Gość 11.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ostrzegam wszystkich Forumowiczów przed tym wykonawcą.U nas robił instalacje wod-kan,elektryczną ,co i wentylację(rekuperator).Jak się okazało o tej ostatniej nie miał kompletnie pojęcia.Po wielokrotnych naszych monitach o usuniecie wad i doprowadzenie instalacji wentylacyjnej do należytego stanu(jak to zwykle bywa w takich przypadkach kompletnie bezowocnych-facet zaczą nas unikać jak ognia,nie odbierał telefonów itp)-po wezwaniu biegłego i jego ocenie sytuacji-wykonaliśmy ponownie instalację wentylacyjną,co niestety wiazało się z lekką ruiną naszego nowego domu -sprawa trafiła do sądu.I mam nadzieję ,że ten padalec poniesie konsekwencje finansowe swojej beztoski i niekompetencji!!!!Acha !Ten pan również montuje pompy ciepła.Jeśli robi to równie fachowo jak rekuperator-to omijajacie go szanowni Forumowicze szerokim łukiem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 04.05.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 wybaczcie że ja ciągle swoje a gdzie kierownik budowy albo inspektor nadzoru czemu nie zlecisz nadzoru osobie która dopilnuje wszytskiego i zdejmie z Twojej głowy takiego wykonawce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARDO 07.05.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Niestety kierownika mieliśmy takiego samego jak wykonawcę. Całymi dniami siedzimy w pracy i nie mamy czasu pilnować budowy, a wpisy w dzienniku budowy były jak najbardziej pozytywne. Kierownik musiał dostać w łapę od tych partaczy skoro nie chciał niczego widzieć, a teraz za swą niesolidność odpowie, ponieważ mamy wreszcie pełną dokumentację zrobioną przez rzeczoznawcę- biegłego sądowego i sprawa wędruje do sądu. Wiem, że może to ciągnąć się latami, ale nie można odpuścić takim ludziom. A najgorsze jest to, że teraz wszystkie poprawki kosztują majątek i trwają już kilka miesięcy. Pozdrawiam. Dardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 07.05.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 niestety patologia występuje nawet wśród ludzi których darzymy zaufaniem . wprawdzie rzadko wystepuja takie przypadki ale niestety występują.ale gwarantuje że nie wszyscy sa tacy i większość traktuje poważnie swoje obowiązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_i_tomek 08.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Chciałbym przestrzec przed firmą BTM Marek Manasterski wykonali u mnie bramy garażowe - po miesiącu wydzwaniania P. Marek zgodził się spisać protokół odbioru, ustaliliśmy termin usunięcia usterek i ... to by było na tyle nie pojawili się, przestali odbierać telefony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 15.05.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 a kiedy dostał zapłatę za wykonaną pracę--może trzeba bylo poczekać z wypłatą do odbioru i spisania protokołu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_min 16.05.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam! Chciałabym przestrzec przed firmą Pana KRZYSZTOFA TOMASZEWSKIEGO Z WROCŁAWIA. Nigdy nie ufajcie temu Panu. Buduję dom i zatrudniłam tych Panów do kładzenia kafelek w całym domu - niestety nie skończywszy roboty oraz po tym jak dostali większą część pieniędzy zwinęli sprzęt i zmyli się. Stwarzają pozory uczciwych i miłych. Jeżeli ktoś bierze ich ulotkę z Leroy Merlin Wrocław "szybki, solidnie, tanio - Krzysztof" to niech od razu ją wyrzuci ponieważ szkoda impulsów z telefonu aby takimi zawracać sobie głowę. Pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 16.05.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 w takich wypadkach proponował bym "zasłonić się" kierownikiem budowy- upoważnić go do odbierania roboty i zatwierdzania wypłat zaliczek. Pożądny KB nie powinien dopuścić do wypłaty większej części wynagrodzenia a i inwestorowi łatwiej odmówić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_min 16.05.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Zgadzam się z Tobą. To jest mój błąd że wypłaciłam te pieniądze ale tak mu zaufałam (pierwszy raz mi się to zdarzyło). Ale teraz wysyłam pismo do Informacji Handlowej o nie dotrzymanie umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_min 16.05.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szukam jakiegoś godnego polecenia kafelkarza.PILNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 05.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 poszukaj w białej liscie - dolnosląskie tutaj raczej takiego nie znajdziesz a jesli znajdziesz to nie polecałbym jego wykonawstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 17.07.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Firma SANIT Z Oławy. Przez nich mam 2 miesiące przestoju na budowie. Nie są godni zaufaniaPs.szczegóły w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 19.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Nie ma listy wykonawców niesłownych więc pozwolę sobie umieścić moje ostrzeżenie tutaj. Zalecam dużą ostrożność w kontaktach z Panem Markiem Gocławskim - tynkarzem. Zobowiązał się do wykonania tynków w moim domu (umowy oczywiście nie chciał podpisać twierdząc, że liczy się jego słowo) Po tygodniu zadzwonił i oznajmił, że rezygnuje, bo otrzymał większe zlecenie pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmal 20.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Zauważyłem, że piszecie na temat nie solidnych firmy. Pozwolę sobie w związku z tym na przekazanie wszystkim zainteresowanym moich doświadczeń z firmą EURO DOM, a konkretnie z jej właścicielem. Po pierwszym telefonie w sprawie budowy i umówieniu się na miejscu czas czekiwania na właściciela firmy na mojej budowie upłynął mi na czekaniu i wyłączonym telefonie Pana Grzegorza. Następnego dnia były jak to bywa w takich sytuacjach, standardowe tłumaczenia. Gdy w końcu się spotkaliśmy Pan Grzegorz zabrał projekt do wyceny i podał termin kiedy nam wyceni robotę. Kolejny raz go nie dotrzymał. Następne spotkanie, wycena roboty, dogadany termin rozpoczecia budowy (miał zacząć w piątek następnego tygodnia). Na koniec spotkania dałem SZEFOWI FIRMY wzór umowy i umówiliśmy się na jej podpisanie na czwartek poprzedzający rozpoczęcie robót. W środę zadzwoniłem potwierdzając, że materiały zamówiłem. W czwartek rano zadzwoniłem potwierdzając dostawę materiałów i nasze wieczorne spotkanie w celu podpisania budowy. Pan Grzegorz potwierdził w rozmowie ze mną, że umowę podpiszemy wieczorem (dla przypomnienia w przed dzień rozpoczęcia robót). Około godziny 17.30 zadzwoniłem do SZEFA FIRMY o której przyjedzie i wtedy usłyszałem, że niestety nie będzie mi budował domu (materiał był już na budowie), bo ma kłopoty z ludźmi. Ciekawe w tym jest to, że jeszcze tego samego dnia około 11 w południe nie miał tych kłopotów. Drodzy forumowicze myślę, że sami ocenicie czy firma EURO DOM jest godna polecenia czy nie. Czekam na wasze opinie i mam nadzieje, że nie zostaniecie na lodzie tak jak ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 20.08.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Elmal a dostałeś wycenę? Gdzie budujesz, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmal 21.08.2006 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Elmal a dostałeś wycenę? Gdzie budujesz, jeśli można wiedzieć? Wycene dostałem, buduje w okolicach dobrzykowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 21.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 A dlaczego wybrałeś tę firmę? Ktoś Ci ją polecił, czy cena Cię skusiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Po tygodniu zadzwonił i oznajmił, że rezygnuje, bo otrzymał większe zlecenie ooo takich lubię najbardziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel28 18.10.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Znam tego człowieka. Prowadze jako windykator jego sprawy. Moja żona jest adwokatem więc jeśli będzie potrzeba to prosze skorzystać z je pomocy mec. Magdalena Chmielewska-Drozdek tel. 0-74 8151276 kom 0-502370670. Jeśli potrzebny będzie Państwu windykator to prosze o kontakt 0-511361696.Pozdrawiam Daniel Drozdek-Chmielewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcioszek 05.11.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Nie polecam Pana Andrzeja Karendała z okolic Jelcza Laskowic. Facet strasznie niesolidny i niesłowny. Przed rozpoczęciem prac do rany przyłóż, pokazuje zdjęcia co to On i jego ludzie już nie zrobili. W okolicy 2/3 wykonanej roboty zaczynają się problrmy a szczególnie jest niesłowny przy kasie. Co innego przed rozpoczęciem prac - na większość się godzi - a później dokłada coraz więcej i prawie że płacze że dokłada do interesu.Generalnie UWAGA na niego nie POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts