Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Areator/wertykulator

Recommended Posts

Kochani pomóżcie jeśli ktoś z was zna się na areatorach/wertykulatorach w jednym. Oglądam w internecie i już całkiem nic z tego nie wiem. To znaczy nie wiem jaki wybrać żeby nie przepłacić i żeby w miarę jakiś był. Wiem że ważne są koła, silnik napewno noże. Nie potrzebuję drogiej rzeczy która raz praktycznie w roku jest potrzebna. Jednak z tych tanich chciałabym wybrać w miarę solidny sprzęt. :roll:

Heh no trawa, trawa tylko nie wiem czy koła np. łożyskowe są i jaki silnik. Oglądałam kilka różnych ale nic o silniku się nie można dowiedzieć. Z jakiej stali noże i sprężyny? Jest jakiś niemiecki grizzli, AL-KO, Stiga, NAC no i teraz CMI. Praktycznie poza ceną i parametrami ogólnymi nic nie wiadomo.

Zeszłej wiosny kupiłam elektryczny ALKO z wymiennymi wałkami. Mimo,że też miałam obawy, że to za delikatne - sprawuje się doskonale; tzn. na razie używałam jako aeratora, wałka do wertykulacji jeszcze nie zakładałam. Zapłaciłam ponad 500, teraz widuję w promocji w marketach za 400 z okładem.

Witam

A ja chcę wypożyczyć wertykulator i mam problem ze znalezieniem w wypożyczalniach . Może ktoś widział gdzieś w moich okolicach - gmina Kampinos - taki sprzęt.

pozdrawiam

wertylulator wiem gdzie wypozyczyc w Pruszkowie

szukam gdzie mozna wypozyczyc areator okolice Błonia, grodziska maz

• 7 months później...

Witam temat jakby z wiosny ale nie chcę zakładać nowego a mam pytanie.

Otóż kupiłem na giełdzie wertykulator elektryczny 25zł czyli małe pieniądze , naprawiłem złamana rączke i wymieniłem pasek zębaty 18zl .

Wertykulator ładnie pracuje ale kilka razy trafiłem na kamyki których w mojej ziemi nie brakuje i obudowa od spodu jest połamana.

Chcę zrobić osłonę , fartuch z gumy żeby kamienie na które trafię nie obijały się od plastików.

Czy ktoś z forumowiczów miał już taki problem , może ma ktoś jakiś inny pomysł?

pozdr

Mariusz

• 8 years później...

Proszę o pomoc w wyborze areatora i wertykulatora w jednym.

Powierzchnia trawnika to jakieś 1000m2, ziemia bardzo różna (od piaseczku po glinę wymieszaną z humusem). Mój budżet to 400 zł więc jestem raczej skazany na urządzenie elektryczne. Z faworytów mam:

FAWORYT KCW173

AL-KO COMBI 38E

HECHT 1683

Któryś z nich czy może jest coś innego wartego uwagi?