Gość BEATA-BETI 13.08.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Super wygląda ta dachóweczka.Wczesniej zdecydowaliśmy zrobić więźbę pod blachodachówkę ale gdybym teraz miała decydować to pewnie wybrałabym dachówkę.Mam nadzieję ,że mój dach też ładnie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Super wygląda ta dachóweczka.Wczesniej zdecydowaliśmy zrobić więźbę pod blachodachówkę ale gdybym teraz miała decydować to pewnie wybrałabym dachówkę.Mam nadzieję ,że mój dach też ładnie wyjdzie. ten dach wyjdzie zawsze ładnie bo ładnemu we wszystkim ładnie to co ? robiliście wentylacje czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 13.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeszcze nie zrobiliśmy odpływu ale też się nad tym zastanawialiśmy. Myśleliśmy żeby ułożyć płytki ze spadkiem do listwy którą będzie odpływać woda .Muszę właśnie porozmawiać z dekarzami, może oni mają jakiś pomysł jak to dalej odprowadzić. my myślimy o tym, żeby zrobić jakąś dziurę , wstawić tam rurę i odprowadzić ją po ścianach do jakiejś studzinki a jak będą nam ocieplać dom to się ją ukryje... a czy macie może jakąś wentylację w garderobie przy pokoju z balkonem? boję się, tego żeby tam nie smierdziało Trochę mi wstyd jak z Tobą "rozmawiam" bo tak naprawdę mało interesowałam się naszym domem .Prowadzimy swoją firmę i praktycznie nie poświęcamy dużo czasu na budowanie.Dlatego nie zastanawiałam się nad wentylacją ale dzięki za podpowiedź Mam pytanie czy poddasze macie zrobione tak jak w projekcie czy cos zmienialiście ? bo my podnosiliśmy o dwa pustaki i powiększylismy trochę łazienkę kosztem garderoby w sypialni z balkonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 13.08.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam jeszcze jedno pytanko a propo tynków wewnętrznych jakie robiliście i ile metrów Wam wyszło.Nie zdążyłam dzisiaj podjechać na budowę ale jutro zapytam dekarzy o to odprowadzenie wody z balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam jeszcze jedno pytanko a propo tynków wewnętrznych jakie robiliście i ile metrów Wam wyszło.Nie zdążyłam dzisiaj podjechać na budowę ale jutro zapytam dekarzy o to odprowadzenie wody z balkonu. tynki wew cem- wap b. równe jak chcesz to moge polecić tylko, że u nich wolne terminy za jakieś 3 mieś wyszło 800m nieźle co? a co do zmian to: dołożyliśmy jeden pustak + wieniec powiększyliśmy tą część z kuchnią o 70 cm na długości i szerokości dodając 1 krokiew w więźbie i o 70 cm wydłużyliśmy garaż. Mamy wejście z garażu do wiatrolapu, nie mamy ścianki kuchnia - jadalnia, nie mamy drzwi salon - holl, mamy piwniczkę, 1 drzwi do garażu ... nie robiliśmy tej pustej przestrzeni pomiędzy balkonem a sypialnią to samo w garderobie i łazience..nie wiem jak to wytłumaczyć ..może wkleję zdjęcie http://img339.imageshack.us/img339/8666/p7240053mv2.jpg też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 13.08.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzięki za odp. ale mieliście super pomysł z wnękami w pokoju na górze. My zrobilismy tak jak w projekcie wnęki są w balkonie ,u nas są już obrobione.Jutro zrobię kilka zdjęć to wstawię.Ale powiedzenie co dwie głowy to nie jedna sprawdza się. Najlepiej gdybyś wysłała mi swojego meila-a na pryw.wiadmość to prześlę Ci więcej zdjęć bo wstawianie tu zajmie mi trochę czasu . A propo tynków to pytałam bo nam podał cenę 29 zł z metra za gipsowe z agregatu (robocizna+materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 13.08.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeszcze dodam ,że my na całej górze nie robiliśmy pustych przestrzeni i mamy ocieplone całe poddasze tzn. wata i folia.Na dole też nie wstawialiśmy ścianki między kuchnią a jadalnią ,zrezygnowaliśmy z pom.gosp. bo chcemy mieć drewniane samonośne schody, a przejście mamy z garażu do przedpokoju.Zrezygnowaliśmy też z małych okienek z tyłu domu i w salonie wstawiliśmy tylko jedne drzwi balkonowe.Co tu więcej pisać jak bedziesz chciała to wyśle zdjęcia na meila-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 16.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Mam jeszcze pytanie co do tynków wewnętrznych ,czy w te 800 m wchodzi też garaż i czy tynkowaliście wszystkie sufity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts