facio 29.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Przepraszam, że się wtrącam, chcę tylko nieśmiało wskazać na moje malutkie logo, bo przedstawia D04 z garażem (ta ciemna plamka po prawej stronie to drzwi garażowe ) Możesz coś więcej o swoim domku? Jakie zmiany itp? Ile wyszło dachu z garażem? Mógłbym prosić o rzuty pomieszczeń. Może jakieś zdjęcia? BARDZO chetnie obejrzę i porozmawiam. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 05.09.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Z pewną dozą nieśmiałości chciałbym zadać kilka pytań: 1. nie wiem czy wypada pytać o koszt legalettu dla tego domu. BARDZO interesuje mnie ogrzewanie prądem domu W tej sprawie moje dane są ju przestarzałe (dwa lata temu). Napisz śmiało zapytanie do Legalett ([email protected]). 2. zmiany do Muratora samemu czy przez kogoś kto adaptuje projekt? dzwoniłem do Muratora i powiedzieli, że wszelkie zmiany robi architekt adptujący projekt... Tak, te zmiany nanosi Twój architekt i zgłasza to do autora projektu (w tym przypadku do właściciela projektu W.M. Murator). 3. a gdybym chciał garaż w bryle to czy nie wyjdzie z tego stodoła? wiem, że go nie masz ale może gdzieś coś widziałeś, słyszałeś itp. Moim zdaniem nie - polecam umiescic go od strony północnej lub zobacz jak to jest w projekcie bardzo podobnego domu o nazwie Beta I autorstwa Grzegorza Kossakowskiego. 4. musimy mieć kąt nachylenia dachu 30 st. kto zrobił Tobie tą zmianę? ile to kosztuje? jaka konstrukcja dachu - krokwiowo-jątkowa? Rozumiem, że dzieki temu zyskałeś fajny stryszek. Jaki masz strop?? U nas jest 30 st., a zrobił to ten sam architekt, który nanosił w dokumentacji inne zmiany (patrz wyzej). Stryszek jest 20 m2, ale mógłby być nawet wiekszy - to zalezy od konstrukcji więźby. U nas jest więźba prefabrykowana z firmy Moderndach tzw. Mitek (poszukaj na http://www.moderndach.pl). Pozdrawiam, powodzeniaPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.10.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witam, wybudowałem i mieszkam w D04 W.M. Murator. Chętnie wymieniłbym uwagi i spostrzeżenia dotyczące zalet i wad budowy, zmian architektonicznych, komfortu zamieszkiwania... w D04. Czyli... budowniczowie i właściciele D04 łączcie się Pozdrawiam Piotr Witam serdecznie. Może ja jeszcze nie wybudowałem, ale wszystko jest na dobrej drodzę żeby na wiosnę przyszłego roku w końcu zacząć. Chętnie nawiążę kontakt z osobami, które wybudowały D04 bądź są w fazie realizacji. Interesują mnie zmiany dokonane w projekcie i ewentualne wtopy ) Główna zmiana z jaką się noszę będzie polegała na zmianie kąta nachylenia dachu do 30 stopni, nie obejdzie się chyba od nadmurowania 20-30 cm by zyskać pomieszczenie na poddaszu, zmiana układu okien (praktycznie wszystkich oprócz łazienkowych), oczywiście zmiany będą dotyczyły również ścianek działowych, ale to później (chcę powiększyć o 25 cm małą łazienkę), korytarzyk też będzie poszerzony o 20-25cm (ten 1,2m to lekka przesada:)) Będę wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące realizacji tego projektu - szczególnie, że będę budował systemem gospodarczym i nie chciałbym powtzrzać czyiś błędów. Proszę o przesyłanie ewentualnych zdjęć z budowy na adres [email protected] będę również wdzięczny, jeśli udałoby się nawiązac kontakt osobisty - mieszkam w Tarnowskich Górach. Pozdrawiam wszystkich D04-owców )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.10.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Właśnie jestem w trakcie budowy tego domku. Czy może ktos jeszcze buduje ten domek? Też przymierzam się do budowy D04 - chętnie nawiążę kontakt z osobami ze Śląska, które go wybudowały - mieszkam w Tarnowskich Górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek b 31.10.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 BUDUJĘ D04 Z OGRODEM ZIMOWYM.JESTEM NA ETAPIE FUNDAMENTÓW. MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA.JAREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 02.11.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 BUDUJĘ D04 Z OGRODEM ZIMOWYM.JESTEM NA ETAPIE FUNDAMENTÓW. MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA. JAREK super:)) im więcej zdjęć od różnych inwestorów tym lepiej - czekam więc - mail podałem już wcześniej czy robiłeś jakies zmiany w projekcie?? jeśłi tak to jakie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 07.12.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A jak wg kosztorysów i w realizacji wyglada budowa d04 od strony pieniężnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 07.12.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 U mnie D04 "pod klucz" za ok. 180 tys. zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 07.12.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 U mnie D04 "pod klucz" za ok. 180 tys. zł. Pozdrawiam no, ale ty budowałeś z gotowych elementów - więc cena była chyba troszkę wyższa - poza tym masz płytę legalet. Ja będę budował z maxa ewentualnie z silikatów a ogrzewanie to kocioł dwufunkcyjny z zamkniętą komora spalania i dodatkowo kominek. Będę budował systemem gospodarczym więc chyba się zamknę w 120-140 000 pod klucz. Planuję rozpocząć teraz na wiosnę a wprowadzić się na zime 2008 lub wiosne 2009. pozdrawiam. p.s. z tego co pamietam kupowałeś gotową więźbę - drzewo sosnowe jak się domyślam:) - pamiętasz może cenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 07.12.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 pod klucz czyli tylko bez mebli tak?czy możecie wysłać mi kosztorys tego domu?będę wdzięczna[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 08.12.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 nie chciałbym was straszyć (wybudowałem inny dom) ale obecnie 140 kzł za dom "pod klucz", czyli z instalacjami, podłogami, pomalowany itepe to raczej w jakiejś bardzo egzotycznej technologii -> choć oczywiście moge się mylić.Przede wszystkim wyższe ceny materiałów niż w czasie, gdy budował Piotr (doszło m. in. więcej VAT). pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.12.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 hmmm widziałeś projekt D04?? domek ma 93 m2 - pytałem wykonawców - biorą za całośc w zalezności od wielkości domu 1700-2000 z 1m2 oczywiście bez "udziwnień", które kosztują naprawdę dużo. Pisałem, ze będę budował systemem gospodarczym więc koszt robocizny przynajmniej w duzym zakresie sobie podaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 09.12.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 D04 to popularny i fajny domek. Natomiast powiem demagogicznie z lekka, że większą część życia spędzamy w domu, a w samochodzie mniej, [wnoszę że dom jest dla nas ważniejszy], a nikt nie buduje samochodu tylko idzie do sklepu i kupuje, natomiast cała qpa ludzi uwaza że potrafi dom zbudować ..... Oczywiście w zakresie wykonawstwa jestem dyletantem, więc wolałem żeby ktos budował a ja tylko będę ew. krecił nosem Aha - nie przeliczaj bo naprawdę nikt nie wie , czy z instalacjami, czy z przyłączami, czy z (.......) ? Spróbuj uzyskac/zrobic kosztorys (jak kupisz projekt z Muratora, to pewnie jest tam "slepy" kosztorys) a potem idz kupowac materiały i targuj sie, targuj i jeszcze raz - to może dasz sobie rade ... Tak czy inaczej życzę powodzenia ! pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 11.12.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 no wiesz - gdybym był zupełnym laikiem, to bym się nie zdecydował - poza tym kierownikiem budowy u mnie będzi emój ojciec, który już niejeden dom zbudował - jego własny ma 420 m2 więc to chyba nie jest dyletanctwo prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 18.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Podciągam wątek - jak się mają Powszechni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boollo 27.05.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Czy budował ktoś D04 w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Podciągam wątek - jak się mają Powszechni? No i zacząłem budowę Do4 - zapaszam do dziennika oraz czekam na komentarze - linki w podpisie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 20.08.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam Czyżby Powszechny stała się mniej powszechny? Pozdrawiam serdecznie Piotr (mieszkaniec D04 od 6 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 11.03.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Witam Czyżby Powszechny stała się mniej powszechny? Pozdrawiam serdecznie Piotr (mieszkaniec D04 od 6 lat) To ja też pozdrawiam "powszechnych" Mieszkam już w nim i powiem szczerze, że wybór tego projektu to była BARDZO DOBRA DECYZJA!!! Szczegóły w moim dzienniku - zaprzaszam również do oglądania zdjęć. Edytowane 17 Marca 2011 przez carringtontomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts