set312 24.03.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam wszystkich poraz pierwszy na forum.Proszę o pomoc w sprawie centralnego ogrzewania.Posiadam instalacje otwartą ze zbiorniczkiem wyrównawczym. rurki1/2cala.Od pewnego czasu podczas rozpalania i na początku grzania zaczyna kapać raz mocniej raz słabiej woda ze zbiorniczka wyrównawczego, jak może być tego przyczyna.Bede wdzięczny za każdą podpowiedż.pozdrawiamset312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 24.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Rozszerzalność cieplna wody.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 24.03.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witaj na forum Ja miałem taki problem, ale w kominku z płaszczem, ale myślę, że to sprawa porównywalna. Okazało sie, że jest zanieczyszczony termostatyczny zawór bezpieczeństwa i się nie domykał. Z tego powodu woda kapała i spływała do kanalizacji. Po przeczyszczeniu wszystko jest w porządku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jeśli się to dzieje od pewnego czasu i na dodatek nie tylko raz podczas rozpalania to rozszerzalność cieplna wody raczej nie jest przyczyną. Wyciekłoby raz i byłby spokój. Podejrzewam, że masz zasilanie układu przez jakiś zawór i on po prostu przepuszcza powoli uzupełniając ukłąd powyżej max. Po podgrzaniu wody nadmiar wylewa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
set312 25.03.2010 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Dzięki rzeczywiście wina po stronie zaworu do uzupełniania wody w instalacji.pozdrawiamset312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts