automatyk100 20.03.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam.Jestem właścicielem działki na której ustanowiłem notarialnie służebność przejazdu i przechodu nowym właścicielom sprzedanych działek. (brak zapisu w aktach o służebności przesyłu mediów ,ponieważ instytucje w tamtych czasach jak Enea itp nie wymagały zapisu notarialnego. Właściciele nowych działek żądają abym sporządził akt notarialny dla wszelkich instytucji powiązanych z przesyłem. Oczywiście zapoznając się z wymogami (Dostawców) nie wnoszę sprzeciwu dla sporządzenia takiego zapisu. Moje pytanie to czy? 1.) Mogę obciążyć kosztami jakie są związane z czynnościami doprowadzającymi do takiego zapisu strony żądające ? (z mojej strony nie ma mowy o zarobku tylko pokryciu kosztów). 2.) Jeżeli strony przeciwne się nie zgodzą i skierują sprawę do sądu , to czy sąd może zasądzić kwotę wynagrodzenia dla mnie?Za informację dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 20.03.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts