Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaja na miękko, czyli porady kulinarne

m.k.k

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziabaj widelcem-też pójdzie

Nie. Nie. Nie. Dziabanie widelcem przyspiesza proces żarcia samego jajka. To jak seks bez gry wstępnej. Kiedy sprawa idzie o odwrócenie procesu ugotowania jajka na twardo, to koniecznie należy jajko zetrzeć na tarce i zmieszać z majonezem. Koniecznie z dwoma łyżkami majonezu. Można oczywiście ugotowane na twardo jajko potraktować malakserem jakowymś, ale wówczas, to mamy albo przedwczesny wytrysk albo .....eeeeee tam, szkoda gadać. :lol: :lol: :lol:

Twój szef to mądry człowiek. Pewnie dlatego został szefem. W ten prosty sposób zjada jajko i zjada kurczaka. A inni muszą zjadać albo jajko albo kurczaka.

A wracając do mojego problemu. Na jajkach jest numer:

2/PL/24071304. Czy to pomoże Wam rozwiązać mój problem?

A może spróbować zadzwonić pod ten numer. Myślicie, że odbierają calodobowo? No bo ja kulturalny człowiek jestem i nie chciałbym kogoś zbudzić, jak teraz zadzwonię.

moj szef podbiera jaja kurom jak jest juz pisklak w nich taki lekko opiezony ale nie caly i to jajo gotuje potem obiera kladzie to miedzy toscik tak zeby wody nie ucikly te co zostaly i zapieka i wcina

ma ktos ochote na jaja

cienki ten Twój szef.

Mój to w dodatku tą wodę sprzedaje jako rosół z bardzo młodych kurcząt. I wyobraź sobie, ze idzie jak woda.

Przepraszam m.k.k., nie wiedziałem, że to dla dziecka :oops:.

Muszę więc uzupełnić o przeciwwskazania i skutki uboczne.

A więc przeciwwskazania:

- wiek poniżej 18 lat,

- żona w pobliżu,

- nadwrażliwość na niektóre węglowodory (szczególnie aldehyd octowy na drugi dzień),

- niektóre religie monoteistyczne (nasza pozwala),

- prowadzenie pojazdów mechanicznych,

- bliskość otwartego ognia.

Skutki uboczne:

- euforia,

- nabyty zespół dnia następnego,

- tumiwisizm i olewatoryzm,

- łatwopalny oddech,

- podkołdernik siarkowodorowy (chyba, że odpuścimy sobie jajka).

Zaznaczę jeszcze, że jestem w tej dziedzinie prawie wyłącznie chemikiem teoretykiem (pięć kobiet w domu - wszystko rodzina z wyjątkiem żony).

Pozdrawiam