Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podnosniki dazowe naprawde takie kiepskie?

gospie

Recommended Posts

Niestety musze zrezygnować z blumowskich podnosników w górnych szafkach ujętych w kalkulacji, poniewaz cena kuchni znacznie przewyzszyła budżet - a mam duzo wiszacych szafek-musze ciąc koszty.

Mysle o podnosnikach gazowych- nie maja najlepszej opnii, ale sa jednak szeroko stosowane w meblach

czy ewentualna wymiana popsutego na nowy jest prosta

moje fronty to aluminiowe ramki ze szkłem jak i normalne drewniane w wymiarze 38x60

pozd

gospie oczywiście podnośniki no HK czyli takie podstawowe bluma sa o wiele lepsze niż zwykłe gazowe. Sredniej jakości podnośnik gazowy w szafce używanej dośc często wytrzyma około 2 lat potem zacznie lekko opadać z wymianą nie ma większych problemów zrobisz to sama. Jeśli juz zdecydujesz się na podnośniki to proponuje firmę FGV sa dośc dobre no i cena rozsadna. Unikaj podnośników z mocoaniami z przezroczystego plastiku bardzo szybko pękają. Niestety jeśli w póxniejszym czasie bedziesz chciała wymienić na bluma to bedzie to troszkę niewygodne. Warto więc zastanowić sie nad tym na spokojnie. Kwestia jeszcze tego jakiego rodzaju blumy miałaś ujęte w kalkulacji. Te podstawowe czyli HK wychodza dośc rozsadnie cenowo. Warto powalczyć o cenę ze studiem mebli ;)