Andrzej_78 23.03.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam,przymierzam się do wykonania samodzielnie wylewek, w związku z tym mam następujące pytania:- jak ustala się wysokość wylewki względem okna balkonowego, czy poziom wylewki powinien być na równo z dolną krawędzią okna (czyli zakrywa tylko pianę montazową) czy może troszkę "zachodzić' na ramę, wydaje mi się że to drugie, ale jaką wysokośc jest optymalna, 1 cm?- czy można jakoś oszacować czasochłoność zrobienia wylewek? Do zrobienia jest parter 60 m, poddasze również 60 i pokój na połpiętrze 30m.z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 23.03.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 podpinam się bo tez ciekawam co do tych poziomów wylewk względem okna tarasowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 23.03.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, przymierzam się do wykonania samodzielnie wylewek, w związku z tym mam następujące pytania: - jak ustala się wysokość wylewki względem okna balkonowego, czy poziom wylewki powinien być na równo z dolną krawędzią okna (czyli zakrywa tylko pianę montazową) czy może troszkę "zachodzić' na ramę, wydaje mi się że to drugie, ale jaką wysokośc jest optymalna, 1 cm? - czy można jakoś oszacować czasochłoność zrobienia wylewek? Do zrobienia jest parter 60 m, poddasze również 60 i pokój na połpiętrze 30m. z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam To zależy od sposobu / materiału / wykończenia podłogi. Od docelowego poziomu wykończenia podłogi powinno zostać około 2- 3 cm do spodu ramy skrzydła, na ewentualną możliwość regulacji. Jeżeli będzie np. parkiet to wylewka będzie poniżej spodu ościeżnicy, trzeba zostawić miejsce na klej i klepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts