miklamer 24.03.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam serdecznie, Wpadlem na pomysl nie wiem czy nie glupi Jak myslicie- czy zamiast tynku gibsowego na sciany wewnetrzne z ytonga, mozliwe jest zaciagniecie klejem siatki (cienka warstwa) a nastepnie nalozenie gladzi gipsowej? Czy taka sciana nie 'rozpadnie' mi sie? Koszt m2 tynku gipsowego to 25zl z materialem. przy pomieszczeniu 10m2 daje nam kwote ponad 1.000,00zl -a gdzie reszta pomieszczen... Najczesciej bywa tez tak, ze tynk taki nie nadaje sie do malowania i potrzeba recznego zaciagniecia gladzia. Ma to sens? Stad moj pomysl- pytanie czy glupi i czy cos sie z tym nie bedzie dzialo (oczywiscie sciany pierw odpowiednio zagruntowane) pozdrawiam MiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.03.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 nie wiem jak liczysz, ale powierzchnię użytkową x4 i masz rząd ilości tynkówwięc te Twoje 3k to nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 24.03.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 poprawka. kalkulator mi szwankuje hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 jak masz dobrze wymurowane, to tylko gładź, no może z lekkim podkładem, wystarczyw końcu ytong ma być równy, za to płacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.03.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Potwierdzam, jak murarz prosto wymurował to podkład + gładź wystarczy.U mnie tak zrobione, warstwa ma w sumie +/- 3-5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 24.03.2010 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jesli mam byc szczery to ytong kladlem sam z bracmi, jednak pierwszy kamien na niwelatorze w zwiazku z czym calosc idealnie prosta (szczerze mowiac nie mam pojecia jak mozna popsuc sciane z ytonga, choc wierze ze i tacy agenci sie znajda) Wielkie dzieki wobec tego za informacje, zrobie tak jak proponujecie, jesli jeszcze zaproponujecie czym zagruntowac, jakiego podkladu uzyc bedzie super! pzd Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jesli mam byc szczery to ytong kladlem sam z bracmi, jednak pierwszy kamien na niwelatorze w zwiazku z czym calosc idealnie prosta (szczerze mowiac nie mam pojecia jak mozna popsuc sciane z ytonga, choc wierze ze i tacy agenci sie znajda) Wielkie dzieki wobec tego za informacje, zrobie tak jak proponujecie, jesli jeszcze zaproponujecie czym zagruntowac, jakiego podkladu uzyc bedzie super! pzd Michal Niestety murarzem nie jestem, a po 2 latach nie pamiętam nazw. W sumie kładli chyba 3 warstwy na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 26.03.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 wiadomo prostych scian u nas nie ma proponuje ci uzycie pacy zebatej(jak do ukladania plytek) np. 0.5cm lub w przypadku wiekszej nierownosci 0.8cm w celu naciagniecia kleju a na to siatki po czym wtapiasz ja, przejezdzasz po tym szersza paca np. tak na 50cm i masz sciane na cacy, a na to gladż. gdyby po przejechaniu tego paca nie wyszlo dobrze to dorzuc w to nierowne miejsce troche kleju i przejedz jeszcze raz i bedzie pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts