Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana meldunku a PNB

Recommended Posts

Witam,

niedawno odebrałam od architekta projekt budowlany, na którym widnieje pięknie wypisany mój adres zameldowania i przekazałam następnemu, który właśnie robi plan zagospodarowania działki. Następnie, jeszcze przed złożeniem papierów o pozwolenie na budowę, muszę wyłączyć część działki z produkcji leśnej, co potrwa około miesiąca. I teraz PROBLEM - istnieje niebezpieczeństwo, że w ciągu najbliższych dwóch miesięcy (czyli albo jeszcze przed złożeniem wniosku o PNB albo już po) zmienię zameldowanie. Czy będzie to miało jakieś skutki dla mojego PNB?

Błagam, pomóżcie!

Mogę tylko potwierdzić. Na wszelkich projektach, zagospodarowaniach itp podawałem stary adres (pod którym faktycznie mieszkałem) . Dopiero we wniosku o PNB podałem adres zameldowania. Nikt się nic nie czepiał - projektant mi mówił, że przecież projekt mogłem sobie zrobić 4 przeprowadzki wcześniej. Nie ma z tym żadnych problemów, przynjamniej u mnie w urzędzie.

wszystko zapewne zależy od dobrej woli urzędników.

Dla przykładu ostatnio sprzedawałem samochód któego współwłaścicielem jest moja obecnie żona z ojcem. Samochód został sprzedany i przerejestrowany mimo, że w dowodzie rejestracyjnym są dane żony, które się zdezaktualizowały:

- zmiana nazwiska po ślubie

- zmiana adresu zameldowania

Nikt nie robił problemów. Wydział komunikacji jedynie przedzwonił spytać się kto rzeczywiście sprzedał samochód, bo dane nie pasowały. I na tym się sprawa zakończyła.

A z poletka budowlanego. Będę wkrótce przechodził to samo.

Pozwolenie na budowę mam z żoną która wówczas nie była jeszcze moją żoną i mieszkałą gdzie indziej ;

Ale wszystkim Wasze faktyczne zameldowanie jest na grzyba :)

Po prostu będą słać korespondencję na adres jak we wniosku.

Jak się przemeldujesz to dostaniesz zawiadomienie na stary adres. That's all.

A jak zgłosisz zmianę to dostaniesz info na nowy adres.

BTW. Tak samo w geodezji trzeba zgłosić zmianę, żeby w rejestrze gruntów był aktualny adres właściciela.