kadra 20.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 hej kończę budowę małego domku drewnianego - konstrukcja drewniana, dach pokryty pełnym deskowaniem. Chcę na to położyć blacho-dachówkę (najpierw oczywiście odpowiednia folia) - pytanie brzmi, czy mogę ją kręcić bezpośrednio do desek, czy konieczne jest ułożenie... to się chyba nazywa kontrłata, a więc, czy muszę najpierw bić kontrłaty i dopiero na to blachę?pozdrawiam k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarKr86 20.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Hej Wydaje sie mi ze nie mozesz bezposrednio do deskowania pokrytego folia przykrecic blachy. Z tego co sie orientuje to powinienes zamiast folii uzyc papy,ktora przybijesz do deskowania, po czym kontrlaty ktore bede mocowane wzdluz krokwi a nastepnie dopiero w poprzek łaty. I to do lat powinienes przykrecac blache wydaje sie mi ze tak to powinno byc poprawnie zrobione. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 21.03.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 odpowiedz jest na Priv i jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 22.03.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Pomiędzy folią a blachą musi być cyrkulacja powietrza , co jest bardzo ważne w wentylowaniu połaci .Więc musi Pan na folie nabić listwy dystansowe , a następnie na to łaty w odpowiednich rozstawach .Jeżeli Pan chce to mogę tu wszystko ładnie rozpisać krok po kroku , ale muszę mieć rodzaj blachy + symbol . Pozdrawiam Marcin.L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.03.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A po co folia? Blacha z założenia ma być szczelna. Więc po dnią nie powinna być woda opadowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 23.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Prawidłowo wykonany dach powinien chronić pomieszczenia mieszkalne przed zimnem i wilgocią. Zastosowanie wysokiej jakości pokrycia dachowego i termoizolacji nie jest wystarczającą gwarancją prawidłowego funkcjonowania dachu. Kluczem do uzyskania pełnego komfortu jest zastosowanie odpowiednich folii dachowych tworzących tzw. warstwę wstępnego krycia. Każdy dach się poci , folia chroni nas przed skroplinami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 23.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A po co folia? Blacha z założenia ma być szczelna. Więc po dnią nie powinna być woda opadowa. kolego jeżeli nie jesteś pewien swoich myśli to nie wprowadzaj w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.03.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A po co folia? Blacha z założenia ma być szczelna. Więc po dnią nie powinna być woda opadowa. kolego jeżeli nie jesteś pewien swoich myśli to nie wprowadzaj w błądPytanie było proste i odpowiedź ec***ach również prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 23.03.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 czy wiesz co to jest skraplanie - twierdzę ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts