BOHO 17.12.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 a jak sprawy z "wykonawcą" ? posunęły się do przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 18.12.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 powoli do przodu, ale jak sobie pomylę co już przeszliśmy to mam ciarki, że można aż tak źle trafić. Bo każdy może sie pomylić, nawet źle zrobić, ale zawsze trzeba pomietać, że na kasę i szacunek trzeba "jakoś" zapracować. Teraz jednak staram się zapomnieć na czas Świąt o tym koszmarze i cieszyć się spokojem i wolnym czasem. Raz jeszcze pozdrawiam Wszystkich gorąco Radosnych i Rodzinnych Świąt Heroczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 01.01.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Pan Andrzej Jeske z Gniechowic wycofał się .... ..... Na moje nieszczęście nie mam pisemnej umowy z p.Jeske. A wydawał się w porządku gościem. Ja mam niemiłe wspomnienia ze "współpracy" z chyba bratem tego Pana. Też nazywa się Jeske, jest z Gniechowic, robił mi tynki cementowo-wapienne z agregatu. Albo to ten sam, albo jego brat. Nie zrobił na listwach (mówił "zrobię od ręki i będzie równo") - wyszło krzywo. Ale najgorzej było z zatarciem tynków - zamiast powierzchni równej (na tyle równej na ile się robi przy zwykłym tynku) wyszła mu taka jak papier ścierny gruboziarnisty. +- jednomilimetrowe ziarenka piasku powyłaziły mu z tego tynku i tak potem związały. Tynk nie nadawał się do użytkowania bo był strasznie chropowaty. Miał to poprawić, zwodził mnie przez kilka tygodni, potem powiedział, że nie ma czasu, ale odda mi część pieniędzy za robotę (1200zł), żebym to sobie jakoś sam poprawił. Po kolejnych tygodniach zwodzenia mnie (przestał odbierać moje telefony) pojechałem do Gniechowic, gdzie zostałem spławiony przez panią Jeske (rozmowa nie pozostawiała wątpliwości, że pieniędzy nie odzyskam). Sam te tynki poprawiałem - przeciągnąłem po połowie ścian cienką warstwą kleju, czyli jakby tynkowałem otynkowane przez Jeske ściany. Wydałem dodatkowe pieniądze a i tak nie wyszło zbyt pięknie. A na dodatek, facet na koniec był na tyle bezczelny, że wyciągnął ode mnie resztę kasy. A żona mi mówiła, żebym mu zapłacił dopiero jak wszystko poprawi. Ale pan Jeske wydawał się takim porządnym człowiekiem i tak mnie prosił, że Święta idą, a on musi ludziom zapłacić, itp. No i dałem się zbajerować i zapłaciłem mu wszystko do końca. Cóż, wtedy jeszcze niedoświadczony byłem i naiwny. Jeske nauczył mnie, żeby nie ufać wykonawcom. pozdrawiam budujących, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 24.01.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam, świeta minęły spokojnie, o problemie prawie zapomnieliśmy, ale żeby nie było zbyt fajnie, w czwartek w kotłowni huknęło i to zdrowo więc naszej historii będzie ciąg dalszy....bo akurat nie było nas w domu więc nikt się nie zaczadził... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYNIA 26.01.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 JEŚLI KTOS CHCE MIEC W DOMKU LADNIE I PORZADNIE ZROBIONY KOMINEK TO NIECH OMIJA TĘ FIRMĘ - KOMINEX-JAREMKO [/u][/b](NIE MYLIĆ Z CZERWIŃSKIM) Z DALEKO. PO PIERWSZE: ZALICZKĘ WZIĘLI OOO BARDZO CHĘTNIE ALE KOMINEK KTÓRY JECHAŁ Z FRANCJI TO CHYBA KULĘ ZIEMSKĄ OKRĄŻYŁ I TO DWURKOTNIE. PRZEZ NICH PRZESUWAŁY SIĘ WSZYSTKIE ROBOTY W MIESZKANIU I ŚWICILIŚMY OCZAMI PRZED INNYMI WYKONAWCAMI. W KONCU ZROBILI , OCZYWIŚCIE KOMINEK NIE WYGLĄDA TAK JAK POKAZYWANY NA ZDJĘCIU , KAMIEŃ MA INNY ODCIEŃ, ŻAŁUJĘ ŻE NIE WYBRAŁAM POLSKIEGO PIASKOWCA ALBO MARMURU. PO DRUGIE: KOMINEK JEST ZROBIONY ŻLE WIEJE OD DOŁU JAK ... NIE ZROBIONO PORZĄDNIE WYLOTU DO WYCZYSTKI I MAM NORMALNIE DZIURĘ , W SALONIE MOŻNA GRZAĆ ILE WLEZIE I TAK JEST ZIMNO. BĘDE TERAZ SAMA OCOEPLAĆ LUB Z INNĄ FIRMĄ BO NIE CHCE MIEĆ Z NIMI NIC WSPOLNEGO, BOJĘ SIĘ PO PROSTU ŻE ZNISZCZĄ COŚ PRZY OKACJI. OMIJAĆ Z DALEKA- KOMINEX - JAREMKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia17 03.02.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dzieki Dawid bede pamietal jak mozesz to napisz cos wiecej jak wyglada jego robota oraz co zamierzasz dalej ciekawi mnie bo tez zaczynam miec problem z wykonawca ,a swoja droga podpowiedz gdzie w necie znajde opinie o firmach z naszego regionu? Badz dzielny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidmax 03.02.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Hejka pytasz co facet z jego firmą zrobili ciekawego a wiec : - ciekną 2 kominy - miały być 3 kominy nie cieknące - okna sam sobie przedłużył i aktualnie maja 3 metry niały mieć 2.60 m- zaniżył piętro tak że okna wychodziły nad sufit - dachówki poukładał ale żadnej nie przymocował dzisiaj mi spadają - projekt wo gule był mu nie potrzebny - sciany działowe nie równe reszty teraz nie kojarze pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia17 06.02.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam a z jakiej cegly murowales komin pelnej czy dziurawki, ale najbarziej ciekawi mnie co Ty zamierzasz zrobic z tym dalej, polubownie bedziesz zalatwial czy moze od razu sad? Mimo wszystko badz dzielny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 10.02.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 wracam z tematem, ale tylko po ta aby dalej ostrzegać. Jeżeli ktoś może zatrudnić inną firmę to niech to zrobi, my musimy walczyć dalej i wierzcie mi że w naszym kraju nie jest to proste. Umowa prawie przed niczym nie chroni, jak się trafi na taką firmę jak my to ręce opadają... ale cóż podobno co nas nie zabije to nas wzmocni. pozdrawiam i życzę wszystkim budującym szczęścia i fachowców, ale takich prawdziwych i życzliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 26.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 uwaga firma ma nowy adres: AKSANIUSZul. Strzegomska 232a, 54 - 402 Wrocławtel/fax +48 71 357 79 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolo007 23.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Czy budował ktoś z firmą Pana Markowskiego z Ratowic (woj. dolnośląskie)? Jeśli jest taka osoba to bardzo proszę o opinię. Pozdrawiam Ja korzystałem z usług p. Markowskiego z Ratowic. Jestem bardzo zadawolony i gorąco polecam jego usługi. Ten człowiek zna się na robocie i wie na czym polega budowlanka. Poza tym współpraca i komunikacja godna naśladownictwa. Szybki kontakt, terminowość, fachowość i pomoc w podjęciu właściwych decyzji. Życzę każdemu inwestorowi takiego wykonawcy. Kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 To jest czarna lista. Ludzie czytajcie tematy wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK1930A 28.03.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 PIAS -BUD UWAGA ! UWAGA NA TA FIRME Z LEGNICY . WŁASCICIEL FIRMY MA BLADE POJECIE O BUDOWNICTWIE . NA WSZYSTKO MA WYTLUMACZENIE ZE TAK JEST DOBRZE , ZE ON TAK ROBI . KOMBINATOR I KRETACZ .ZREZYGNOWAŁEM Z TEJ EKIPY PO 2 TYGODNIACH WSPÓŁPRACY I NIE ŻAŁUJE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK1930A 28.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 UWAGA NA TA FIRME Z LEGNICY . WŁASCICIEL FIRMY MA BLADE POJECIE O BUDOWNICTWIE . NA WSZYSTKO MA WYTLUMACZENIE ZE TAK JEST DOBRZE , ZE ON TAK ROBI . KOMBINATOR I KRETACZ .ZREZYGNOWAŁEM Z TEJ EKIPY PO 2 TYGODNIACH WSPÓŁPRACY I NIE ŻAŁUJE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 31.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam, my dalej mamy same problemy, nerwy zszargane, ale cóż takie życie, tacy ludzie taki kraj. Firma wystawia podobno nowe faktury, wzywani jesteśmy przez prokuratora, Przebój początku roku - to dzwoni do nas firma której pan Kucharczyk podał nasze dane, a której to sam zalega i twierdzi że ( tu pada kwota która nas zabija) jesteśmy winni braku rozliczenia ich z KUMAG, więc od nas oczekują zapłaty, a na nasze zdziwienie i zaskoczenie dodają, że nawet zotaliśmy wpisani do KRD SA. pozdrawiam i życzę wszystkim słońca i radości bo już wiosna chyba przyszła Joanna Herok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 przecież wystawiający fakturę musi ją dostarczyć odbiorcy.... skoro faktur nawet nie dostaliście, to po co się martwicie ? skoro współpraca opierała się na umowie a w niej nie ma o żadnych dodatkowych fakturach - to po co się martwicie ? ? ? przy okazji: zawiadomienie Policji o przestępstwie, którego nie było jest karalne ! jeśli sprawa jest klarowna, to wy możecie oskarżyć paproków o próbę wyłudzenia..... a może skorzystać z ustawy o warunkach sprzedaży konsumenckiej i podnieść tzw.niezgodność towaru z umową ? na pewno powinniście mieć dobrego adwokata ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 31.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Bardzo dziękuję za podpowiedź,rozważymy to ...podzwonię popytam poszukam, trudno gość koniecznie chce iść na wojnę, myślałam, że dogada się, rozliczy i więcej nigdy go moje oczy nie zobaczą, choć koszmar pozostanie. Ciężko nam idzie bo i CIEPŁO TECH jako serwis milczy, a na nasze zarzuty odpowiadają, że pan kucharczyk uznał, że wszystko zainstalował dobrze i choć obieg zamknięty jest zabroniony w tym wypadku to oni takie instalacje wykonują, bo w innych krajach uni takie pozwolenie jest...ale postaram się zwrócić do nich przez inne instytucje.W sobotę po kilku godzinach walki mężowi udało się zamontoważ kran w kabinie, bo nawet reduktory nie pomogły, a kafle położone - tak krzywo że - trzeba było kuć, i we dwóch silnych chłopów dokręcać...Jutro napiszę więcej o sprawie, może ktoś coś podpowie więcej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 czy piec kupiliście od kucharczyka, czy bezpośrednio od ciepło tech-u ? tłumaczenie że w innych krajach to czy tamto mogą sobie wsadzić w ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heroczki 01.04.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 piec i wszystko co zostało zamontowane w ramach umowy kupił kucharczyk, który jest polecanym instalatorem na stronie ciepło-tech-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 01.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 piec i wszystko co zostało zamontowane w ramach umowy kupił kucharczyk, który jest polecanym instalatorem na stronie ciepło-tech-u. no to możecie mieć pretensje jedynie do tego "fachofca"... jeszcze raz polecam lekturę ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, a szczególnie temat niezgodności towaru z umową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts