Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt Słoneczny - dziennik Ewy i Artura

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich budujących!

Po długich poszukiwaniach mamy z ukochanym domek marzeń, co prawda narazie na papierze :D

http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2762-sloneczny.html

Niestety póki co jest tylko link do Słonecznego, ale jak tylko przejdę szkolenie odnośnie wklejania zdjęć to zaraz pojawi się projekt w formie "obrazkowej":)

Działeczka już jest. Nie za duża i nie za mała :D Mamy prawie 8 arów, na domek marzeń w sam raz :lol:

Tylko jak to zwykle bywa, narazie mamy pod górkę. Najpierw okazało się, że któryś z sąsiadów "przez przypadek" ogrodził sobie więcej niż powinien i trzeba było ustalać granice działki na nowo.

Przeprawa przez geodezję poszła dosyć szybko, teraz czekamy na nową mapkę, żeby złożyć wniosek o warunki zabudowy.

Czekamy... a w międzyczasie chcieliśmy wyciąć drzewo.. No i zaczęło się :(

Los chciał, że drzewo tylko w połowie jest na naszej działce, natomiast druga połowa u sąsiada. Potrzebna jest jego zgoda na wycięcie, i znowu niespodzianka... nieruchomość ma trzech właścicieli i od każdego muszę mieć zgodę. Czeka nas wycieczka do każdego z osobna i proszenie o podpis. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie łatwo.

• 2 weeks później...
Podpisy już są! Teraz tylko złożyć wniosek i można wycinać. Nie możemy się już doczekać, żeby zacząć cokolwiek robić na naszej działce. Nistety na mapę z geodezji jeszcze czekamy w związku z czym nie możemy złożyć wniosku o warunki zabudowy:( Oj, cierpliwość to prawdziwa cnota, ale ja jej chyba nie mam:(

Niestety z tym drzewem tak łatwo nie pójdzie… Musimy ze starostwa załatwić wypisy z ewidencji gruntów, które należy dołączyć do wniosku o jego wycięcie.. Chciałabym już ruszyć z tym dziennikiem budowy na dobre i pokazać etapy ciężkiej, jak podejrzewam, pracy ale niestety muszę jeszcze poczekać. Zanim dostaniemy warunki zabudowy, pozwolenie i załatwimy kredyt to minie trochę czasu… W marzeniach dom już mam urządzony:)

Z nieskrywaną zazdrością patrzę jak Wasze domy pną się w górę i czekam na swój. Będziemy budować sami, pewnie będzie ciężko ale co tam, czego się nie robi, żeby spełnić marzenia:)

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam serdecznie!

SZUKAM I SZUKAM ,I JEST!

MYŚLAŁAM, ŻE NIKT NIE CHCE BUDOWAĆ TAKIEGO DOMKU. JA OBECNIE JESTEM NA ETAPIE OCZEKIWANIA NA POZWOLENIE. MAM CICHĄ NADZIEJĘ, ŻE NIE BĘDZIE TO TRWAŁO TYLE CO CZEKANIE ZA WARUNKAMI ZABUDOWY.BARDZO SIĘ SIĘSZĘ, ŻE JEST KTOŚ KTO MARZY TAK JA JA O "MAŁYM BIAŁYM BOMKU" POZDRO

• 4 months później...