Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lukrecja GL-304

Recommended Posts

Witaj!

Jak dobrze, że trafiłam na Twój dziennik. Już wyjaśniam w czym rzecz. Interesuje mnie Twoja kuchnia, a zwłaszcza umiejscowienie zlewu. Mieszkacie już, więc podziel się informacją czy odpowiada Wam funkcjonalnie to miejsce. Co masz pod ociekaczem (bo to chyba nie jest szafka narożna, obok chyba jest zmywarka)? Nie chcieliście typowego zlewu narożnego? Ale Cię zasypałam pytaniami, mam nadzieję, że nie odbierzesz tego za wścibstwo ;)

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej,

Juz odpowiadam na Twoje pytania :)

Zlew jest jak dla mnie ok, spokojnie dochodze do niego, okapnik mamy glebiej w rogu i oboje z zona uwazamy, ze zakup wlasnie takiego zlewu bylo wlasciwym wyborem. Obok jest zmywarka, pod zlewem jest pusta szafka - miejsce na kosz na smieci i detergenty. Jesli chodzi o sam wybor zlewu to chcialem miec okapnik i foremny zlew z duza komora, zeby mozna bylo latwo i przyjemnie pozmywac.

Mam nadzieje, ze wszystko juz wiesz a jak nie to chetnie odpowiem na dalsze pytanka, po to mamy to forum :)

Wielkie dzięki za odpowiedź :)

Potwierdziłeś to co chcę zrobić podczas remontu naszej kuchni. Tak sobie właśnie wymyśliłam przyszłe ustawienie, tylko się zastanawiałam jak to będzie z późniejszym użytkowaniem,. A skoro twierdzisz, że OK to się cieszę :yes:

Ja tylko dopowiem: dlateczego nie rogowy? 1) ze wzgledow estetycznych, jakos nam nie przypadl do gustu a 2) jesli masz "zwykle" szafki to ten rog i tak jest nie wykorzystany. Jasne, mozesz tam poukladac mnustwo rzeczy ale to taka area z ktorej nie korzystasz bo dojscie jest ograniczone, dlatego wstawilismy tam zlew z okapem. Mamy zmywarke ale czasem cos trzeba przemyc, wiec poukladam to na okapniku i nie musze sie martwic o zniszczony blat woda czy ukladanie zwyklych plastikowch okapnikow... Zas do komory mamy calkowity dostep. Wiec tym samym "zaoszczedzilismy" sobie miejsca tym zlewem. Wykorzystalismy przestrzen i tak nie wykorzystywana zwykle, na rzecz okapnika ze zlewu. Dodatkowo zlew jest przy oknie ( a nie w oknie-> latwy dostep do samego okna), wiec w dzien mamy jasno zas wieczorem korzystamy z oswietlenia ledowego pod szafka.

Jeszcze jedna rzecz: zlew ten ma mala komore i choc nie bylismy zbytnio do niej przekonani to z uzytkowego sensu jest to swietne rozwiazanie. Najczesciej laduja tam sztucce, albo warzywa lub owoce do mycia.

• 1 year później...