-- Matrix -- 28.01.2004 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Serdecznie witam wszystkich inwestorów Pilnie poszukuję zespołu którzy mi dobrze i TANIO zbuduja dom z drewna (nie do konca jeszcze wiem czy kanadyjke czy z bali - powierzchnia uzytkowa ok 140 m2 - okolice Radzymina pod Warszawą Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olciamax 28.01.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 a w jakiej miejscowości będziesz się budował? pytam, bo nasz dom też powstał blisko Radzymina. w technologii kanadyjskiej. wiem, że po podwyżkach koszt postawienia takiego domu wynosi 91.000 pln. W Twoim zakresie są fundamenty i ew. komin - ale oni mogą to zrobić. Odpowiedz, to dam Ci namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-- Matrix -- 28.01.2004 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 hejdzieki za odpowiedz.prawdopodobnie w samym radzyminie-bo to jeszcze nie zostalo ustalone do konca - a czasu coraz mniej. Napiszjak przebiegla wasza budowa,ile trwala, czy jestescie zadowoleni z wasego wyboru takiego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 28.01.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 (edytowane) Serdecznie witam wszystkich inwestorów Pilnie poszukuję zespołu którzy mi dobrze i TANIO zbuduja dom z drewna (nie do konca jeszcze wiem czy kanadyjke czy z bali - powierzchnia uzytkowa ok 140 m2 - okolice Radzymina pod Warszawą Dzięki z góry za pomoc . Edytowane 26 Października 2011 przez julian markisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-- Matrix -- 28.01.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Serdecznie witam wszystkich inwestorów Pilnie poszukuję zespołu którzy mi dobrze i TANIO zbuduja dom z drewna (nie do konca jeszcze wiem czy kanadyjke czy z bali - powierzchnia uzytkowa ok 140 m2 - okolice Radzymina pod Warszawą Dzięki z góry za pomoc moge podac numer tel do gorali. we wroclawiu stawiali dom z bali za 350zl za 1m2. ja mam tartak stawiali dom z mojego materialu. zrobili mi swietna reklame. Bardzo bym prosił o ten numer do nich i ewentualnie jakis namiar do ciebie po drewno. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 28.01.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 (edytowane) wysylam ci nr 691868668 Edytowane 26 Października 2011 przez julian markisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-- Matrix -- 28.01.2004 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 serdeczne dzieki - jutro zadzwonie. PROŚBA DO TYLKO OTWIERAJĄCYCH - ZOSTAWCIE JAKIŚ KOMENTARZ W TEJ SPRAWIE. THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad74 08.03.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ave Julian! Mam jedno pytanie, ponieważ masz tartak to pewno orientujesz się w cenach drewna. Zapodaj mi cene z sosnę 1 i 2 klasy i świerka 1 i 2 klasy. Czy suszysz drewno komorowo, może wiesz gdzie je można "wykąpać w solach boru" i wogóle skąd jesteś bo muszę też uwzględnić koszty transportu. Daj cynk na prive. Jestem poszukujący, mam zamiar budować w najbliższym czasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 08.03.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 zalezy jakie drewno krokwie,deski,łaty to sa inne ceny.najlepiej drewno zamówic w tartaku najblizej budowy,co z tego ze 100 km dalej kupisz 50 złtaniej za 1 m3 jezeli zapłacisz 500 zł za transport.przy 10m3 wychodzi na to samo.no chyba ze bedziesz budował dom z bali to wtedy co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 10.03.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Wytłumacz jak sie ma sprawa z drewnem na dom z bali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 11.03.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 musisz mi dokladnie podac co to ma byc.czy to ma byc dom z bali grobych np o przekroju 20 cm x 30 cm typowo guralski czy to ma byc dom drewniany z materialu o przekroju 12 cm x 6 cm ocieplany welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 11.03.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Rozwazam budowe domku do 100 m2, parterowego z poddaszem uzytkowym. Przymierzam sie do bali 240x240, takich których nie trzeba ocieplać. Rozważam też możliwość budowy z dwóch warstw po 70mm ocieplonych 10 cm ekofibrem.PozdrGrazyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 11.03.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 no to mi sie podoba dobry wybor z takiego drzewa to jest prawdziwy dom z bali a nie z deseczek u nas stan surowy otwarty czyli konstrukcja scian zewnetrznych,wewnetrznych,strop,wiezba dachowa wraz z odeskowaniem dachu 100m2 powieszchni uzytkowej kosztuje okolo 55000 zl.(cena materialu wraz z montazem).jezeli zdecydujesz sie budowac samodzielnie to pamietaj ze przy zakupie materialu zwruc uwage na jakosc drzewa i na ilosc przy odbiorze czy niczego nie brakuje.bale nie musza byc koniecznie suche.nie kupuj gotowego projektu,projekt nalezy zamowic w miejscu budowy u miejscowego architekta poniewaz zrobi projekt weglug twojego pomyslu na rozmieszczenie pokoi , okien itp.po drugie zapewni ci nadzor budowlany i bedzie przepychal to wszystko w uzedach,pozwolenia,odbior itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 12.03.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Dzieki za info, Julianie.Jakie drewno oferujesz?Jaki typ łączenia stosuje polecana przez Ciebie ekipa?Czym uszczelniają bale?Czy przy tych 55 000 PLN za stan surowy otwarty ściany szczytowe i działowe tez sa z bala o tym samym przekroju?Jak u dlugo trwa oczekiwanie od złożenia zamówienia do realizacji.Twierdzisz, że bale nie musza byc koniecznie suche. Tutaj różni ludzie mówią różnie. Nie wiem co myśleć. Czy ten dom we Wrocławiu mozna obejrzeć. Gdzie konkretnie?Pozdrawiam.Grazyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 12.03.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Dzieki za rade odnośnie architekta. Czy taki miejscowy architekt nie popełni błędów związanych z "balową" architekturą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julian markisz 12.03.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 tak oczywiscie sciany dzialowe sa z bali takich jak sciany zewnetrzne.architekt nie bedzie mial problemu z takim projektem .zdarzylo sie raz ze dom z bali byl stawiany z projektu domu murowanego.co do domu pod wroclawiem jest to mokronos gorny.zapraszam do nas, bedzie mozna obejrzec gotowy dom i to w stanie sorowym.mozna zobaczyc jak sie robi bale i z jakiego drzewa akurat teraz przygotowujemy dom do wroclawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts