Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki gresowe AlfaLux KARAT PIOMBO i ARGENTO - łazienka

sikorka30

Recommended Posts

Witam użytkowników

Mam pytanie odnośnie płytek gresowych AlfaLux KARAT (Piombo i Argento) w łazience.

Czy ktoś ma położone te kafle?

Niestety nikt nie odpowiedział, a kafle już są położone :)

ściany (kafle jasne + ciemne) tzn. wnęka prysznicowa z kafli ciemnych (na ścianach i podłodze + odpływ liniowy Kessel), reszta jasna. Wanna zabudowana mozaiką lustrzaną Silverado Dunin.

Obawiałam się ciemnych kafli we wnęce prysznicowej, ale wyglądają świetnie :)

Osad od wody jest trochę widoczny, ale znalazłam na te kafle sposób: po umyciu posmarowalam kafle i kryształki Svarovskiego również, oliwką Johnson :) i woda teraz ładnie spływa nie pozostawiając osadu i do tego kolor kafli fajnie się błyszczy :)

P1000420p.JPG

Edytowane przez sikorka30
brak odopwiedzi

• 2 years później...

Witaj,

jestem właśnie na etapie szybkiego poszukiwania płytek do małej łazienki w mieszkaniu. Strasznie spodobały mi się te płytki Alfalux na zdjęciu katalogowym w kolorze Orio i Bronzo, jednak w zwiazku z ogólną kolorystyką mieszkania zastanawiam sie nad kolorami jakie i Ty wybrałaś w swojej łazience. Nie wiem tylko czy ten ciemny grafit jeszcze nie pomniejszy wizualnie mojego małego metrażu. Czy mogłabyś zamieścić wiecej fotek swoich dokonań poczynionych w łazience z tymi płytkami )ew. mail?)? na sieci nie mogę nic znaleść. :) Przeraża mnie troche cena dekorów, 250zł za sztukę płytki, masakra! Pozdrawiam