Arenque 24.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Próbowaliście wysadzać cebulki hiacyntów, żonkili itp zakupione w doniczkach po przekwitnięciu do ogrodu? Kwitną za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 24.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Hiacyntów i żonkili nie próbowałem ale krokusy z doniczki rosną i kwitną w ogródku od paru lat - sadzone były w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 24.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 hiacynty z doniczek raczej nie powinny być sadzone od razy do gruntu,zostaw je w doniczce do zaschnęcia,jak zostanie już sama cebulka ,przełóż do koszyka np.z trocinami ,w suchym chłodnym miejscu,posadż jesienią,za rok na pewno zakwitnie (to samo z innymi cebulowymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 24.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 dokładnie tak: po przekwitnięciu nie podlewaj, zasuszoną cebulę zostaw do jesieni i wtedy wsadź do gruntu. Ja tak zrobiłam z hiacyntami i żonkilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts