Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowa choroba o nazwie "ciężki idiota"

bobiczek

Recommended Posts

Naszło mnie dzisiaj po przeczytaniu newsa o cięzkiej chorobie matki urzędującego prezydenta

Tak sobie czytałem wpisy internautów i naszła mnie refleksje jak niski poziom kultury osiągnęła dzisiejsza wpisująca komenty młoda generacja ludzi.

Pewnie tam są ludzie wiekowo zbliżoni do moich dzieci.

Mam tylko nadzieję że oni tam wpisów nie robili.

Uważam że to jednak nasza wina.

Piszą co widzą - widzą co widzimy my - dorośli, rodzice, jak załatwiamy pewne sprawy.........

A prawda jest taka - mimo róznicy zdań

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023301,opage,3,sort,1,title,Matka-braci-Kaczynskich-w-ciezkim-stanie,wid,12094173,opinie.html

spróbowałem jak nigdy poczytać powklejane posty.

Wyszło mi m- porażka.

jestem lekko zdołowany wpisywanymi przez niektórych młodych ludzi opiniami

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikt nie jest winien ......

i

nikt nie jest święty .....

nikt nie może być święty ...... każdy wyraża swoje poglądy - i to się nazywa szczerość .... jedni w bardziej inni w mniej wyrafinowany sposób .....

więc nie obwiniaj nikogo - ani siebie , ani nas , ani innych ..... że młodzież jest taka a nie inna ....

taki świat , takie życie , taka epoka ..... taka młodzież......

kiedyś ludzie byli inni ..... bo i mniej było wolno , mniej wypadało, większy lęk , większa bogobojność, inna interpretacja moralności i etyki - mniej wybaczająca .... :wink:

oczywiście nie usprawiedliwiam chamstwa ..... wiele można by napisać w bardziej przystępny sposób ..... to że ja bym tak nie napisała, nie znaczy że inni nie muszą mieć takiej potrzeby ....

media - dopóki będą pisać o tym - ludzie będą czytać i komentować ....

sposób komentowania - różny , jak i ludzie są różni .....

Wbrew pozorom uwielbiam spokój.

Na bierzmowaniu dali mi "Spolegliwy".

:o :o :o :lol:

choć.......

jak się zastanowić .......

to "cięta riposta" wcale nie wyklucza się ze "spolegliwy" :roll:

może coś w tym być.....

choć z drugiej strony .....

jakoś mi to nie halo .... do Ciebie ..... :p

ale to tylko moje zdanie .... nie znam Cie łosobiście .... więc i filozować więcej nie bede .... :lol:

a Twoje love w ilości sztuk dwie ..... nie chce ..... raz zechciałam i pożałowałam ... drugi raz do tej samej rzeki się nie włazi .... :p

zaczerpnięte z wikipedii:

Spolegliwość – pewność, możliwość polegania na kimś. Ktoś spolegliwy jest osobą na której można polegać. Potocznie słowo to jest używane przede wszystkim w sensie "uległości" lub "podporządkowywania się innym", i to drugie znaczenie uzyskało również status poprawnego .

chodziło mi o to drugie znaczenie ..... :roll:

a odnośnie Twojej wypowiedzi .... hm .... i poślizgać się czasem fajnie , co? :p

Trochę poczytałem te komentarze, które wskazał autor wątku. Podejrzewam, że autorami większości z nich są osoby niepełnoletnie i niepełnorozumowe. Brak wyczucia co do tego co można, a czego nie można w takiej sytuacji powiedzieć/napisać, charakteryzuje właśnie tą grupę osób. Jest to też chęć zwrócenia na siebie uwagi poprzez łamanie konwenansów, tym większa, że anonimowa.

Inna rzecz dotycząca komentarzy na portalach ogólnych: żeby nie wiem jak niepolityczny był artykuł, to zawsze pojawi się w komentarzach pyskówka zwolenników i przeciwników PiS i PO. Jeśli artykuł jest polityczny, to tego typu komentarze są w bardzo zdecydowanej większości. Gdy się poczyta kilka lub kilkanaście takich zestawów, to ma się wrażenie, że to pisze ktoś specjalnie najęty do tego. Może tylko artykuły o seksie, pozycjach i orgazmach są wolne od tego...

...najęty do tego. Może tylko artykuły o seksie, pozycjach i orgazmach są wolne od tego...

Ależ skąd wolne... przecież w powyższym zdaniu występuje wyraz z PO, więc koniecznie taki portalowy idiota musi napisać PO wielkimi literami, aby wyrazić... no właśnie...co?

Dlatego to od rodzicow powinno sie wszystko zaczynac bo z domu wynosimy najwiecej. To oczywizm ale jakze prawdziwy. Jak to sie mowi: niedaleko pada Polak od jabola, przepraszam jablko od jabloni.

To taki kontrargument wobec:

Nikt nie jest winien ......

i

nikt nie jest święty .....

nikt nie może być święty ...... każdy wyraża swoje poglądy - i to się nazywa szczerość .... jedni w bardziej inni w mniej wyrafinowany sposób .....

więc nie obwiniaj nikogo - ani siebie , ani nas , ani innych ..... że młodzież jest taka a nie inna ....

.

Gość Pepeg z Gumy

Nie zganiałbym tego na zdziczenie obyczajów czy nieodpowiednie wychowanie.

Od lat ( albo i wieków) nic się nie zmieniło w naszym kraju.

W podzielonym społeczeństwie polskim zawsze, natychmiast rodzi się kanalia, która dla swoich "ideałów" gotowa posunąć się do największej nikczemności. Historycznie udowodnione.

Nie widzieliśmy wcześniej tego aż tak wyraźnie , bo nie było internetu.

Powiedzmy sobie szczerze, że obie strony spolaryzowanego polactwa nie przebierają w środkach. A spolaryzować łatwo, wystarczy nawet nieodpowiedni przecinek w zdaniu.

Podobnie wyrażała się niedawno strona przeciwna kiedy umierała matka Tuska, ginął Geremek.

U nas zawsze cel uświęcał środki i możemy sobie do woli wołać o wychowanie rodziców i młodzieży .

Przy takich skłonnościach genetycznych do machania szabelką, nie trzeba nawet wiatru siać, żeby było tornado.