Gość 17.02.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Opisujecie same zalety centralnych odkurzaczy. Podam kilka niedogodności.Przy centralnym odkurzaczu trzeba ciagle walczyć i ciagnąć za sobą długą na 10m i grubą rurę. Narożniki futryn, nogi od stołów, narożniki mebli są powycierane i poniszczone. Na taki 10m zwój rury trzeba mieć sporo miejsca w jakiejś szafie dużo wiecej niż na zwykły odkurzacz. W rurach w ścianach na pewno zbiera się dużo brudu aż strach pomyśleć co tam się może dziać za kilka lat.Jako jedynąezalety w centralnym odkurzaczu to widzę tylko szufelkę w kuchni i wiatrołapie oraz łatwość odkurzania schodów naprawdę fajne sprawy. Tak naprawdę to i tak mam jeszcze w domu zwykły odkurzacz i dosyć często z niego korzystam chodzi głównie o funkcję prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 17.02.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Opisujecie same zalety centralnych odkurzaczy. Podam kilka niedogodności. Przy centralnym odkurzaczu trzeba ciagle walczyć i ciagnąć za sobą długą na 10m i grubą rurę. Narożniki futryn, nogi od stołów, narożniki mebli są powycieranae i poniszczone. Na taki 10m zwój rury trzeba mieć sporo miejsca w jakiejś szafie dużo wiecej niż na zwykły odkurzacz. W rurach w ścianach na pewno zbiera się dużo brudu aż strach pomyśleć co tam się może dziać za kilka lat. . akurat to sa zalety, ciagle poobijane narozniki to mam w bloku od tradycyjnego odkurzacza i jeszcze ciagnac trzeba takiego "gluta" za soba, nie zamienilbym cebtralnego na normalny, w rurach za kilka lat pewnie brud zrobi zebranie i mnie zabije za codzienne przeciagi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 17.02.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 "Narożniki futryn, nogi od stołów, narożniki mebli są powycierane i poniszczone" są dostępne specjalne ochraniacze na rurę - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 17.02.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Czy można umiescić jednostkę centralną w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martach 17.02.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam i pozdrawiam wszystkich. marzy mi się takie cudeńko jak odkurzacz. Jak powinienem zaplanować lokalizacje gniazd i szufelek, którędy puścić rury. Zamówić projekt instalacji u kogoś (ile to kosztuje) czy sklecić to samemu? Jak Wy to robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 17.02.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Czy można umiescić jednostkę centralną w kotłowni? Można o ile producent kotła, pieca nie ma zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 17.02.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam i pozdrawiam wszystkich. marzy mi się takie cudeńko jak odkurzacz. Jak powinienem zaplanować lokalizacje gniazd i szufelek, którędy puścić rury. Zamówić projekt instalacji u kogoś (ile to kosztuje) czy sklecić to samemu? Jak Wy to robiliście? Zapraszam. Wykonujemy projekt instalacji, i zestawienie niezbędnych elementów bezpłatnie. Paweł Hołownia. 0501-034-156 0-58-661-94-94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martach 17.02.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Do Paweł001 Niestety próba połączenia telefonicznego nieudana. Ale jakie informacje i jak mam przekazać aby otrzymać od Ciebie projekt i zestawienie? Uprzedzam że jestem z Tarnobrzega (podkarpacie) czy ewentualnie zakupione materiały mogą być dostarczone pocztą??? Czy mogę wykonać instalację sam? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 17.02.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 pkotek pytał o odkurzacz w kotłowni: producent kotła nie ma tu nic do rzeczy - przecież nie będzie decydował czy w tym samym pomieszczeniu ma być odkurzacz czy też deska do krojenia rzodkiewki. Natomiast dostawca odkurzaczy ostrzegał mnie, że jeden z jego klientów miał kłopoty z odbiorem budynku ponieważ odkurzacz - urządzenie iskrzące - nie może znajdować się w pomieszczeniu zagrożonym wybuchem (kotłownia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 18.02.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 pkotek pytał o odkurzacz w kotłowni: producent kotła nie ma tu nic do rzeczy - przecież nie będzie decydował czy w tym samym pomieszczeniu ma być odkurzacz czy też deska do krojenia rzodkiewki. Natomiast dostawca odkurzaczy ostrzegał mnie, że jeden z jego klientów miał kłopoty z odbiorem budynku ponieważ odkurzacz - urządzenie iskrzące - nie może znajdować się w pomieszczeniu zagrożonym wybuchem (kotłownia). To właśnie miałem na myśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.02.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Martach - weź kawał sznurka (taki długi jak planowana rura), do tego rurę od odkurzacza, druga osoba niech przyłoży jeden koniec sznurka do miejsca gdzie mogłoby być gniazdko a ty biegaj udając, że odkurzasz. Trzeba pamiętać, że w gotowym domu będą meble, które trzeba omijać itp. Do tego szufelka w kuchni i gdzie tam jeszcze chcesz i ewentualne bajery. Instalację kładzie się bardzo łatwo - instrukcje są na sieci. W ten sposób zaoszczędzisz trochę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 18.02.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Do Paweł001 Niestety próba połączenia telefonicznego nieudana. Ale jakie informacje i jak mam przekazać aby otrzymać od Ciebie projekt i zestawienie? Uprzedzam że jestem z Tarnobrzega (podkarpacie) czy ewentualnie zakupione materiały mogą być dostarczone pocztą??? Czy mogę wykonać instalację sam? pozdrawiam Poproszę o rzuty kondygnacji(wszystkie). Formy przesłania: e-mail: [email protected], fax. 0-58-572-25-66, poczta lub kurier: P.P.H. i U. "Alicja" 81-359 Gdynia, ul. Zygmunta Augusta 3-5-7 pok. 112 lub 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 18.02.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Poproszę o rzuty kondygnacji(wszystkie). Formy przesłania: e-mail: [email protected], fax. 0-58-572-25-66, poczta lub kurier: P.P.H. i U. "Alicja" 81-359 Gdynia, ul. Zygmunta Augusta 3-5-7 pok. 112 lub 110. Do Pawel.001 Czy ja tez moge podeslac swoje ? W jakim formacie moge to podeslac mejlem: PDF, JPG czy moze DWG ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 18.02.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Poproszę o rzuty kondygnacji(wszystkie). Formy przesłania: e-mail: [email protected], fax. 0-58-572-25-66, poczta lub kurier: P.P.H. i U. "Alicja" 81-359 Gdynia, ul. Zygmunta Augusta 3-5-7 pok. 112 lub 110. Do Pawel.001 Czy ja tez moge podeslac swoje ? W jakim formacie moge to podeslac mejlem: PDF, JPG czy moze DWG ?? Oczywiście, zapraszam. Mile widziany format to jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martach 18.02.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Paweł001 wielkie dzięki niebawem odpalam skaner i puszczę Ci mój domek Co z pozostałymi pytaniami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 19.02.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Paweł001 wielkie dzięki niebawem odpalam skaner i puszczę Ci mój domek Co z pozostałymi pytaniami?? Witam. Jeśli chodzi oto czy przesyłka może dotrzeć do Ciebie pocztą, to tak, ale korzystniej jest wysłać ją przesyłką kurierską(taniej i szybciej). Co do mont. instalacji, owszem możesz wykonać ją sam, ale po zakończeniu koniecznie zrób próbę szczelności(podciśnienie). Ewentualnie mogę dołączyć do przesyłki instrukcje montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martach 15.03.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Paweł001Nareszcie mój skaner zadziałał i znalazłem trochę czasu.Właśnie wysłałem Ci moje rzuty. Myślę że jeszcze wiele pytań przedemną ale to już po otrzymaniu od Ciebie odpowiedzi. Pozdrawiambudujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 15.03.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 co to jest ta szufelka i gdze się znajduej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 16.03.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 co to jest ta szufelka i gdze się znajduej? Szufelka automatyczna to rodzaj gniazda. Najczęściej znajduje się w kuchni w cokole mebli, okolicach kominka i w wiatrołapie(szufelka uniwersalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martach 22.03.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Paweł001 Dzięki za ofertę. Trochę droga ta jednostka centralna ale to będziemy negocjować później. Co z twojej oferty muszę kupić i zrobić w czasie budowy? Czy możesz udzielić wskazówek jak się d tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts