jareko 03.04.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 nie rozumiesz sammForum to nie miejsce do wypowiadania głupot i manipulacji danymi a to zawsze budziło mój jak i wszystkich znających sie na rzeczy bywalców. To miejsce gdzie faktycznie nie zorientowani staja przed dylematem - jakie okna wybrać? Czy warto inwestować w szyby cieplejsze czy nie? Czy warto inwestować w szyby antywłamaniowe czy okucia i jakiej klasy.Twoja manipulacja kwotami powoduje ze nie dajesz im tak naprawdę prawa racjonalnego wyboru tylko dodatkowo siejesz w ich głowach zamęt. A negowanie twych wypowiedzi odbierane jako naszą nieomylność i jedynie słuszną ocenę trąci jak cholera Oknonetem - i jesteś w ogromnym błędzie tak nas oceniając.Pięknie ci odpowiedział Darek G - chcesz porównywać to porównuj produkt tego samego producenta w dwu opcjach a nie duży wypas z badziewiem.Nie wypowiadałem się na temat cen bo nie mam tego w zwyczaju gdyż wiem ze wiele osób i tak ma w głębokim poważaniu nasze tu opinie i szuka tylko ceny lub producenta który wykona im okna niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 03.04.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 jareko - a nie zastanowiłeś się czy czasami to nie Tywypowiadasz głupoty i manipulujesz danymi?A może byś chciał zostać cenzorem wszystkichwypowiedzi na tym forum dotyczących okien?Powoływałem się też na forumbudowlane. Tenoknonet coś Tobie złego zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Kolego.Ty po prostu (być może) pierwszy raz w życiu kupowałeś okna i uważasz, że wybór jakiego dokonałeś (do którego nawet nie chcesz się przyznać) jest słuszny. Dlaczego uważasz, że jesteś mądrzejszy niż ludzie siedzący w danej branży kilkanaście lat?Nie wiem czym się zajmujesz ale zastanów się czy w twojej branży nie ma produktów tańszych ale z założenia gorszych i lepszych ale droższych?Porównywanie cen tanich okien i tych markowych ma się jak Adidosy z bazaru i Adidasy ze sklepu firmowego a ty tak rozpatrujesz swoje alternatywy. Postawiłeś tezę, że okna z trzema szybami są o 100% droższe od tych z dwoma a to totalna bzdura. Powinieneś to raczej rozpatrywać w kategorii dopłaty za ESP do samochodu a nie porównania Dacii do Laguny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.04.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ....To, że prosta wymiana okien na takie o większym U, w takich domach prowadzi do tragedii w postaci różnych grzybów i pleśni to jest też fakt.... To nie jest fakt. To jest jawne przekłamanie. Tragedią nie jest Uw okien tylko zaburzenie, wręcz uniemożliwienie wymiany powietrza wywołane zastosowaniem SZCZELNYCH okien. Wymianę powietrza może zagwarantować: - odpowiednie wycięcie uszczelek - zastosowanie nawiewników okiennych - zastosowanie nawiewników ściennych - niepopularne ale mimo wszystko skuteczne - częste wietrzenie pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 To nie jest fakt. To jest jawne przekłamanie. Tragedią nie jest Uw okien tylko zaburzenie, wręcz uniemożliwienie wymiany powietrza wywołane zastosowaniem SZCZELNYCH okien. Wymianę powietrza może zagwarantować: - odpowiednie wycięcie uszczelek - zastosowanie nawiewników okiennych - zastosowanie nawiewników ściennych - niepopularne ale mimo wszystko skuteczne - częste wietrzenie pomieszczeń. Ja bym się zastanowił raczej kto oferuje teraz okna o "większym U". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 03.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Ale hecaOczywiście, że czytając moje posty nie macie wątpliwości,że wiem co to jest U.Oczywiście, że się przejęzyczyłem i zamiast słowa mniejszymużyłem słowa większym. Zdarza się.Natomiast sposób w jaki mi to wytykacie świadczy przede wszystkim o Waszym poziomie.Z kim ja dyskutuję? Żeby się na taki ochłap rzucać?Całe szczęście, że się przejęzyczyłem.Przynajmniej wiem z kim nam do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.04.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Twierdzisz, że wiesz co to U ale wmawiasz, że okna z lepszym Uw powodują powstawanie pleśni w domu. Wypisujesz niestworzone rzeczy o cenach okien trzyszybowych i podajesz nieprawdziwe informacje na temat ich montażu.A przy tym nie masz za grosz poczucia humoru i obrażasz się o byle co a przy tym nie dopuszczasz rzeczowych argumentów.Chcesz dyskutować - dyskutuj merytorycznie i na argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.04.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Ile kosztuje wymiana 50 m2 okien, dajmy na to 15 szt., po 15 latach ? Demontaż starych, montaż nowych, obróbki wewnątrz i na zewnątrz, malowanie, naprawa tynku i ocieplenia, parapety? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.04.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Uważam, że bardziej prawidłowe jest licznie z metrów obwodu okien a nie metrów kwadratowych ale można przyjąć, że sama robocizna 50m2 demontaż+montaż+obróbka to jakieś 5000-7000zł. w zależności od stopnia skomplikowania roboty. Do tego dojdzie malowanie i naprawa elewacji.Jeżeli moje szacunki są złe to proszę kolegów z branży o podanie swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.04.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Miałem źle osadzone parapety zewnętrzne i jakakolwiek firma na tyle wysoko wyceniała ponowne osadzenie parapetów i wyprawki, że dalej są źle osadzone nie ma też pewności które parapety by ocalały a które do wyrzucenia. Cena okuć też jest pewnie istotna w cenie okien, a widziałem takie które zaczynały rdzewieć już na placu. Myślę, że przy tanich oknach nalezy liczyć sie z ich szybszą wymianą, co jest rozłożeniem kosztów w czasie. o ile komuś nie przeszkadza takie remontowanie to warto kupić tanio, bo co chwile mamy nowe Jakość okien i U takie czy inne to też kwestia gustu: i kasy a każdy liczy jak mu wygodnie. Jak stać mnie dzisiaj na lepsze okna i U to kupuję najdroższe na jakie mogę sobie w tej chwili pozwolić (0,6) bo nie będzie mnie stać na wymianę okien na lepsze za lat 10-15. Sofę mogę łatwiej zmienic czy tv bez kucia. Czyli z grubsza licząc koszt wymiany to ok. 10.000. Myślę, że wydanie dodatkowych 10.000 może mocno podnieść jakość okien i będą dłużej lepiej służyły. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 08.04.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 stoję przed wyborem okien (blondynka, pierwszy dom) wybrałam firmę, kolor, i inne takie, dylemat mam jeszcze w kwestii następującej: wybrać okna dwuszybowe z termoramką (ok. 16500 zł, U dla szyby 1,0) czy trzyszybowe bez termoramki (ok. 20000 zł, U dla szyby 0,7), podane ceny to ceny przed ewentualnymi negocjacjami, okna Oknoplast Kraków. Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 08.04.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 ..ja bym wybrał ich konkurencję (Oknoplus Kraków) bo mają grubszy profil i do tego prawdziwą ciepłą ramkę a nie stalową... do tego możliwośc założenia szyb U=0,5 a cena porównywalna. Przynajmneij jakis czas temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts