Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość BEATA-BETI
Super wygląda ta dachóweczka.Wczesniej zdecydowaliśmy zrobić więźbę pod blachodachówkę ale gdybym teraz miała decydować to pewnie wybrałabym dachówkę.Mam nadzieję ,że mój dach też ładnie wyjdzie.

Super wygląda ta dachóweczka.Wczesniej zdecydowaliśmy zrobić więźbę pod blachodachówkę ale gdybym teraz miała decydować to pewnie wybrałabym dachówkę.Mam nadzieję ,że mój dach też ładnie wyjdzie.

ten dach wyjdzie zawsze ładnie :D

bo ładnemu we wszystkim ładnie :lol:

to co ? robiliście wentylacje czy nie?

Gość BEATA-BETI
Jeszcze nie zrobiliśmy odpływu ale też się nad tym zastanawialiśmy.

Myśleliśmy żeby ułożyć płytki ze spadkiem do listwy którą będzie odpływać woda .Muszę właśnie porozmawiać z dekarzami, może oni mają jakiś pomysł jak to dalej odprowadzić.

my myślimy o tym, żeby zrobić jakąś dziurę , wstawić tam rurę i odprowadzić ją po ścianach do jakiejś studzinki a jak będą nam ocieplać dom to się ją ukryje...

a czy macie może jakąś wentylację w garderobie przy pokoju z balkonem?

boję się, tego żeby tam nie smierdziało :roll:

Trochę mi wstyd jak z Tobą "rozmawiam" bo tak naprawdę mało interesowałam się naszym domem :oops: .Prowadzimy swoją firmę i praktycznie nie poświęcamy dużo czasu na budowanie.Dlatego nie zastanawiałam się nad wentylacją ale dzięki za podpowiedź :lol:

Mam pytanie czy poddasze macie zrobione tak jak w projekcie czy cos zmienialiście ? bo my podnosiliśmy o dwa pustaki i powiększylismy trochę łazienkę kosztem garderoby w sypialni z balkonem.

Gość BEATA-BETI
Mam jeszcze jedno pytanko a propo tynków wewnętrznych jakie robiliście i ile metrów Wam wyszło.Nie zdążyłam dzisiaj podjechać na budowę ale jutro zapytam dekarzy o to odprowadzenie wody z balkonu.

Mam jeszcze jedno pytanko a propo tynków wewnętrznych jakie robiliście i ile metrów Wam wyszło.Nie zdążyłam dzisiaj podjechać na budowę ale jutro zapytam dekarzy o to odprowadzenie wody z balkonu.

tynki wew cem- wap b. równe jak chcesz to moge polecić tylko, że u nich wolne terminy za jakieś 3 mieś :-?

wyszło 800m :-? nieźle co?

a co do zmian to:

dołożyliśmy jeden pustak + wieniec

powiększyliśmy tą część z kuchnią o 70 cm na długości i szerokości dodając 1 krokiew w więźbie i o 70 cm wydłużyliśmy garaż. Mamy wejście z garażu do wiatrolapu, nie mamy ścianki kuchnia - jadalnia, nie mamy drzwi salon - holl, mamy piwniczkę, 1 drzwi do garażu ...

nie robiliśmy tej pustej przestrzeni pomiędzy balkonem a sypialnią to samo w garderobie i łazience..nie wiem jak to wytłumaczyć ..może wkleję zdjęcie :roll:

http://img339.imageshack.us/img339/8666/p7240053mv2.jpg

też tak macie? :roll:

Gość BEATA-BETI

Dzięki za odp. ale mieliście super pomysł z wnękami w pokoju na górze.

My zrobilismy tak jak w projekcie wnęki są w balkonie ,u nas są już obrobione.Jutro zrobię kilka zdjęć to wstawię.Ale powiedzenie co dwie głowy to nie jedna sprawdza się.

Najlepiej gdybyś wysłała mi swojego meila-a na pryw.wiadmość to prześlę Ci więcej zdjęć bo wstawianie tu zajmie mi trochę czasu .

A propo tynków to pytałam bo nam podał cenę 29 zł z metra za gipsowe z agregatu (robocizna+materiał):lol: :lol: :lol:

Gość BEATA-BETI
Jeszcze dodam ,że my na całej górze nie robiliśmy pustych przestrzeni i mamy ocieplone całe poddasze tzn. wata i folia.Na dole też nie wstawialiśmy ścianki między kuchnią a jadalnią ,zrezygnowaliśmy z pom.gosp. bo chcemy mieć drewniane samonośne schody, a przejście mamy z garażu do przedpokoju.Zrezygnowaliśmy też z małych okienek z tyłu domu i w salonie wstawiliśmy tylko jedne drzwi balkonowe.Co tu więcej pisać jak bedziesz chciała to wyśle zdjęcia na meila-a.