will 29.11.2002 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Czy ktoś z formulowiczow budowal lub bedzie budoawl dom wg tego projektu ? Chcialbym zapytac o pare rzeczy dot. tego projektu czyli tzw. wymiane doswiadczen.Moj dom ( oczywiscie D04 ) jest w stosunku do projeku troche zmieniony bo dodalem sobie poddasze uzytkowe .Z gory dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Zacząłem budowę wg D04. Może wymienimy uwagi?[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek b 28.01.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Szukam osób budujących lub mieszkających w domu d04. proszę o opinie i wymiane doświadczeń.Jarek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.01.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 witamwybraliśmy projekt D04:- podobał się nam- mam 3 osobowa rodzinę- no i kaski aż nie tak wiele tera stan surowy zamknięty ale niestety (albo stety) trochę się pierwowzór zmienił (nasze oczekiwania, namowa architekta)generalnie nadal mi się podobapytaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 28.01.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam, Ja mam i jestem zadowolony. plus: powierzchnia faktyczna niezbyt wielka a generalne wrażenie nasze i gości, że tego nie widać i jest wystarczająco przestronny. minus: brakuje mi gabinetu (będę miał jak któreś z dzieci pójdzie w świat ) uwaga: należy pilnować wieńca i konstrukcji dachu aby były wykonane zgodne z projektem (szczególnie w przypadku rezygnacji z monolitycznego stropu)- dość duża rozpiętość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juli 17.02.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Bardzo mi się ten projekt podoba, acz z jednym wyjątkiem - zdecydowanie wolałabym symetryczne i większe okna na "buźce" budynku. No ale u nikogo na razie na forum nie widziałam, żeby w D04 wprowadzał taką zmianę. No i nie wiem czy nikt nawet nie próbował, czy może się nie da (bo np. architekt się nie zgadza). Jak jest z tymi zmianami? Próbował ktoś? Czupurek, Filo? Juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 17.02.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Tak zmieniony d04 mozna zobaczyc w Bedzinie, wyglada ladniej ale wtedy i tak maly pokoj przy lazience staje sie nie funkcjonalny. Zdecydowalem sie zaufac projektantowi i nic nie zmieniac. Aby zapelnic ta pustke na przedniej elewacji zamierzam tuz przed domem postawic porosnieta roslinami pnacymi pergole. Pozdr Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juli 18.02.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dzięki, Filo. Też myślałam o pergoli, ale niestety moja druga połowa zdecydowanie upiera się przy oknie( i to pod groźbą szukania innego projektu ). Szkoda,ze do Będzina tak daleko , chętnie zobaczyłabym efekty. W moich okolicach, a dokladnie między Krynicznem a Malinem koło Wrocławia stoi takie cudo (d04) ale właśnie nie zmienione - dla mnie i tak jest przepiekne. Serdeczności Juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Bardzo mi się ten projekt podoba, acz z jednym wyjątkiem - zdecydowanie wolałabym symetryczne i większe okna na "buźce" budynku. No ale u nikogo na razie na forum nie widziałam, żeby w D04 wprowadzał taką zmianę. No i nie wiem czy nikt nawet nie próbował, czy może się nie da (bo np. architekt się nie zgadza). Jak jest z tymi zmianami? Próbował ktoś? Czupurek, Filo? Juli ze zmianą okien nie ma większych problemów (zgoda faxem). ja z uwagi na garaż musiałam przenieść z elewacji bocznej okna od pokoi na front i tył (tu powiększyłam) budynku. Tym sposobem mam większe i symetryczne oczy na buźce. Zeby okna nie były wciśnięte pod dach ściany nieco podnieśliśmy na wysokości. Ale i bez zmian projekt mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Wojciech Zachary 18.02.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Osobiście buduję koniec już widać Wprowadziłem trochę zmian we wnętrzu (całkowicie zmieniłem rozwiązanie kuchni) ale czy to był dobry pomysł - wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.02.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 ten gość powyżej to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juli 18.02.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dzięki, kochani jesteście .To jednak będzie D04 z dużymi oczkami Serdeczności Juli Ps. Właśnie weszłam na nowe zdjęcia Domku - o takich właśnie okien trzeba mi z przodu YES, YES, YES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.02.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Osobiście buduję koniec już widać Wprowadziłem trochę zmian we wnętrzu (całkowicie zmieniłem rozwiązanie kuchni) ale czy to był dobry pomysł - wyjdzie w praniu powiedz (lub pokaż) coś bliżej o tych zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Wojciech Zachary 18.02.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 wywaliłem komórkę zrobiłem pół zamkniętą kuchnię przeniosłem kominy zrezygnowałem z ogrodu zimowego zmieniłem wejście do małej łazienki i zmieniłem dach nad wejściem na 3 spadowy - kolumny kwadratowe wygląda moim zdaniem "nowocześniej" ale czy będzie funkcjonalne - zobaczę POZDRAWIAMwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek b 05.03.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 KUPIŁEM PROJEKT D04. MUSZĘTYLKO ZDECYDOWAĆ SIĘ NA RODZAJ OGRZEWANIA. MYŚLĘ O PIECU NA PELETY FIRMY VERNER.CZY KTOŚ MA W TYM DOŚWIADCZENIE?. SZUKAM RÓWNIEŻ WYKONAWCY KRATOWNICY DREWNIANEJ.JAREK B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek b 05.03.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 MAM PROJEKT D 04. JAKIE MASZ OGRZEWANIE?W KOTŁOWNI CHCĘ ZROBIĆ DRZWI NA ZEWNĄTRZ. CZY TO JEST DOBRY POMYSŁ?JAREK B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 05.03.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja też mam D04. Do tej pory byłem 100% pewien, że gaz ale koledzy zarazili mnie pomysłem ogrzewania eco groszkiem w piecu HEF - a. Niestety okazało się, że piec nie wejdzie do "kotłowni" tym bardziej, że zmniejszyłem ją o 30 cm. Może i dałby się ustawić ale obsługa to byłby koszmar. Myślałem nawet o małej dobudówce ale to z kolei zepsułoby fason budynku (jest już gotowy). Pozostaje więc jedynie paskudnie drogi gaz. Jeśli nie dokonałeś większych zmian to drzwi z kotłowni na zewnątrz są świetnym pomysłem - oczywiście zależy jeszcze czym zamierzasz grzać i jakie będą wymiary pieca. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackus 24.03.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Szukam osób budujących lub mieszkających w domu d04. proszę o opinie i wymiane doświadczeń. Jarek B. Witam Kupiłem gotowy projekt D04 w ubiegłym roku. Domek w sam raz dla potrzeb rozwojowej rodzinki. Zmiany w projekcie ograniczyłem do przesunięcia okien z boku budynku (lewa strona od frontu) na jego 'przód' i 'plecy'. Głównie ze względu na minimalną (3m) odłegłość od płota. Cieszy mnie, że nie jestem jedynym doceniającym zalety tego domku. Teraz "na dniach' rozpoczynam budowę w Dąbrowie Chotomowskiej ( okolice W-wy). Będę zaglądał Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atiram 19.06.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Właśnie jestem w trakcie budowy tego domku. Czy może ktos jeszcze buduje ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 21.06.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Link dla tych, którzy przed skomentowaniem zechcą się przyjrzeć projektowi http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=18 Prosty standardowy domek - tylko działka pieniążki i budować. Wygląda na prosty i niezbyt kosztowny - funkcjonalny. pokój dzienny może się w przyszłości okazać zbyt mały. Poza tym OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts