orkan73 22.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam,chciałem w łazienkach zamontować elektryczną matę grzewczą dla efektu ciepłej podłogi i mam pytanie:1. jaką moc maty należy wybrać 100W/m2 czy 160W/m2?2. Jakiej firmy DEVI, ELEKTRA, TERMOVAL czy jeszcze innej?3. Zasilana jednostronnie czy dwustronnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluestom 26.04.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam, dla efektu ciepłej posadzki wystarczy mniejszą moc grzewczą, ale zastosowaniematy o większej mocy powoduje, iż reakcja systemu jest szybsza wiec zdecydowanie150 czy 160 W/m2. Zużycie energii elektrycznej będzie zależne od ustawień na termostacie. Jeżeli zaś chodzi o firmę to polecam DEVI lub Elektrę. Natomiast o zasilanie to mata dwustronnie zasilana może spowodować więcej trudnościz powrotem zasilania do termostatu, chociaż przy odpowiednim ułożeniu maty nie ma to dużego znaczenia.Plus dwustronnych mat: są cieńsze i tańsze. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blm 08.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam - podepnę się pod temat,mam pytanie odnośnie montażu, czy konieczny jest montaż termostatu i czujnika temperatury w podłodze?Wymyśliłem sobie żeby mate podłączyć pod wyłącznik czasowy, tj. mata wyłącza się samoczynnie po 1h od włączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukjah 02.03.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam, chcialbym zamontowac rowniez u siebie mate w lazience, potrzebuje ok 2,4m2. co polecacie dalej devi, termoval? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts