Gelo_26 23.03.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Jakiej klasy powinna być zaprawa do murowania domku jednorodzinnego z ceramiki poryzowanej, jakie powinny być proporcje tej zaprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 23.03.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A jaka zapisana w projekcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.03.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 gdybyś zamiast zaprawy wapienno-cementowej użył glinyteż będzie w większości wypadków OK ze względów wytrzymałościowych ... tak że nie przejmuj się marką specjalnie, zazwyczaj wykonawcy robią "za mocne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 24.03.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Czytałem i czytałem ten projekt i nie mogę znaleźć Ale wyczytałem gdzieś że na ścianach nośnych, zewnętrznych przy materiale klasy 15 zaprawa powinna mieć proporcje 1:1:6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 w opisie robót lub na samym projekcie architektonicznym (np rzut parteru) powinno być napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 24.03.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Zaprawa powinna być stosunkowo słaba (w odniesieniu do materiału z którego jest ściana), bo poprawia to równomierny rozkład naprężeń w murze. Częsty dzisiejszy błąd to mocne zaprawy w myśl zasady budowania "na bogato", choć to właśnie w przypadku takiej ściany najłatwiej o zarysowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 29.03.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie do was otóż wapno hydratyzowane to gasić dwa dni wcześniej i wrzuca do zaprawy tą papkę czy można sypać do betoniarki prosto z worka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts