arass 23.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 NOTABENE co sądzicie o tym projekcie?Zastanawiałam się nad Bellą ale znalazłam ten projekt i teraz mam dylemat?http://pprojekt.pl/projekt2197-notabene,opis.htmlhttp://pprojekt.pl/projekt378-bella__119_1_m,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 24.03.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 NOTABENE co sądzicie o tym projekcie?Zastanawiałam się nad Bellą ale znalazłam ten projekt i teraz mam dylemat? http://pprojekt.pl/projekt2197-notabene,opis.html http://pprojekt.pl/projekt378-bella__119_1_m,opis.html Ponawiam pytanie :)Zależy mi na podpowiedzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Każdy ma jakieś podstawowe kryteria, którymi się kieruje. Tak więc ja będę widziała coś co dla mnie jest ważne a dla kogoś innego może nie mieć znaczenia, ale się wytreszczę. Mnie się podoba bardziej Notabene. Po pierwsze - na dole jest dodatkowy pokój. Dla mnie to absolutna konieczność. W życiu różnie się układa i kiedyś może się okazać, że chodzenie po schodach jest nie tylko męczące, ale wręcz niemożliwe. A w międzyczasie może to być niekrępujący pokój gościnny. Po drugie - schody. W Belli trzeba przejść przez salon, żeby wejść na górę. Jeśli ma się dzieci a dzieci mają gości to cała wycieczka maszeruje środkiem, kiedy Ty akurat leżysz w szlafroku i z zieloną maseczką na kanapie w salonie. W Notabene schody są o wiele bardziej dyskretne.Po trzecie - góra też mi się wydaje fajniejsza. Jest pralnia. To bardzo fajna sprawa. Ja mam teraz spory dom, dwie łazienki i bardzo brakuje mi typowej pralni z suszarnią. I to tak na szybko. Życzę udanych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 26.03.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Każdy ma jakieś podstawowe kryteria, którymi się kieruje. Tak więc ja będę widziała coś co dla mnie jest ważne a dla kogoś innego może nie mieć znaczenia, ale się wytreszczę. Mnie się podoba bardziej Notabene. Po pierwsze - na dole jest dodatkowy pokój. Dla mnie to absolutna konieczność. W życiu różnie się układa i kiedyś może się okazać, że chodzenie po schodach jest nie tylko męczące, ale wręcz niemożliwe. A w międzyczasie może to być niekrępujący pokój gościnny. Po drugie - schody. W Belli trzeba przejść przez salon, żeby wejść na górę. Jeśli ma się dzieci a dzieci mają gości to cała wycieczka maszeruje środkiem, kiedy Ty akurat leżysz w szlafroku i z zieloną maseczką na kanapie w salonie. W Notabene schody są o wiele bardziej dyskretne. Po trzecie - góra też mi się wydaje fajniejsza. Jest pralnia. To bardzo fajna sprawa. Ja mam teraz spory dom, dwie łazienki i bardzo brakuje mi typowej pralni z suszarnią. I to tak na szybko. Życzę udanych wyborów. dZIĘKUJĘ za opinię ,każda wskazówka jest dla mnie cenna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 04.04.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam ,może już się ktoś znalazł kto interesuje się tym projektem ,lub ma ochotę się wypowiedzieć co o nim sądzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 05.04.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Obejrzałam oba. Wrażenia mam podobne do Jagny. Ogólnie program użytkowy Notabene lepszy. Lepszy również rozkład pomieszczeń, ale to zasługa tych dodatkowych 10m2 - w Belli po prostu oszczędzono metrów na dodatkowym pokoiku i wydzielonych schodach. Rozumiem, że najbardziej odpowiada/podoba się Wam właśnie taki kształt budynku, dlatego zewnętrznie projekty są tak podobne. Ponieważ jestem energooszczędnie skrzywiona, "skrytykuję" powcinane bryły obu domów i koncepcję balkonu na frontowej elewacji. (Nie brać za bardzo do serca). Ale nad balkonem proponuję się jednak zastanowić - jak będzie jego rola i czy ktokolwiek będzie z niego korzystał. Fakt, że można na barierce powiesić skrzynki z kwiatami, ale to trochę drogo jak na kwietnik. Mam uwagę - Notabene ma kotłownię na piętrze i paliwo stałe odpada przy takiej lokalizacji kotła. Funkcje poboczne typu wstawienie koszy do segregowania odpadów (u nas posegregowane wywożą za darmo ) i przechowywanie większych akcesoriów do sprzątania musi przejąć garaż. No i szafa na płaszcze i buty jest dopiero pod schodami, w wiatrołapie zmieści się tylko wieszak i może coś sprytnego na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 24.05.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam ponownie,decyzja zapadła ,jednak Notabene ,już projekt jest w adaptacji,fajnie jakby ktos jeszcze budował ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 14.09.2010 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Czy ktoś się już pojawił zaineresowany tym projektem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arass 02.11.2010 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Czy ktoś się już pojawił zaineresowany tym projektem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrobel21 22.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam,Jeśli chodzi o Notabene to projekt bardzo nam się podoba ale..Właśnie zawsze jest jakieś ale, czyli raczej kotłownie preferujemy przy garażu (pomieszczenie na piętrze mogło by spełniać rolę pralni) i wc na parterze - żona stwierdziła, że musi być natrysk:). Z tego względu jesteśmy bardziej zdecydowani na Barcelonę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts