Laura_ms 28.01.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 WITAM PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT PROJEKTU "AMBER"-ARCHETON, CZY KTOŚ Z WAS MOŻE JUŻ GO BUDUJE LUB WYBUDOWAŁ. MILE WIDZIANE UWAGI. JA ZAMIERZAM KUPIĆ PROJEKT W LUSTRZANYM ODBICIU -POWIĘKSZE KUCHNIĘ REZYGNUJĄC Z DUŻEGO WEJŚCIA DO POKOJU,PRZESUNĘ ŚCIANKĘ GDZIEŚ O 60CM -WEJŚCIE DO DOMU Z GARAŻU (W TYM MIEJSCU GDZIE STOI SZAFA LUB WEJŚCIE PRZEZ KOTŁOWNIĘ ) -WYJŚCIE NA OGRÓD Z KOTŁOWNI LUB Z GARAŻU CZY MACIE JAKIEŚ SUGESTIE......... http://www.archeton.com.pl/projekty/index.asp[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura_ms 28.01.2004 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 http://www.archeton.com.pl/projekty/index.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura_ms 28.01.2004 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 JESZCZE RAZhttp://www.archeton.com.pl/projekty/index.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 28.01.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Czesc Laura,Fajny projekcik. Tez go biore pod uwage. Ale na razie targaja mna rozterki dot. ILE TO BEDZIE KOSZTOWAC ?!Zastanawialas ( kalkulowalas) sie ile bedzie AMBER kosztowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura_ms 28.01.2004 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 CZEŚĆz Archetonu dostałam takie odpowiedzi: Cena projektu AMBER 1500 zł brutto. Realizacja zamówienia dopięciu dni roboczych.Podaje wartości kosztorysowe:stan zerowy 35 382.24 złstan surowy 138 077.78 złroboty wykonczeniowe 188 947. 96 zł ...............................razem 362 407.98 zł Kosztorys został wykonany według technologii tradycyjnej tj. cegła kratówka+ styropian ( sciany zewnętrzne ), cegła kratówka ( ściany wewnętrzne ).W/g wyceny producentów najlepszym materiałem budowlanym jest cegłasilikatowa. Ja zastanawiam się nad YTONGiem A co do moich zmian to:Niestety nie ma możliwości powiększenia kuchni, ściana przedzielającakuchnię i pokój dzienny jest scianą konstrukcyjną i jej przesunięciespowodowałoby konieczność zmiany konstrukcji stropu nad sienią , kuchnią,pokojem dziennym oraz hall'em. Korzystniej będzie powiększyć kuchnię łączącją z jadalnią, natomiast stół można przenieść do salonu.Nie ma przeszkód w wykonaniu wyjścia z pralni i kotłowni na ogród Możnarównież wykonać wejście do domu z garażu przez kotłownię, ale pod warunkiem,ze zrezygnowałaby Pani z umywalki w kotłowni , należałoby również wykonaćjeden stopień w przejściu z garażu do kotłowni.Oczywiście można przejście wykonać również w miejscu szafy, ale wtedyspaliny będą wyczuwalne w pozostałej części domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 29.01.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Projekt fajny. Kuchnia trochę mała, ale jak dodać jadalnie to będzie ok. Dla mnie tylko coś za drogi bo za 350 tyś. buduje się 200m "pod klucz"Chyba że w tych szacunkach jest instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piano 03.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Bardzo funkcjonalny projekt.Kupiłem dom "Amber" z modyfikacjami.Trochę za małe pomieszczenie gospodarcze i kuchnia ale generalnie OK.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 08.08.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mój "amber" już stoi ale jeszcze nie całkiem wykończony.Również wprowadziłam kilka modyfikacji min. zmiana wielkości okien (z niektórych zrezygnowałam np w salonie jest tylko jedno okno balkonowe),podnieśliśmy o 2 cegły poddasze, zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gospodarczego kosztem pięknej klatki schodowej w której mają być samonośne schody drewniane,zrobiliśmy wejście z garażu do domu, jedna szeroka brama w garażu i co najważniejsze projekt jest w odbiciu lustrzanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mój "amber" już stoi ale jeszcze nie całkiem wykończony.Również wprowadziłam kilka modyfikacji min. zmiana wielkości okien (z niektórych zrezygnowałam np w salonie jest tylko jedno okno balkonowe),podnieśliśmy o 2 cegły poddasze, zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gospodarczego kosztem pięknej klatki schodowej w której mają być samonośne schody drewniane,zrobiliśmy wejście z garażu do domu, jedna szeroka brama w garażu i co najważniejsze projekt jest w odbiciu lustrzanym. my też mamy ten sam domek jeszcze nie wykończony może wkleisz zdjęcia ..fajnie byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 juz doczytałam, że jesteśmy na podobnym etapie ..u nas też dekarze siedzą na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.08.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mieszkacie już? Jestem w trakcie wykańczania z zewnątrz (jutro przychodzą dekarze a po nich tynkarze) i mam wszystko przygotowane do zrobienia wewnętrznych tynków(będą robione we wrześniu).Prace posuwają się powoli bo budujemy od 2003 ale postanowiliśmy nie brać kredytu . Chętnie poczytam coś o Waszym domeczku . przeniosłam twój post tutaj bo tam to prywatna galeria rozmawiajmy tu My budujemy od zeszłego roku. W tamtym roku był stan zero a od marca ciągniemy dalej . My zewnętrznie jeszcze nie mamy nic zrobione , od wczoraj weszli dekarze i kładą dachówkę , mają skończyć we wtorek . Tynki wew już mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 12.08.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 My kładziemy blachodachówkę z rukki z powłoką pural mat, a dekrze w końcu przychodzą dopiero od jutro bo na dwa dni przejął ich mój tata do zrobienia daszku.Wstawilismy też ostatnio drzwi zewnętrzne.Macie już zaplanowaną kuchnię bo nie mogę się zdecydować co gdzie ustawić ,a muszę podjąć decyzję przed tynkowaniem.My nie robiliśmy ściany między kuchnią a jadalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 12.08.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 12.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Właśnie przeczytałam w jakimś wcześniejszym poście ,że twój synek ma mieć największy pokój na górze , moja córcia (3 latka) też ma zamieszkać w tym pokoju.Wszystkim tłumaczy pokazując garderobę, że będzie miała swój kibelek (bo jest przekonana iż garderoba będzie jej kibelkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 12.08.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mogę prosić o zdjęcie twojego domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 my mamy odbicie lustrzane twojego domku i będziemy mieć po lewej stronie lodówkę, szafki, płytę gazową, szafki a po drugiej stronie słupek (piekarnik nad nim mikrofala), zmywarka, zlew, szafki. Ten pokój na górze to niezły tramwaj nasz dom wygląda tak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 a i mam pytanie: czy zrobiliśvie jakiś odpływ na balkonie ? bo my właśnie się zastanawiamy jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 13.08.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeszcze nie zrobiliśmy odpływu ale też się nad tym zastanawialiśmy.Myśleliśmy żeby ułożyć płytki ze spadkiem do listwy którą będzie odpływać woda .Muszę właśnie porozmawiać z dekarzami, może oni mają jakiś pomysł jak to dalej odprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeszcze nie zrobiliśmy odpływu ale też się nad tym zastanawialiśmy. Myśleliśmy żeby ułożyć płytki ze spadkiem do listwy którą będzie odpływać woda .Muszę właśnie porozmawiać z dekarzami, może oni mają jakiś pomysł jak to dalej odprowadzić. my myślimy o tym, żeby zrobić jakąś dziurę , wstawić tam rurę i odprowadzić ją po ścianach do jakiejś studzinki a jak będą nam ocieplać dom to się ją ukryje... a czy macie może jakąś wentylację w garderobie przy pokoju z balkonem? boję się, tego żeby tam nie smierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Bardzo funkcjonalny projekt. Kupiłem dom "Amber" z modyfikacjami. Trochę za małe pomieszczenie gospodarcze i kuchnia ale generalnie OK.[/img] a możesz sie pochwalić nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts