Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skuteczny sposób na Unigrunt (panele, kafelki ..)

DoniaSuzzi

Recommended Posts

Drodzy Forumowicze,

bardzo proszę o pomoc w temacie. Dziś sprzątaliśmy w domu i mimo usilnych prób, nie potrafimy pozbyć się plam po Unigruncie :-? zwłaszcza na panelach.

Znacie może jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tych plam? Czytałam już na forum o Krecie, ale opinie raczej były nieprzychylne, tak więc - może coś innego?

Pozdrowienia :wink:

grunt powinno sie oczywiście zmywać gdy jeszcze świeży wtedy nie ma z nim większego problemu, a po zaschnięciu pozostaje nam drapanie aczkolwiek Jest rozpuszczalnik o nazwie BIROL . Proponuję zrobić próbę , bo on potrafi zmyć nie tylko grunt .

Plamy po Unigruncie niestety ma już ok. pół roku, teraz na wiosnę wzięliśmy się za sprzątanie, bo za niedługo się wprowadzamy do domu. W mieszkaniu już mieliśmy ten problem i biegaliśmy z malutkim nożykiem i ścierą :wink: Jednak na tak dużej powierzchni (dom) nie za bardzo widzi mi się latanie z nożykiem :oops: Dlatego szukam jakieś alternatywy :D

Moja Babunia miała swego czasu skuteczny sposób na znalezienie pomysłu w przypadku takich zabrudzeń. Z tego co pamiętam potrzebna jest skóra, drewniany drążek, może być od szczotki oraz trochę łoju. Już zapomniałem jak to się robi, ale jak Babunia wróci z Kościółka, to się jej zapytam i napiszę. Pozdrawiam.

• 2 years później...

Też miałam plany po Unigruncie na panelach. Próbowałam wszystkiego m.in. Rozpuszczalnika, Birolu ale najskuteczniejsze okazało się najprostsze rozwiązanie.....

a mianowicie: CIF+szczotka z twardym włosem+odrobina siły= ZERO PLAM PO UNIGRUNCIE!!!!!

WYPRÓBOWANE POLECAM

• 2 years później...