Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie dodałem, że do 4 cm Wiśniowskiego należy dopłacić kilka setek więcej. Podejrzewam, że będą się zwracały całymi latami :). No cóż, przyjrzę im się z bliska i podejmeę decyzję.
Nie chę polemizować, ale przy nieogrzewanym garażu, czy będzie to minus 5 czy dwadzieścia i tak odczuję różnicę. 2cm pianki więcej podniesie, wróć, zapobiegnie obniżeniu temperatury, aż tak znacznie?
Pomijając grubość samego ocieplenia należy pamiętać, że brama EPU 20mm Hormalnna to produkt zrobiony pod kątem ceny a nie jakości.
Pomijając grubość samego ocieplenia należy pamiętać, że brama EPU 20mm Hormalnna to produkt zrobiony pod kątem ceny a nie jakości.

Rozumiem, że 40mm pianki ma też inne walory? Zgaduję jakis antywłam czy stabilność?

a dom z czego budowaleś? ocieplales czy nie? brama o grub. 20mm jest przeznaczana raczej do garazy wolnostojacych a nie w bryle budynku. nikt Ci chyba nie policzy ile tracisz ciepla i po jakim czasie doplacona róznica zwróci się.
Zakładając, że garaż nie jest ogrzewany - czy grubszy przekrój ścianki drzwi warty jest dopłacania w Wiśniowskim wobec fajnej promocji Hormanna?

Patrzyłbym na cenę i jakość w tej sytuacji a nie na grubość.

pzdr

Pisząc o różnicy kilku setek miałem na myśli bliżej 300-400zł, a nie 700-800. Poza tym w promocji Hormanna dochodzi fajna oferta na siłowniki do bram przesuwnych. Brałbym wtedy komplet. Wiśniowski do cięższych bram korzysta już z producentów obcych, a nie ze swoich rozwiązań. Aha, przetłoczenia wysokie w Wiśniowskim są gładkie, a nie srukturalne. Dodam, że ścianę dzielącą garaz od domu mam zamiar ocieplić. Nie wiem tylko jak grubo :).