DoniaSuzzi 20.03.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Drodzy Forumowicze, bardzo proszę o pomoc w temacie. Dziś sprzątaliśmy w domu i mimo usilnych prób, nie potrafimy pozbyć się plam po Unigruncie zwłaszcza na panelach. Znacie może jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tych plam? Czytałam już na forum o Krecie, ale opinie raczej były nieprzychylne, tak więc - może coś innego? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 20.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Czy Uni-Grunt jest świeży, czy to jakieś stare plamy? Ja po remoncie zaschnięty Uni-Grunt zmywałem z sosnowej podłogi i z mahoniowych parapetów. Namoczyłem wodą i zdrapałem delikatnie nożykiem. Zeszło bez większych problemów, bez szkód w drewnie i lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubek87 20.03.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 grunt powinno sie oczywiście zmywać gdy jeszcze świeży wtedy nie ma z nim większego problemu, a po zaschnięciu pozostaje nam drapanie aczkolwiek Jest rozpuszczalnik o nazwie BIROL . Proponuję zrobić próbę , bo on potrafi zmyć nie tylko grunt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 21.03.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Etam świeży..albo robota albo zabawa..albo praca z pacą w ręku, albo latanie ze szmatką Poważnie mówiąc to Uni-Grunt to nie jest jakiś wielki problem, także nie ma się czym przejmować..dużo bardziej irytująca jest piana montażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubek87 21.03.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 na piane montażową jest czyścik (aceton) aczkolwiek przy drewnie trza uważać ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 21.03.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Plamy po Unigruncie niestety ma już ok. pół roku, teraz na wiosnę wzięliśmy się za sprzątanie, bo za niedługo się wprowadzamy do domu. W mieszkaniu już mieliśmy ten problem i biegaliśmy z malutkim nożykiem i ścierą Jednak na tak dużej powierzchni (dom) nie za bardzo widzi mi się latanie z nożykiem Dlatego szukam jakieś alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.03.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Moja Babunia miała swego czasu skuteczny sposób na znalezienie pomysłu w przypadku takich zabrudzeń. Z tego co pamiętam potrzebna jest skóra, drewniany drążek, może być od szczotki oraz trochę łoju. Już zapomniałem jak to się robi, ale jak Babunia wróci z Kościółka, to się jej zapytam i napiszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia46635 18.05.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Też miałam plany po Unigruncie na panelach. Próbowałam wszystkiego m.in. Rozpuszczalnika, Birolu ale najskuteczniejsze okazało się najprostsze rozwiązanie.....a mianowicie: CIF+szczotka z twardym włosem+odrobina siły= ZERO PLAM PO UNIGRUNCIE!!!!!WYPRÓBOWANE POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikservices 26.10.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Dzięki za pomysły na doczyszczenie plam po gruncie! Jutro będziemy testować preparat na plamy na gresie. Dam znać jak poszło. Edytowane 26 Października 2014 przez slowikservices Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts