mikka2 23.03.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Chciałabym wymienić okna (bo te co są to mają ponad 35 lat). Jednak nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę przy zakupie, co jest ważne w takich oknach, jakie są rodzaje itp.? Tańsze są pewnie te plastikowe (z PCV), ale czy są trwalsze? Jak jest z gwarancją (to chyba zależy już od firmy?) Ilu komorowe będą dobre na 7 piętrze w bloku? Okna wychodzą na 3 pasmową głośną ulicę, na Zachód (zatem będą podatne na porządne grzanie od słońca, czy związku z tym plastikowe nie wypaczą się?). Pewnie wydam gdzieś ok. 3 tys. zł, a chciałabym tanio i solidnie, ale tak to jest tylko w Erze Do wymiany jest okno balkonowe oraz 2 okna dwuskrzydłowe (czy muszę dostosowywać się do rozmiarów okien jakie są w bloku? prosić administrację o pozwolenie?) I jaki kolor? Biały? Pewnie ten kolor jest tańszy aniżeli np. brąz, ale czy na białym tak b. widać, że są brudne? Na pewno poproszę jakąś firmę o zrobienie pomiaru i wstępnej wyceny, ale jak "zaśpiewa" mi 5 tys. to nie dam rady i pozostanę nadal przy tych starych oknach A może ktoś z forum ostatnio wymieniał okna i może polecić firmę, która wymienia też w W-wie? Z góry dzięki za pomoc. Poszukałam w googlach, ale nadal nic nie wiem ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 do utrzymania wielkości na pewno będziesz zobowiązana, powiadomić też trzeba choć znam takich co stuknęli wymianę na dziko i mają się dobrze , okna pcw (co to jest pcv?) są tańsze od drewnianych ale tylko te których nie chciałbyś zakładać, kwota 3000 powinna wystarczyć na okna wraz z montażem, w przypadku bloku bierz okna z mikro wentylacją, szczególnie gdy za ogrzewanie płacisz ryczałt roczny a nie wg licznika ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka2 26.03.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 oki. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts