BlackZaba 23.03.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witaj Achajo, Na naszej ulicy jesteśmy pionierami. To znaczy, że oprócz nas tam na razie nikogo nie ma. Do tego stopnia jesteśmy pierwsi, że nikt wcześniej nie wystąpił o nadanie nazwy - tak więc nazwy po prostu nie ma. I tak wymyśliliśmy ul. Na Końcu Świata. Po telefonie do urzędu okazało się, że nie przejdzie... Myślimy dalej - ale nie chcemy, żeby to była jakaś Wczasowa, Wypoczynkowa czy Reymonta. Chcemy, żeby nazwa była nieco poetycka, ale też oddawała nasze poczucie humoru. Żeby nie była oklepana, i po prostu nudna... Jakieś propozycje? No bo głupio mówić, że dom będzie na ulicy bez nazwy prowadzącej odtąd do miejscowości takiej i takiej... ulica o ile dobrze zidentyfikowałem na załączonych zdjęciach w dzienniku to w części gimny sąsiedniej zwie się bardzo uroczo: "Nad Świdrem" i ja tak nazywam jej część miejską może warto to zformalizować w urzędzie (w mieście o ile je znam chyba takiej drugiej nie ma) dojazd od mostku w Wólce Mlądzkiej (na zachód) oprócz zimy jest przejezny dla osobówki i to zaledwie ~1km od szosy i przystanku, więc nie ma wielkiej tragedii, da się przespacerować. Lokalni "menele" nie są tak groźni jakie wrażenie by chcieli zrobić, i jak już za swojaka uznają to i pomogą, nie przejmuj sie nimi, groźni to oni nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 24.03.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ulica o ile dobrze zidentyfikowałem na załączonych zdjęciach w dzienniku to w części gimny sąsiedniej zwie się bardzo uroczo: "Nad Świdrem" i ja tak nazywam jej część miejską może warto to zformalizować w urzędzie (w mieście o ile je znam chyba takiej drugiej nie ma) dojazd od mostku w Wólce Mlądzkiej (na zachód) oprócz zimy jest przejezny dla osobówki i to zaledwie ~1km od szosy i przystanku, więc nie ma wielkiej tragedii, da się przespacerować. Lokalni "menele" nie są tak groźni jakie wrażenie by chcieli zrobić, i jak już za swojaka uznają to i pomogą, nie przejmuj sie nimi, groźni to oni nie są. Tylko, że mnie "Nad Świdrem" się średnio podoba No i o ile się nie mylę, to bez sensu będzie, bo numeracja się nie będzie zgadzać, i ludziom wtedy na 100% będzie się mylić, jako, że w bliskiej odległości od siebie będą dwie posesje z nr 1 o tej samej nazwie ulicy. Mogą być problemy tak czy siak, pomimo różnych miejscowości. Dlatego też, będę raczej postulować inną nazwę Przejezdna jest, ale tam naprawdę są górki i dolinki, korzenie - i łatwo urwać miskę olejową w samochodzie o niskim zawieszeniu. Podczas deszczy też nie jest wesoło. Dzięki za radę co do miejscowego folkloru - trochę mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam Chciałam tylko powiedzieć, że w uroczym miejscu się budujecie. Las, cisza, spokój - moje klimaty I jeszcze ta rzeczka w pobliżu ... miodzio A domek akurat taki....akuratny Będę śledzić Wasze poczynania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 24.03.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witaj Dziękuję bardzo i serdecznie zapraszam Miło mi bardzo, że ktoś moją pisaninę czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 No to ja sobie tez przyszlam do Ciebie. Piekne wlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 30.03.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 O miło powitać Dziękuję bardzo, choć to jeszcze dzicz kompletna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 I dlatego Ty tak z tym... narzedziem w dloni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 30.03.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ... też se wpadłam, a co Ty się wybudujesz rzut beretka od mojej obecnej sąsiadki... więc niewykluczone, że będziem się odwiedzać A dach jak ma mech na dachówce... to znak niesprawnej wentylacji połaci dekarze pod mur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 30.03.2010 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 I dlatego Ty tak z tym... narzedziem w dloni. Dokładnie A to dopiero pierwsze mające przyszłe znamiona tortur... (Choć mam nadzieję, że jednak paluchów sobie nie poucinam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 30.03.2010 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ... też se wpadłam, a co Ty się wybudujesz rzut beretka od mojej obecnej sąsiadki... więc niewykluczone, że będziem się odwiedzać A dach jak ma mech na dachówce... to znak niesprawnej wentylacji połaci dekarze pod mur O No to cudnie Coraz więcej osób ma pojęcie o moim zadupiu - zajefajnie Wentylacji połaci????? Eeee... Pogrubiam sobie ku pamięci - doszkolić się w odpowiednim momencie muszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nitka jest specem od tych rzeczy, powinna kase trzaskac i szkolenia robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 30.03.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 eee no relax.... do mostu trzeba dojść żeby go przejść Ale to prawda ciut wiem i jak coś będzie trzeba to pomoge ale o dach to lepiej pytać Andrzeja Wilhelmiego... orzeł w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 30.03.2010 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 I kolejne ważne rzeczy. Dzięki dziewczyny - jesteście super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 No, to my Ci tu juz fachowcow znajdziemy, wszystko Ci ladnie zaplanujemy i urzadzimy, Ty tylko nam towarzystwa dotrzymuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 31.03.2010 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Taki mam zamiar Tylko ja fachowców od szkieletorów potrzebuję I to za czas jakiś dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2010 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Rob szybko, bo ja to dopiero kole wykonczeniowki moge zaczac sie wtracac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 31.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 ja pierwsza Alleluja dziś śpiewajmy, Bogu cześć i chwałę dajmy, Bo zmartwychwstał nasz Zbawiciel, Tego świata Odkupiciel. Zdrowia, radości i powodzenia To są najszczersze moje życzenia. http://janbar.jgora.pl/images/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.03.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 druga, ale też na podium http://moje-kartki.com.pl/kartki/91/1/d/1132.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 31.03.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 dziękuję Wam pięknie Kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 One juz swietuja, a ja jeszcze w malinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts