ikas3 22.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ciekawe, czy wśród Forumowiczów są osoby zajmujące się / interesujące się astronomią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 22.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Są, są, kiedyś to nawet musieli używać astronawigacji - sztuki na wymarciu w dobie GPS A ostatnio było za zimno, aby przy teleskopie ślęczeć. Ale ja to bardzo amatorsko, nawet Ci nie powiem jaki mam teleskop bo się wstydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.03.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ciekawe, czy wśród Forumowiczów są osoby zajmujące się / interesujące się astronomią? Wiesz, astronomia to szerokie pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 taak... szerokie niczym Wszechświat i tak samo trudne do zmierzenia... metoda pomiaru odległości za pomocą pulsacji cefeid przerasta możliwości sekstantu natomiast zjawisko paralaksy heliocentrycznej wydaje się na pozór łatwiejsze do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 taak... szerokie niczym Wszechświat i tak samo trudne do zmierzenia... metoda pomiaru odległości za pomocą pulsacji cefeid przerasta możliwości sekstantu natomiast zjawisko paralaksy heliocentrycznej wydaje się na pozór łatwiejsze do ogarnięcia Astronomia obecnie to o wiele więcej niż badanie położenia gwiazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 03.04.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Ciekawe, czy wśród Forumowiczów są osoby zajmujące się / interesujące się astronomią? A no sa tutaj tacy wielbiciele amatorzy astronomii. Np ja w wolnych chwilach fotografuję takie rzeczy: http://img14.imageshack.us/img14/1813/m31dcopy.jpg http://img515.imageshack.us/img515/1116/amerykakopiared.jpg http://img688.imageshack.us/img688/4358/m425c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 03.04.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ja nie moge!!!miałem właśnie ogarniać nowe FM, a tu widzę takie cuda! PSciekawe, którą z tych dwóch rzeczy ogarnę prędzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 02.09.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 NoxiliFotki fajne A Nibiru ktos zrobil jakie zdjecie? Przy dzisiejszym zachmurzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 23.09.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Noxili A to da sie sprawdzic przez teleskop? http://www.youtube.com/watch?v=ryfHXm7A8ds&feature=relatedwidoczna strona moonPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 05.10.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Noxili A to da sie sprawdzic przez teleskop? http://www.youtube.com/watch?v=ryfHXm7A8ds&feature=related widoczna strona moon Pozdr. Marny fake. Od kiedy księżyc ma atmosferę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 07.10.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie wiem czy jest atmosfera bo tam nie byłem ,a ci co byli nie mowia prawdy.Ciekawe dlaczego?Dużo pytań . Czy da sie zweryfikowac te zdjecia przez teleskop?Ale podziwiając twoje fotki powinno sie udac .Jestem laik dlatego pytam .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.11.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 NoxiliPodpatrzyłeś coś na księżycu?Teraz to pewnie juz nic nie oglądasz bo zimno.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 20.11.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Włodku a ogladałeś dokładnie ten film ?Rzuc okiem na długo utrzymujacy sie napis w połowie filmu: http://img403.imageshack.us/img403/3358/vlcsnap2010112019h34m59.jpg To rzekomo jest na Ziemi. Wiec : plecak na plecy i szukaj miast /struktur ułozonych w plaster miodu . Patrząc na skale obiektów musiały by byc wielkości Nowego Jorku i rozciągać sie mniej więcej jak Wielki Mur Chiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Noxili Przestudiuj ten wątek, będziesz miał szansę zorientować się z kim masz do czynienia Życzę powodzenia. Nawet nie próbuj nic tłumaczyć bo wyjdziesz na ignoranta i ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 JoShiKarzesz ludziom czytać wątki ,a sama nic nie zrozumiałaś co i o czym jest w tam i jakie linki.są podane.Teraz atakujesz ,żeby co?,brak Ci argumentów .Czytaj ze zrozumieniem .To zrozumiesz .Jeśli nie zrozumiesz to przeczytaj jeszcze raz.aż zrozumiesz .Czy płacą Ci za dezinformacje?Czy twoje ego jest tak wielkie ,ze nic do Ciebie nie dociera?Watek został założony nie przez zemnie tylko moderator Manipulował wypowiedzią .Wyciął wstawił I Tak powstał watek .I wszystkich wkręcił .Moje zdanie z kontekstu. CENZURA.Są tematy jak astronomia ,ze jestem laikiem ,Zeby było jasne .dlatego zadaje pytanie do tych co maja pojecie.I grzecznie proszę o oświecenie.w temacie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.11.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 NoxiliNie wszystko człowiek zobaczy .coś przeoczyłem. op.A tak teoretycznie ,czy lunetą można co takiego dostrzec z ziemi?przy dzisiejszych dostępnych teleskopach na rynku.?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.11.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jeśli nie zrozumiesz to przeczytaj jeszcze raz.aż zrozumiesz . To raczej Ty nie rozumiesz. W każdym razie nie po angielsku. To po pierwsze. Po drugie pisałam nie do Ciebie. I Tak powstał watek .I wszystkich wkręcił .Moje zdanie z kontekstu. CENZURA. Ależ mi wcale nie chodzi o wątek, tylko, żeby Noxili zorientował się łatwo z kim ma do czynienia Są tematy jak astronomia ,ze jestem laikiem ,Zeby było jasne .dlatego zadaje pytanie do tych co maja pojecie. I grzecznie proszę o oświecenie.w temacie. No więc zostałeś oświecony. Wskazany przez Ciebie materiał nie nadaje się do udowodnienia tezy, jakoby księżyc był sztucznym satelitą, baza kosmitów. Szukaj dalej wiatru w polu. Aha, jeśli rzeczywiście temat Cię interesuje, szukaj wiedzy ale nie na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 21.11.2010 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Gdyby cokolwiek takiej wielkości było by na Księzycu zobaczyłbyś nawet zwykłą lornetką o powiekszeniu 7x , o silniejszych nawet nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 27.11.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Noxili, mozesz napisac jakiego sprzetu uzywasz do obserwacji nieba i wykonywania zdjec ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 11.12.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Do obserwacji nieba lornetek Bellomo 10x50 i BPC12x45 i czasem teleskopiku 76/700(tego sprzętu akurat nie polecam).Fotografia tokilka obiektywów stałoogniskowych: Pankolar 1,8/50mm i sonar 4/135mm ,Sonnar 2,8/180 mm a wkrótce rosyjski teleobiektyw z optyką 4,5/300mm a mechanika raczej japońska.Rejestrator to Canon 10D System niwelujacy ruch obrotowy Ziemii czyli montaż paralaktycznyVixen GPD2 taki jak tu http://deltaoptical.pl/montaz-paralaktyczny-gpd2,d459.html do tego statyw (masa samego trójnoga to jakieś 8-10kg), silniki zegarowe , programator sterujacy do lustrznaki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts