barto307cc 12.04.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Chcę ocieplić strop w garażu nad którym jest sypialnia. Czy są jakieś szczególne wymogi jesli chodzi o klejenie styropianu "do sufitu"? Nie chciałbym, żeby spadło.... Ja też właśnie zamierzam ocieplić strop w garażu i zastanawiam się czy wełną czy styro bo nam trochę zostało z wylewek,ale nie chcę żeby to odpadło (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 12.04.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Chcę ocieplić strop w garażu nad którym jest sypialnia. Czy są jakieś szczególne wymogi jesli chodzi o klejenie styropianu "do sufitu"? Nie chciałbym, żeby spadło.... Ja też właśnie zamierzam ocieplić strop w garażu i zastanawiam się czy wełną czy styro bo nam trochę zostało z wylewek,ale nie chcę żeby to odpadło (( Przykleja się dokładnie tak samo jak styropian na śćianach. Ważne aby przed przyklejaniem porządnie zagruntować powierzchnię. Podłoże musi być suche i trwałe, wolne od kurzu. Dla pewności dobrze jest przykołkować ocieplenie na poziomych powierzchniach. Ocieplenie stropu wełną byłoby trudne. Wełna nie należy do lekkich materiałów i w trakcie przyklejania jej ciężar powodowałby jej odpadanie. Trzeba by było czymś podstęplować do czasu związania kleju. Styropian "z wylwwek" EPS100, z powodzeniem można wykorzystać do ocieplenia takiego stropu. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez leszeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.04.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ja też właśnie zamierzam ocieplić strop w garażu i zastanawiam się czy wełną czy styro bo nam trochę zostało z wylewek,ale nie chcę żeby to odpadło (( no a ja właśnie skończyłem klejenie styropianu 5cm na sufit w garażu, betonowy strop odpyliłem i przykleiłem styro na tytan eos, trzyma się ok, chyba zrezygnuję z kołkowania na suficie natomiast ścianę w garażu od strony domu wykleiłem styropianem już na tradycyjnym kleju, w tym miejscu jakoś wygodniej mi z nim było, nie zależało mi na szybkim wiązaniu, no i taniej było (tym bardziej ze troszkę kleju z ocieplenia zewn. mi zostało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 12.04.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Piana nie nadaje sie gdy jest silny wiatr, po prostu ja zwiewa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sama w domu 24.08.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A w jaki sposób kleic się powinno obróbki okien, czyli styropianem grubości ok 3cm. W zasadzie jak widziałam gdy robili ocieplenia to stosowali do tego tradycyjny klej, niemniej jak nidawno rozmawialiśmy ze znajomym to powiedział, że obróbki okien (glify, czy jak to się nazywa) powinno się kleic pianą. Jak to powinno sie robic by było dobrze i profesjonalnie? jak to robia najlepsze ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 25.08.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 A w jaki sposób kleic się powinno obróbki okien, czyli styropianem grubości ok 3cm. W zasadzie jak widziałam gdy robili ocieplenia to stosowali do tego tradycyjny klej, niemniej jak nidawno rozmawialiśmy ze znajomym to powiedział, że obróbki okien (glify, czy jak to się nazywa) powinno się kleic pianą. Jak to powinno sie robic by było dobrze i profesjonalnie? jak to robia najlepsze ekipy? "Cieplej" będzie gdy zostanie to przyklejone na pianę a nie na klej cementowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.08.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ja robię wklejki na piankę lub klej w piance - szybciej, lepiej trzyma, lepsza izolacja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts