Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sasiedzka zla wola

boriados

Recommended Posts

Powiem krótko , zgodziła się Pani czy Pani ciotka na tą drogę i teraz musi Pani ponieś tego konsekwencje. Sam ubolewam nad tym ,że mieszkam i jeśli się przeprowadzę nadal będę mieszkał w gęstej zabudowie. I muszę się przyzwyczaić do pewnych realiów typu ,że bardzo głośne imprezy do godziny 22 murze tolerować albo słuchanie równie głośnej muzyki również. Ale u mnie hałas to zawsze będzie najmniejszy problem . I chciałbym mieć tylko taki problem z sąsiadami. Nic Pani nie zrobi , moje propozycja przeprowadzić się.

Nie wiem, może i czegoś nie rozumiem. Co to kogo obchodzi że dom wybudowano 30 cz 3 lata temy? W tym czasie granice ci przyblizyli do ściany budynku czy co ,że teraz sąsiad jest za blisko? Sąsiad zrobił ten podjazd i garaż na twojej działce czy na swojej bo już nie wiem ? Mi sięwydaje że na swojej. Wg Ciebie to sąsiad realizujacy zabudowę swojej działki powinien tak daleko odsówać się od granicy z twoją działką aby Ci nie przeszkadzać. Krótko : ile metrów od granicy działki stoi twój dom? Mi się wydaje że 1m a to dużo za mało aby nie odczuwać wpływy sąsiadów.

W piątek sąsiedzi rozpoczęli sezon ogródkowy. Śpiewy, alkohol, ognisko. No po prostu koszmar. NIe dało się wyjść do ogródka. Każde słowo było słychać.

I jakoś uważam to za NORMALNE.

Owszem wróciłam zmęcoczna z pracy, ale mieszkania w blokui tak nic nie przebije. Zamknęłam okno i było git. LUdzie wokół nas też chcą żyć.

W piątek sąsiedzi rozpoczęli sezon ogródkowy. Śpiewy, alkohol, ognisko. No po prostu koszmar. NIe dało się wyjść do ogródka. Każde słowo było słychać.

I jakoś uważam to za NORMALNE.

Owszem wróciłam zmęcoczna z pracy, ale mieszkania w blokui tak nic nie przebije. Zamknęłam okno i było git. LUdzie wokół nas też chcą żyć.

Trzeba było się przyłączyć i odstresować po pracy ;)

Koło nas (mieszkamy w kamienicy) niedawno wprowadzili się ludzie którzy wyglądają jakby to było ich pierwsze samodzielne mieszkanie ;)

muzyka leci od 10 do 22 w tym przez ściany słychać głównie dudnienie.

Najbardziej mnie rozbroiło to jak którejś soboty wrócili ok 1 w nocy i chyba nie wiedzieli o której wrócili bo dalej puścili muzykę.

Takie uroki życia w społeczeństwie. Ja uważam że najważniejsze są dobre relacje międzyludzkie i jeśli jestem w stanie zagłuszyć czymkolwiek ten dźwięk to nawet się nie odzywam.

ps

Zna ktoś może przepisy prawne dotyczące budynków wybudowanych na działce sąsiada? Szczegóły opisałam tutaj: http://forum.muratordom.pl/budynek-sasiada-na-naszej-dzialce,t184276.htm