i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts