ewmar333 24.03.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam serdecznie wszystkich budujących! Po długich poszukiwaniach mamy z ukochanym domek marzeń, co prawda narazie na papierze http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2762-sloneczny.html Niestety póki co jest tylko link do Słonecznego, ale jak tylko przejdę szkolenie odnośnie wklejania zdjęć to zaraz pojawi się projekt w formie "obrazkowej":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewmar333 25.03.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Działeczka już jest. Nie za duża i nie za mała Mamy prawie 8 arów, na domek marzeń w sam raz Tylko jak to zwykle bywa, narazie mamy pod górkę. Najpierw okazało się, że któryś z sąsiadów "przez przypadek" ogrodził sobie więcej niż powinien i trzeba było ustalać granice działki na nowo. Przeprawa przez geodezję poszła dosyć szybko, teraz czekamy na nową mapkę, żeby złożyć wniosek o warunki zabudowy. Czekamy... a w międzyczasie chcieliśmy wyciąć drzewo.. No i zaczęło się Los chciał, że drzewo tylko w połowie jest na naszej działce, natomiast druga połowa u sąsiada. Potrzebna jest jego zgoda na wycięcie, i znowu niespodzianka... nieruchomość ma trzech właścicieli i od każdego muszę mieć zgodę. Czeka nas wycieczka do każdego z osobna i proszenie o podpis. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewmar333 08.04.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Podpisy już są! Teraz tylko złożyć wniosek i można wycinać. Nie możemy się już doczekać, żeby zacząć cokolwiek robić na naszej działce. Nistety na mapę z geodezji jeszcze czekamy w związku z czym nie możemy złożyć wniosku o warunki zabudowy:( Oj, cierpliwość to prawdziwa cnota, ale ja jej chyba nie mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewmar333 12.04.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Niestety z tym drzewem tak łatwo nie pójdzie… Musimy ze starostwa załatwić wypisy z ewidencji gruntów, które należy dołączyć do wniosku o jego wycięcie.. Chciałabym już ruszyć z tym dziennikiem budowy na dobre i pokazać etapy ciężkiej, jak podejrzewam, pracy ale niestety muszę jeszcze poczekać. Zanim dostaniemy warunki zabudowy, pozwolenie i załatwimy kredyt to minie trochę czasu… W marzeniach dom już mam urządzony:)Z nieskrywaną zazdrością patrzę jak Wasze domy pną się w górę i czekam na swój. Będziemy budować sami, pewnie będzie ciężko ale co tam, czego się nie robi, żeby spełnić marzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewmar333 10.06.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Drzewko już wycięte:) Jutro składam wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy, ciekawa jestem jak długo będę musiała na to czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alutka781 25.08.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam serdecznie!SZUKAM I SZUKAM ,I JEST!MYŚLAŁAM, ŻE NIKT NIE CHCE BUDOWAĆ TAKIEGO DOMKU. JA OBECNIE JESTEM NA ETAPIE OCZEKIWANIA NA POZWOLENIE. MAM CICHĄ NADZIEJĘ, ŻE NIE BĘDZIE TO TRWAŁO TYLE CO CZEKANIE ZA WARUNKAMI ZABUDOWY.BARDZO SIĘ SIĘSZĘ, ŻE JEST KTOŚ KTO MARZY TAK JA JA O "MAŁYM BIAŁYM BOMKU" POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alutka781 25.08.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Sorki!!!!!Domku, a nie bomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewmar333 05.01.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Oj, dawno nic nie pisałam, bo niestety jeszcze nie ma o czym:( W połowie grudnia papierki zostały dostarczone do starostwa i zaczęło się oczekiwanie na pozwolenie. Mam nadzieję, że na wiosnę ruszymy pełna parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts