Moniqa7 24.03.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Mieszkamy w domu murowanym. Typowa kostka z lat 60-tych, 80mkw. Z pewnych względów jest parterowy. Chcieli bysmy dobudowac piętro szczytowe a z obecnej werandy zrobic klatkę schodową. Czy ktoś się spotkał z takim połączeniem dwóch technologi?? Czy takie cos jest możliwe a jeżeli tak to czy orientuje się ktos jaki jest koszt budowy szkieletowej konstrukcji na domu murowanym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 A co to jest piętro szczytowe?Swego czasu miałem podobne plany i mocno rozważałem sprawę zakupu więźby prefabrykowanej razem ze ścianką kolankową. Widziałem takie coś nawet na zdjęciach. Zrezygnowałem z pomysłu, ale nadal uważam, że gra może być warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqa7 24.03.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Chodzi mi dokładniej o dobudowę piętra z dachem dwuspadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 31.03.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 z tego,co się orientuję,takie rozwiązanie jest możliwe. ja akurat rozbudowuję się w bok i też taką opcję rozważam. Rozmawiałam z przedstawiecielem Steico i wg nich jak najbardziej się da,ale nie wiem,jakie są koszty,chociaż jestem po 2-ch 2-godzinnych spotkaniach. Na stronie steico są linki do przedstawicieli w Polsce, cenniki i koszt 1m2 domu,ale tym się nie sugeruj. Dokładną wycenę zrobi Ci dopiero wykonawca po obejrzeniu projektu,inwestycji itp. Podobno "nie jest drożej niż w technologii tradycyjnej,za to dużo szybciej i zdrowiej". Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 31.03.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Acha,dach też może być w technologii Steico,na pewno będzie taniej,jeśli zrobi to jedna firma (nadbudówka+dach), niż 2 różne. Nadal ni ewiem,ile kosztuje dach Steico,może za parę dni się dowiem (czekam na wycenę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 05.04.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Mieszkamy w domu murowanym. Typowa kostka z lat 60-tych, 80mkw. Z pewnych względów jest parterowy. Chcieli bysmy dobudowac piętro szczytowe a z obecnej werandy zrobic klatkę schodową. Czy ktoś się spotkał z takim połączeniem dwóch technologi?? Czy takie cos jest możliwe a jeżeli tak to czy orientuje się ktos jaki jest koszt budowy szkieletowej konstrukcji na domu murowanym ?? dostawiłem tak ..ale 3 piętro, trzeba ocenić na miejscu i przemyleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychusta 13.05.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam,czy ktoś wie jak wygląda sytuacja od strony prawnej,na dobudowę takiej lekkiej konstrukcji,czyli drewno i pokrycie blachą.czy trzeba projekty jak na normalną budowę?czy może można to załatwić po prostu w gminie,bo ponoć jakieś nowe prawo budowlane wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 13.05.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam,czy ktoś wie jak wygląda sytuacja od strony prawnej,na dobudowę takiej lekkiej konstrukcji,czyli drewno i pokrycie blachą.czy trzeba projekty jak na normalną budowę?czy może można to załatwić po prostu w gminie,bo ponoć jakieś nowe prawo budowlane wyszło. Nic nie wyszło.. "Normalny" tok postępowania jak przy rozbudowie budynku mieszkalnego. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts