zzi 19.03.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam Mam taki problem jest droga wewnętrzna należąca do mnie i sąsiada w połowie własność jest moja i jego. Drogą można dojechać do mojej i jego działki. Sąsiad teraz chce budować bramę przy wjeździe na drogę przy ulicy. Czy może mi postawić bramę przy ulicy we wspólnej drodze?Ja chciałem mieć bramę przy swojej działce nie w drodze. Czy orientuje się ktoś jak to prawnie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 19.03.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Prawnie wygląda to tak, że do czynności przekraczających zwykły zarząd nieruchomością stanowiącą współwłasność potrzebna jest zgoda wszystkich współwłaścicieli. Wg mnie postawienie bramy, jest taką czynnością, bo jest ingerencją w przedmiot współwłasności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts