Kazuś 22.03.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Pytano tu o różne sprzęty (wiertarki, lutownice).Nie było jednak pytania o MŁOTEK. Dlatego pytam. Czy do użytku domowego wystarczy młotek 5-cio kilowy, czy to może przesada?Może wystarczy taki 2-kilowy? Ale jeśli zajdzie potrzeba użycia młotka 5-cio kilowego to jak sobie poradzić mając młotek 2-kilowy? Z niecierpliwością czekam na porady, ponieważ jutro wybieram się po pracy do Castoramy na zakupy. Młotka uczywiście.I wszelkie Wasze sugestie bądą przeze mnie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.03.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jarek.P ma fajny młotek, w avatarku widać, tylko nie wiem ile ma kilo ale dobrze wali, pewnie za 2 i za 5-cio wystarczy, ale czy będzie taki w kastro-dramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 5 kg mlotek do domu COTY TESCIOWEJ NIE LUBISZ CZY CO ? ja mialem taki na warsztacie i nazywalismy go tlumacz bo dlatego ze jak jakies autko niechcialo sie poddac 0.5 kg mlotkowi to bralo sie tlumacza i szlo uzywany byl raz w tygodniu czasem zadziej ale musialem go miec a w domu maks 2kg i to nasmarowany zeby nie zardzewial do wbijania gwozdzi to 0.5kg i 0.3 i nawet 0.25 wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 a młotek z trzonkiem jako całość czy tylko ta górna część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.03.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 a do robienia palet uzywalem 0.5 z trzonkiem i gwozdzia 7 cm na dwa razy sie bilo mlotek bez trzonka to tak jakos do zucania za komornikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuś 22.03.2010 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 a młotek z trzonkiem jako całość czy tylko ta górna część ? Pytałem o tę górną (metalową chyba) część młotka. O trzonek miałem zapytać po uzyskaniu wyczerpujących informacji o tę górną, cięższą część młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuś 22.03.2010 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 a do robienia palet uzywalem 0.5 z trzonkiem i gwozdzia 7 cm na dwa razy sie bilo Piszesz w czasie przeszłym. Czy to oznacza, że młotek 0,5 z trzonkiem się zepsuł i już Ci nie służy? Opisz proszę, jakie były jego dobre i złe strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Czy do użytku domowego wystarczy młotek 5-cio kilowy, czy to może przesada? Może wystarczy taki 2-kilowy? do uzytku domowego /wbijanie gwoździ/ wystarczy młotek 0,5 kg /młotek 2 kg słuzy do innych celów, 5 kg do jeszcze innych/ Ale jeśli zajdzie potrzeba użycia młotka 5-cio kilowego to jak sobie poradzić mając młotek 2-kilowy? może przywiązac coś cięzkiego ? albo dospawać ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.03.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jka już dotrzesz do tej castoramy to sobie pomacaj........................różne młotki i wybierz ten co Ci pasuje. Co ci do ręki pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuś 22.03.2010 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jka już dotrzesz do tej castoramy to sobie pomacaj........................różne młotki i wybierz ten co Ci pasuje. Co ci do ręki pasuje. To nie takie proste. Mi do mojej ręki najlepiej pasuje młotek (młot?) 20-to kilowy. Troche podobny do toporka, którego używam od lat do rąbania drzazgi na rozpałkę. Polana rąbię trochę cięższym kalibrem. Żona jednak mnie obśmiała mówiąc, że taki młot nadaje się do kopalni a nie do domu. Stąd moje pierwsze pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 22.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Co kupię młotek w sklepie typu leroymerlin to w tempie ekspresowym pęka mi z nim trzonek drewniany. Już mam takie 3 o różnej wadze.A taki mały 0,5 kilowy 30-to letni, który też używam, trzonek ma cały.Czyli uważaj problem jest w trzonku a nie w młotku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.03.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mi do mojej ręki najlepiej pasuje młotek (młot?) 20-to kilowy. Jak potrafisz nim wbic gwóżdź nie miażdząc sobie drugiej dłoni to w czym problem ? Polana rąbię trochę cięższym kalibrem. Mam wrażenie że nie wiesz ile to 20kg. Żona jednak mnie obśmiała mówiąc, że taki młot nadaje się do kopalni a nie do domu. To kto ma tego młotka uzywać Ty czy żona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuś 22.03.2010 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mam wrażenie że nie wiesz ile to 20kg. Oj wiem. Wiem ile to jest 20 kg stali. To maleńka kostka o wymiarach ok. 13,7cm x 13,7cm x 13,7cm. Moje siekiery są większe i przez to cięższe. Ale odbiegamy od tematu młotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mi do mojej ręki najlepiej pasuje młotek (młot?) 20-to kilowy... więc nie ulegaj innym sugestiom tylko kup 20 -to kilowy ... / tani i w Castoramie - of course/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuś 22.03.2010 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mi do mojej ręki najlepiej pasuje młotek (młot?) 20-to kilowy... więc nie ulegaj innym sugestiom tylko kup 20 -to kilowy ... / tani i w Castoramie - of course/ Myślisz poważnie, że to dobry wybór? Faktem jest, iż 20 kilo leży mi w ręce najlepiej, ale czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 23.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 taki se kuphttp://www.twitvid.com/E7B2F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 23.03.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja mam pytanie ile tak młotek kosztuje 10- 20zł , weź dwa 0,5kg i 2 kg. i będzie luks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 23.03.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Jak chcesz naprawdę tani młotek to idź na pole i weź większy kamień. Przywiąż do niego jakiś kij i jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 23.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 a ja bym wziął dwa , teraz rąbiemy troszkę drewna i na takie większe (>50cm średnicy) pieńki, to nie ma innej rady jak dwa kliny - najpierw wbijam je 2kg, żeby siedziały w drewnie, a jak już siedzą, tow ruch idzie 5kg. do kucia też był nie zastąpiony. weź oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.03.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Kazek, szacun, nie wiem jak to czarujesz chłop se ewidentnie, choć subtelnie, jaja robi, a niektórzy błyskotliwi się na poważnie produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts