sharkdarek 20.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam mam taki problem w domu z 66 roku jest fundament z kamienia po odkopaniu go widać ze jest bardzo nie równy, chce go wyrównać i ocieplić najpierw odizolować dyserbitem a potem przykleić styrodur xps, problem polega na tym ze fundament jest bardzo nierówny i mam taki pomysł by zrobić szalunek i go zalać betonem, oczywiście dam dodatkowe kotwy oraz np siatkę utopie by ładnie związało sadze ze ten zabieg oprócz wyrównania fundamentu wzmocni mi go co o tym sadzicie dodam prowizoryczny schemat http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0310/fudament5a64.jpg Proszę o pomoc czy dobrze myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 20.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Według mnie to rozsądne rozwiązanie. Tylko musisz ten stary fundament dokładnie oczyścić z ziemi, żeby nowy beton dobrze złapał..no i uważać, żeby to wszystko jak już odkopiesz się na Ciebie nie zawaliło,bo taki fundament z kamienia to nic stabilnego nie jest. Ja w zeszłym roku burzyłem budynek z kamienia i fundament można było wybierać z ziemi w dużej mierze rękoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts