NIEWIELKI II 22.03.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Do cekolu dodaj piachu kwarcowego i zaciągnij cała powierzchnię ściany Piach spokojnie kupisz na składzie budowlanym U mnie pomogło Tak poprawiałem glify (tynk mam kwarcowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 No szkoda, ze to juz pomalowalas. Ja to bym Ci zaproponowal przemalowanie calej sciany niedroga Sniezka Grunt. Ta farba gruntujaca jest przefantastyczna - kladlem ja na gladz na sufitach i ona nadaje calej powierzchni charakterystyczna fakture - gladz przestaje byc taka idealnie gladka, a ostry tynk CW wygladza sie. Nawet w opisie na etykiecie jest informacja, ze ta farba nadaje sie do np. pierwszego malowania po robieniu poprawek w KG i innych. Dziury pod parapetami na tynku CW uzupelnialem gipsem + gladzia i po przemalowaniu sniezka grunt nie ma sladu poprawek Na to przyjdzie teraz farba (prawdopodobnie tez tikurila lub beckers) i nie ma szans, zeby cokolwiek bylo widac! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 No szkoda, ze to juz pomalowalas. Ja to bym Ci zaproponowal przemalowanie calej sciany niedroga Sniezka Grunt. Ta farba gruntujaca jest przefantastyczna - kladlem ja na gladz na sufitach i ona nadaje calej powierzchni charakterystyczna fakture - gladz przestaje byc taka idealnie gladka, a ostry tynk CW wygladza sie. Nawet w opisie na etykiecie jest informacja, ze ta farba nadaje sie do np. pierwszego malowania po robieniu poprawek w KG i innych. Dziury pod parapetami na tynku CW uzupelnialem gipsem + gladzia i po przemalowaniu sniezka grunt nie ma sladu poprawek Na to przyjdzie teraz farba (prawdopodobnie tez tikurila lub beckers) i nie ma szans, zeby cokolwiek bylo widac! pozdr. Byc może to tez zasługa Śniezki Grunt, bo tez nia malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.03.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Bardzo, bardzo dziękuję Wam za taki odzew i cenne rady ! Jesteście nieocenieni. Teraz pospisuję sobie na kartce wszystkie Wasze sposoby... i do dzieła. Metodą prób i błędów. Odezwę się jaki efekt - czyli z który ze sposobów okazał się u mnie najskuteczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 22.03.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Bardzo, bardzo dziękuję Wam za taki odzew i cenne rady ! Jesteście nieocenieni. Teraz pospisuję sobie na kartce wszystkie Wasze sposoby... i do dzieła. Metodą prób i błędów. Odezwę się jaki efekt - czyli z który ze sposobów okazał się u mnie najskuteczniejszy. ciekawe czy sie uda - u mnie identyczna sytuacja -w strzymalem sie z malowaniem klatki schodowej bo bylo duzo poprawek ( jak robili zabudowe poddasza tu obili tam ... ) gipsem z piaskiem uzupelnilem ale i tak masakra oddziela sie strasznie jak pomalowalem widac roznice a ze klatka z ogromnym oknem wyglada to paskudnie probowalem : gips z piaskiem zaprawa do tynkow cem wapiennych - akrylem z piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts