Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przycisk "do moderacji" - co o tym myslicie?

ja14

Recommended Posts

Witam.

Mam wrazenie, ze nasze forum cierpi na niedostatek moderacji. Tematy czesto schodza na psy, na porzadku dziennym sa pyskowki i kryptoreklamy.

Dlatego pomyslalem, ze mozna by ulatwic zadanie opiekunom wprowadzajac przycisk "zglos post do moderacji". Bylby to sygnal, ze warto zajrzec do danego posta i byc moze go usunac lub przeniesc. Mozna zaprogramowac zeby alarm zadzialal dopiero po kilku kliknieciach przez roznych uzytkownikow.

Byc moze wtedy watek "czy jest ktos niezadowolony z podlogowki" nie mialby 14 stron. (Nie mam sily tego czytac. Czy jest tam ktos niezadowolony z podlogowki?)

Co o tym myslicie?

Witam.

Mam wrazenie, ze nasze forum cierpi na niedostatek moderacji. Tematy czesto schodza na psy, na porzadku dziennym sa pyskowki i kryptoreklamy.

Dlatego pomyslalem, ze mozna by ulatwic zadanie opiekunom wprowadzajac przycisk "zglos post do moderacji". Bylby to sygnal, ze warto zajrzec do danego posta i byc moze go usunac lub przeniesc. Mozna zaprogramowac zeby alarm zadzialal dopiero po kilku kliknieciach przez roznych uzytkownikow.

Byc moze wtedy watek "czy jest ktos niezadowolony z podlogowki" nie mialby 14 stron. (Nie mam sily tego czytac. Czy jest tam ktos niezadowolony z podlogowki?)

Co o tym myslicie?

Tak, niejaki Bogusław 8)

Dlatego pomyslalem, ze mozna by ulatwic zadanie opiekunom wprowadzajac przycisk "zglos post do moderacji".

Świetny pomysł. Wpadłam na niego i postulowałam chyba już kilka lat temu. Potem dowiedziałam się, że nie byłam pierwsza :( To forum to beton jeśli chodzi o jakiekolwiek zmiany, więc lepiej o takich pomysłach zapomnieć. Redakcja nawet się nie odezwie w tym temacie.

Dzieki Cieszynianka - na Ciebie zawsze mozna liczyc:-) Bede do Ciebie pisal na priva zawsze jak watek bedzie za dlugi lol.

Jestem bardzo ciekawy Twojego zdania co do meritum.

Pozdrawiam.

Pisz śmiało, jak wiem, to powiem (znaczy napiszę) :D

Co do pomysłu, to bardzo mi się podoba, ale obawiam się, że JoShi ma rację :-? :roll:

:wink:

Pewnie każdy przycisk to nie tylko ikonka przy danym poście, ale też miliony kilobajtów na przetworzenie danych. I ktoś, kto je będzie przeglądał..

Idąc dalej można poprosić o przycisk "usuń wpis" itp. I mówię to całkiem powaznie... tylko czy to już nie jest cenzura?

Kochani, jestem moderatorem na forum, gdzie jest takie cuś. Ja mam tylko dwa działy. Jest nas tam trzech i nie idzie się wyrobić. Tu moderatorów powinno być w takim razie coś około 15 - 20 osób. A najlepiej jakby wszystkich najlepszych fachowców wyposażyć w taką funkcję. Inaczej to się zaje..ą.

A teraz latają po całym forum jak koty. Albo mają skrzynkę zapchaną zgłoszeniami. Na pewno pomoc przydałaby się. Moderuję też kilka rzeczy ale nie tak ogromne forum w kilka osób, bo to jakiś koszmar. Choć rzeczywiście czujność forumowa jest i zbyt dużo spamu nie przechodzi.

Gdyby każdy mógł usunąć jakikolwiek wpis, to obawiam się, że wątki byłyby poszatkowane jak kapusta do kiszenia :lol:

Szczególnie niektóre :wink:

Oj tylko nie myśl, że chcę mieć taką władzę by jednym klikiem usunąć post..

Tak jak z pozycją "do moderacji" czy "pomogłem" wymagałoby to odpowiedniej liczby głosów.

Poza tym tak sobie teraz myślę.. jednak "moderacja" w pełni wyczerpuje potrzebę funkcji "usuń"...