Lukins 20.02.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam! jureksx napisał: Zanim zamontujesz warto sprawdzic link do Dziennika ustaw Urzedu Dozoru Technicznego i do prokuratury Montowac tego w ukladzie zamknietym od roku juz nie mozna Cos takiego to moze zamontowac tylko NAJTANSZY INSTALATOR Poza tym nie wolno montowac nowoczesnych kotlow w ukladzie otwatrym Wiec jesli juz to tylko z kotlem weglowym jesli jedna kotlownia w piwnicy nie wystarcza Kolego! W swoim domu to ja nawet łódź podwodną o napędzie kominkowym mogę sobie sobie robić i UDT ani Prokuratura nic nie ma do tego. Chyba, że ty doniesiesz Zachęcam wszystkich do dzielenia się swoimi pomysłami. Pozdrawiam! Nie, to nie chodzi nawte o to, że ktoś Cię podp...., ale o to, że nie zrobisz odbioru domu. No i kwestie bezpieczeństwa, myślę, że warto zastanowić się nad tym co się tu wypisuje zanim się to zrobi, bo co bardziej nieświadomi mogą próbowac takich głupot. Rozsądku, panowie (i panie), rozsądku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 20.02.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam! Zastanawiam się nad kominkiem z płaszczem wodnym.Wydawało mi się to wygodne:pale w kominku-mam ciepłe kaloryfery w całym domku czy ja może źle zrozumiałam o co chodzi z tym płaszczem wodnym? Może mi ktoś to wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 20.02.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Ulasie, dobrze zrozumiałeś logikę pracy kominka z jesionką wodną , niemniej rozważ ten temat bardzo dokładnie, byś nastawiając się na ogrzewanie kominkowe nie stała się cudnej urody niewolnicą kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 20.02.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 można ominąć ten problem montując wymienniki lub jady i sprawe macie załatwioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 22.02.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 LUKINS,myślałam i o kominku i o kotłowni.W cieplejsze dni lub kiedy będę siedziała w domku mogłabym palić w kominku a w mroźne korzstałabym z kotłowni.ADAMOS48,czy te wymienniki lub jady dotyczą mojego problemu?Jeśli tak to jak działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 22.02.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Proszę podaj te namiary na swojego producenta -może być na priva [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 22.02.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 kominek z płaszczem wodnym + piec kondensacyjny,jak będzie kasa to jeszcze kolektor słoneczny.szukanie wkładu kom.zajęło dużo czasu ale było warto bo kupiłam tańszy polski,norweskie i fran. są b. drogie i różnica tylko w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 22.02.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Hej to pytam gdzie znalazłaś owe polskie wkłady jeśli nie chcesz na forum ponawiam prośbę może na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 22.02.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Zaraz prześlę na pryw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 22.02.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Ja tez poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 22.02.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Firma ARBUD Architektura Budownictwo 602 853 671 lub 032 330 42 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 22.02.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts