Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poprawki na tynkach c- w. Wogóle możliwe ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No szkoda, ze to juz pomalowalas. Ja to bym Ci zaproponowal przemalowanie calej sciany niedroga Sniezka Grunt. Ta farba gruntujaca jest przefantastyczna - kladlem ja na gladz na sufitach i ona nadaje calej powierzchni charakterystyczna fakture - gladz przestaje byc taka idealnie gladka, a ostry tynk CW wygladza sie. Nawet w opisie na etykiecie jest informacja, ze ta farba nadaje sie do np. pierwszego malowania po robieniu poprawek w KG i innych. Dziury pod parapetami na tynku CW uzupelnialem gipsem + gladzia i po przemalowaniu sniezka grunt nie ma sladu poprawek :) Na to przyjdzie teraz farba (prawdopodobnie tez tikurila lub beckers) i nie ma szans, zeby cokolwiek bylo widac!

pozdr.

No szkoda, ze to juz pomalowalas. Ja to bym Ci zaproponowal przemalowanie calej sciany niedroga Sniezka Grunt. Ta farba gruntujaca jest przefantastyczna - kladlem ja na gladz na sufitach i ona nadaje calej powierzchni charakterystyczna fakture - gladz przestaje byc taka idealnie gladka, a ostry tynk CW wygladza sie. Nawet w opisie na etykiecie jest informacja, ze ta farba nadaje sie do np. pierwszego malowania po robieniu poprawek w KG i innych. Dziury pod parapetami na tynku CW uzupelnialem gipsem + gladzia i po przemalowaniu sniezka grunt nie ma sladu poprawek :) Na to przyjdzie teraz farba (prawdopodobnie tez tikurila lub beckers) i nie ma szans, zeby cokolwiek bylo widac!

pozdr.

Byc może to tez zasługa Śniezki Grunt, bo tez nia malowałem.

Bardzo, bardzo dziękuję Wam za taki odzew i cenne rady !

Jesteście nieocenieni.

:)

Teraz pospisuję sobie na kartce wszystkie Wasze sposoby... i do dzieła.

Metodą prób i błędów.

Odezwę się jaki efekt - czyli z który ze sposobów okazał się u mnie najskuteczniejszy.

:wink:

ciekawe czy sie uda - u mnie identyczna sytuacja -w strzymalem sie z malowaniem klatki schodowej bo bylo duzo poprawek ( jak robili zabudowe poddasza tu obili tam ... ) gipsem z piaskiem uzupelnilem ale i tak masakra :( oddziela sie strasznie jak pomalowalem widac roznice a ze klatka z ogromnym oknem wyglada to paskudnie

probowalem :

gips z piaskiem

zaprawa do tynkow cem wapiennych

- akrylem z piaskiem