stkop 27.06.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ostatnio zakupiłem przekaźniki bistabilne. Jakież było moje zdziwienie gdy próbując włączyć pierwszy z nich okazało się, że są to przekaźniki bistabilne ale tylko z nazwy. No cóż... błądzić jest sprawą ludzką. O tzw. instalacyjnych przekaźnikach bistabilnych była mowa od postu 647. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 11.07.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 No cóż... błądzić jest sprawą ludzką. O tzw. instalacyjnych przekaźnikach bistabilnych była mowa od postu 647. Też o mało się na to nie nabrałem tylko zastanowiło mnie po co w przekaźniku dodatkowe styki zasilania. Nawet sprzedawca mnie zapewniał, że każdy przekaźnik tak ma. Całe szczęście udało się wyjść z sytuacji obronną ręką. Poczytałem DTR-ki do produktów i od razu wyszło co jest co. Ale że oni nie napiszą wprost. "Przekaźnik monostanilny ze sterowaniem elektronicznym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 12.07.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 swego czasu tez szukalem bistabilnych ... jakies tam znalazlem ale cena powalala ..... Pojechalem wiec po bandzie Szafa cos okolo 260 polowa PLC Fateka i okolo 150 skretek komputerowych ( kazda ma 8 zyl ) no i "kilka" drucikow do zasilania urzadzen 14 kartonow po 305 metrow skretki liczylem kiedys cos okolo 4 km kabelkow zasilajacych oraz antenowych 2 km glosnikowych 300m alarmowych 2,5 km Dodam ,ze do dzis wszystko dziala jak nalezy i zaluje tylko jednego ... ZA MALA SZAFA BUUUUUU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga39 09.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No cóż... błądzić jest sprawą ludzką. O tzw. instalacyjnych przekaźnikach bistabilnych była mowa od postu 647. Ostatnio kupuję bistabilne firmy HAGER. EPN510 NO EPN520 NO + NO EPN515 NC + NO Tego trzeba szukać jako "Latching relays". Polecam te sztuki. Są na 16A i nie biorą prądu w ogóle. Tylko w chwili kliknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P O P O 18.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Witam Mam pytanie do Dendrytusa, czy już cos sprawdzałeś odnośnie połączenia knx z Loxone lub przypatrzyłeś się systemowi chinolskiemu HDL (na Europę Preussen) Smart Bus, które podawłem spory czas temu. Będę wdzięczny za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.09.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam Mam pytanie do Dendrytusa, czy już cos sprawdzałeś odnośnie połączenia knx z Loxone lub przypatrzyłeś się systemowi chinolskiemu HDL (na Europę Preussen) Smart Bus, które podawłem spory czas temu. Będę wdzięczny za odpowiedź Niestety nie miałem czasu. Trochę za dużo pracy i ważniejszych spraw. W warszawie jest showroom HDL na ulicy Bartyckiej w Warszawie. W pawilonie nr 213 (siedziba firmy Unimak) oparty na 9-ciu panelach sterujących, 7-calowym ekranie dotykowym oraz zintegrowanej czujce 8 w 1. http://www.loxone.aptom.pl/ - są szkolenia, po których można nabyć pakiet startowy, w bardzo dobrej cenie. PIERWSZE POLSKIE TARGI DOM INTELIGENTNY oraz WYSTAWA SPRZĘTU AUDIO/VIDEO I KINA DOMOWEGO odbędą się w dniach 25-27 październiku 2012 na terenie SOHO FACTORY w Warszawie, przy ulicy Mińskiej 25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 30.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 PIERWSZE POLSKIE TARGI DOM INTELIGENTNY oraz WYSTAWA SPRZĘTU AUDIO/VIDEO I KINA DOMOWEGO odbędą się w dniach 25-27 październiku 2012 na terenie SOHO FACTORY w Warszawie, przy ulicy Mińskiej 25. byłem i zmarnowałem 10 zeta za wstep niezła szmira te targi........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 31.10.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Hej.. cos wiecej? Wybieralem sie ale cos mi wypadlo. Aby nie byc offtopiczny to czy byly tam gotowe systemu w dobrej cenie ? W jakis wiadomosciach pokazywali migawki i przy okazji dolozyli sensacyjnego newsa, ze od 2020 roku tylko domy inteligentne bedzie mozna budowac (komus sie cos pogmeralo z wytycznymi odnosnie zapotrzebowania na energie w domach w UE za 8 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 01.11.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) byłem i zmarnowałem 10 zeta za wstep niezła szmira te targi........ A mnie się podobało chociaż szału nie było. Zawsze, to miło spotkać tylu znajomych w jednym miejscu. Takie info, że najwięcej stoisk było z KNX. Kilka ciekawych prezentacji I same fajne laski. przy okazji dolozyli sensacyjnego newsa, ze od 2020 roku tylko domy inteligentne bedzie mozna budowac (komus sie cos pogmeralo z wytycznymi odnosnie zapotrzebowania na energie w domach w UE za 8 lat). O ile jeszcze będzie istniała unia. Zresztą jeśli nie koniec świata w tym roku, to czeka nas wojna z Rosją na wiosnę. Radzę rozglądać się za onucami Edytowane 1 Listopada 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stkop 02.11.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A mnie się podobało... Interesowałeś się może stoiskiem Synergia Tech? Możesz coś napisać o tym rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 02.11.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Interesowałeś się może stoiskiem Synergia Tech? Możesz coś napisać o tym rozwiązaniu? nie interesowałem się, bo tak naprawdę nie różni się one od pozostałych, które powstają w ostatnich latach. Podstawowa ich zaleta to przywiązanie klienta do danego rozwiązania, a tym samym do producenta na wiele lat. Obok miałem stoiska ABB z nowymi prionami i odświeżonym tritonem, Girę z Home serverem4 i Revoxem i JUNGA. Ciekawe rozwiązania z niewidzialnymi głośnikami. Stoisko Crestona i rozwiązania Sonosa. Na stoisku ID electronics były nowe panele dotykowe Zenio, to pokrótce, to co mnie interesowało. http://www.zennio.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Z41_trio-300x210.jpg W hali obok prezentacje Porsche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 22.11.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 A mnie się podobało chociaż szału nie było. Zawsze, to miło spotkać tylu znajomych w jednym miejscu. Takie info, że najwięcej stoisk było z KNX. Kilka ciekawych prezentacji I same fajne laski. Jak na pierwszy raz to było całkiem nieźle. Mi zabrakło na tych mini targach firm, które produkują różnego rodzaju "bajery" instalowane w nowoczesnych domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ObiTwo 17.12.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja właśnie zamontowałem sobie polski bezprzewodowy system Ceuron. Wychodzi znacznie taniej od pozostałych (nie mówię o Chińszczyźnie) i jak na razie chodzi całkiem przyzwoicie.Pewnie mają takie ceny bo próbują przebić się na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.12.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Właśmie po tym poście widać że próbujecie przebić się na rynku. Kiepsko coś wam wychodzi ( patrząc na ten 1. post). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.12.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ja właśnie zamontowałem sobie polski bezprzewodowy system Ceuron. Wychodzi znacznie taniej od pozostałych (nie mówię o Chińszczyźnie) i jak na razie chodzi całkiem przyzwoicie. To http://www.knx.org/fileadmin/news/1347437533395290604HDL%20-%20Blind%20Controller.jpg chiński sterownik cztero-kanałowy do inteligentnego domu. Każde wyjście 16A. Jest tylko jedno ale. Przekaźniki maja obciążalność 40A. Więc na przyszłość radzę zastanowić się nad porównaniami do chińszczyzny. Ja właśnie zamontowałem sobie polski bezprzewodowy system Ceuron. Wychodzi znacznie taniej od pozostałych (nie mówię o Chińszczyźnie) i jak na razie chodzi całkiem przyzwoicie. Pewnie mają takie ceny bo próbują przebić się na rynku. Każdy kiedyś zaczyna. Ceny i design fajne, reszta już nie. Taka forma reklamy jest tania i tyle samo warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2401 18.12.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Czy jest może na forum osoba posiadająca system oferowany przez firmę NEXWELL zaprojektowany w topologii gwiazdy? Mam kilka dylematów i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 18.12.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Czy jest może na forum osoba posiadająca system oferowany przez firmę NEXWELL zaprojektowany w topologii gwiazdy? Mam kilka dylematów i proszę o pomoc. Witam Jesteś na etapie budowy czy użytkowania tego systemu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 18.12.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Czy jest może na forum osoba posiadająca system oferowany przez firmę NEXWELL zaprojektowany w topologii gwiazdy? Mam kilka dylematów i proszę o pomoc. Ja ma taki system ale nie mam pojęcia co to jest "topologia gwiazdy":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2401 18.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jestem na etapie budowy domu i przed etapem instalacji elektrycznej. W zależności co wybiorę i jak system będzie zaprojektowany, tak będą kładzione kabelki. Mam kilka pytań co do samej instalacji przewodów i późniejszych zależności. Topologie Kamyk68 - jak sprawuje się system? Warty zainstalowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 18.12.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Słuszny wybór topologii gwiazdy - pytaj, co chcesz wiedzieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts