jan0kol 22.03.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 WitamChce złożyć pozwolenie na budowe i w tym tez bedzie plan zagospodarowania przestrzenego które u mnie w gminie kosztuje 50zł i Pani urzednik powiedziała że mam sobie zrobić kopie bo na pewno mi się jeszcze przyda a nie potrzebnie będę znowu pieniadze wydawał i moje pytanie jest takie czy moge złożyć kopie tego planu i czy Pani u której będę składał to pozwolenie da mi pieczątek że jest to zgodne z orginałem? Czy poprostu musze złożyc orginał? I taką samą sytułacje mam z pełnomocnictwem notarialnym ponieważ też mam w jedynym egzemplarzu a wiadomo nie moge zostawic go w starostwie bo juz mi go nie oddadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 22.03.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Chce złożyć pozwolenie na budowe i w tym tez bedzie plan zagospodarowania przestrzenego które u mnie w gminie kosztuje 50zł i Pani urzednik powiedziała że mam sobie zrobić kopie bo na pewno mi się jeszcze przyda a nie potrzebnie będę znowu pieniadze wydawał i moje pytanie jest takie czy moge złożyć kopie tego planu i czy Pani u której będę składał to pozwolenie da mi pieczątek że jest to zgodne z orginałem? Czy poprostu musze złożyc orginał? I taką samą sytułacje mam z pełnomocnictwem notarialnym ponieważ też mam w jedynym egzemplarzu a wiadomo nie moge zostawic go w starostwie bo juz mi go nie oddadza. polecam wizyte u notariusza kopia kosztuje u mnie 7zl i nigdzie nic nie moga powiedziec a skladalam te kopie od banków po kw koszt smieszny a naprawde ulatwi sprawe i daje pewnosc ze kazdemu ta wersja bedzie pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 wypis i wyrys z miejscowego planu skopiować w 4 egzemplarzach i wpiać do projektów. Z ziemniaka (albo z pracy) skombinować pieczątkę "za zgodność" z oryginałem ,wszystkie kartki wypisu i wyrysu ostemplować i własnoręcznie podpisać czytelnie. To wystarczy. Jak nie ma pieczątki to samemu napisać "za zgodnosć..." i podpisać .Z pełnomocnictwem do notariusza i wykonać potwierdzoną notarialnie kopię potwierdzonego notarialnie pełnomocnictwa - ale uwaga, niektórzy notariusze nie chcą takich kopii wykonywać (nie wiem dlaczego nie znam się na tym) koszt 7 PLN za stronę czyli w tym wypadku jak domniemam 14 PLN za pełnomocnictwo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts