erniej 23.03.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 malka: daj spokój to nie dom, ale tylko plan. Myślę że nie będziesz taka i przyjdziesz czasem zobaczyć jak pięknie nam się tego nie udaje zrealizować Irma: Jadalnia na 10 osób? Tyle znajomych to ja nawet na naszej-klasie nie mam Poważnie- nie czuję tych dużych stołów. Sześcioosobowy jest okay. Będzie więcej, to dziaciaki do plastikowego dostawianego. No i tak- zlikwidowałaś mi śliczny dwustronny kominek, nie pamiętam gdzie podejrzany Na szczęście kąpielowy nietknięty, uff Ale z tymi schodami to może coś by było w tym kierunku. Dziękuję ślicznie za rysunek. Żona tak kompa nie ciśnie, to nic nie da.... Eeee, spoko- niech ćwiczy parcie. Na oko to wygląda na 12-ty miesiąc więc chyba najwyższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.03.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 A ja im bardziej się wpatruję w ten projekt... tym bardziej mi się podoba... Tylko brakuje mi maleńkiej łazienki dla gości /może super cienka kiszka jak szczelina skalna vis-a-vis schodów? /, może maleńkiej spiżarki?/przesunęłabym całą ściankę kominkowo-windową w stronę salonu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 24.03.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No i tak- zlikwidowałaś mi śliczny dwustronny kominek, nie pamiętam gdzie podejrzany Na szczęście kąpielowy nietknięty, uff Ale z tymi schodami to może coś by było w tym kierunku. Dziękuję ślicznie za rysunek. dwustronny z widokiem na wyspę i grzejący Ci tyłek w mniejscu, którędy najczęsciej przechodzisz? i nawet z jadalni go nie widać? to już lepiej daj go na środku salonu i po jendej stronei jadalnię a po drugiej salon... a kąpielowego nie ruszałam, bo ja do niego nic nie mam. Prawa strona jest super! a stół możesz dac mniejszy ale z oddechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 24.03.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Rasia: cieszę się Ja mam oscylator- raz bardzo na tak, raz na nie a pomiędzy- wątpliwości że pierwotną propozycję architekta pogarszamy a nie poprawiamy (przy okazji wstawię oryginał). Gości chyba trzeba będzie wpuścić do kibelka po prawej stronie zgodnie z sugestią 78myszy. Nie miałbym sumienia robić trzeciej ubikacji na prawie tym samym poziomie Irma: Wyspy raczej nie będzie, bo żona w nich nie gustuje, więc to tylko tak teoretycznie jest wrysowane. Kominek- boję się że masz rację. Chciałem taki ze względów praktycznych, żeby go ładować i czyścić od strony kuchni, gdzie byłoby też składowane drewno. Więc od strony kuchni może nawet nie być przeszklony, byle by był otwierany. Na tej samej ściance ma być winda kuchenna- no, może za duże słowo- po prostu ruchomy podest na którym się wciągnie zakupy i drewno do kominka z garażu, no po tu kwestia tego transportu pionowego jest nie do pominięcia. Stół z oddechem- no właśnie, żona dzisiaj przerysowuje ten projekt do Revita i mówi, że jej wszędzie luzy wychodzą- mniejsze schody, szafki, stoły etc. Gdzieś to oprogramowanie Pana Architekta ma biblioteki pod Amerykanów pisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Nareszcie sa komenty. Co do stolu, to ja bym sie jednak zastanowila, bo jak Ci zrobimy nalot to miejsca na przystawki Ci zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 25.03.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 damy radę Są co najmniej 2 możliwości: 1.Będą takie tańce, że nikt nie będzie siadał- jak już to ewentualnie padnie 2.Impreza "na stojaka" typu ą ę ze szwedzkim stołem (czyli z Ikei) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 25.03.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 to jak wyspy nie chcecie to zamieńcie kuchnie miejscami z jadalnią. w jadalni zrobi sie wygodny aneks kuchenny w U, a w jadalni będzie można siedzieć przy stole i napawać się ciepełkiem z kominka. A dlaczego nie miałbys sumienia robic kolejnej łazienki;)? u mnie na jednym poziomie są dwie łazienki i małe wc. Wcale nie uważam ze to za dużo gościnna łazienka bedzie na górze.My z mężem mamy swoją lazienke, corka ma swoją, kibelek stoi przy czesci dziennej- do uzytku jak to mawia mój teść -publicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 26.03.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Jest w drodze poprawka żony- pokażę pod koniec przyszłego tygodnia jak nabierze ogłady. Zona rysuje, myślę, że będzie bardziej po kobiecemu w strefie kuchnia-jadalnia Kurczę, Mysz... no z tymi ubikacjami to nie dam się namówić. Staramy się właśnie ciąć metraż bo jest dużo za dużo. Pozdrowienia dla teścia. Zapytaj, czy w "publicznej" też podnosi deskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.03.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 no z tymi ubikacjami to nie dam się namówić. eeeeeeeee, zrób sobie 6 , bedziesz miał najwięcej na forumie kurcze miałam tu nie przyłazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 26.03.2010 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 sechs toiletten? eee, na Śląsku to nie brzmi za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.03.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 a którym Śląsku ? miałam tu nie przyłazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 30.03.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 o kurczę, post mi się nie wysłał - sorry za późną odpowiedź. Dokładnie to okolice Zawiercia. Żona jest z Chorzowa i tu trochę okolicę kolonizuje. Niebieeeescyyy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.04.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Hej, Ty masz dziennik - dziennik? Bo w tym zamieszaniu zupelnie zapomnialam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 08.04.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) Hej, Ty masz dziennik - dziennik? No, na razie to może dziennik- tydziennik, ale w tym momencie nic ciekawego się nie dzieje. Projektmajster się głowi nad elewacjami a ja sadzę drzewka a w nocy mi je zwierzaki wykopują Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez erniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.04.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 No, na razie to może dziennik- tydziennik, ale w tym momencie nic ciekawego się nie dzieje. Projektmajster się głowi nad elewacjami a ja sadzę drzewka a w nocy mi je zwierzaki wykopują To daj linka, please, bo juz sie naszukalam komentarzy wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 09.04.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) To daj linka No, przecież mam w stopce cały czas: http://p-house.vi.pl/ Na razie tylko tyle tam teraz jest, ile widać. Nie robiłem dziennika na forum tylko na moim serwerku, ale dopiero teraz widzę te opcje- "subskrybuj dziennik" i inne bajery- założę normalnie po kobiecemu (miałem napisać "po ludzku, ale przecież to kobitki głównie te dzienniki prowadzą) i dam Ci znać żebyś nie mogła nie zasubskrybić Fajnie, że Twój dziennik wrócił - w końcu się dowiem jak z tą posadzką wyszło... Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez erniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 No, przecież mam w stopce cały czas: http://p-house.vi.pl/ Na razie tylko tyle tam teraz jest, ile widać. Nie robiłem dziennika na forum tylko na moim serwerku, ale dopiero teraz widzę te opcje- "subskrybuj dziennik" i inne bajery- założę normalnie po kobiecemu (miałem napisać "po ludzku, ale przecież to kobitki głównie te dzienniki prowadzą) i dam Ci znać żebyś nie mogła nie zasubskrybić Fajnie, że Twój dziennik wrócił - w końcu się dowiem jak z tą posadzką wyszło... Aaaaa, czyli OK, niczego nie przegapilam. A jak juz zalozysz dziennik w wersji blogowej to daj koniecznie znac. Klikne sobie w RSSa i bede zupelnie na biezaco. A co do mojej posadzki to nie musisz poprzestac na zdjeciach. Zapraszam do odwiedzin w realu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 11.04.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 dziękuję.Nie chcę straszyć, ale z tak miłego zaproszenia SKORZYSTAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Co tu taka ciiiiisza???? Skoro już fundamenty wylane!?? Hop! Hop! Opowiadaj Erniej o planach... wrzuć rzuty docelowe... odgruzować Cię przyszłam i spod śniegu wykopać, bo już przedwiośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 09.03.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Cześć RAsiu! Skoro odkopany, to już raportuję. Jest trochę zaległości : Ekipa z ustaniem mrozów chyba bardziej oddycha nosem i dużo szybciej im idzie robota- we wtorek wyleją ostatnią ścianę piwnicy. Ekipa ewidentnie uczy się na mojej budowie i z każdym deskowaniem biją poprzedni rekord a nawet chętnie przewrócili trzy krótkie ścianki, które wcześniej murowali z bloczków. Ściana niby ozdobna żelbetowa wyszła na czwórkę: Ciemne plamy są z macania - widać nawet ślady paluchów Jak tumaczę chłopakom, że ściana ma być ładna, to jest macana jak by to mogło jej pomóc. Podbudowę budynku zrobiłem ze szkła piankowego, przy roztopach teraz widzę że jest okay. Końcowe rzuty są tutaj: dom.vi.pl Dzięki za odkopanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts