Eiremjp 24.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam, tutaj czekam na komentarze za które z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.03.2010 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Fajny domek, tylko kominek zewnętrzny bywa upierdliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.05.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 dlaczemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 21.05.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 cześć, bardzo fajny domek się zapowiada, tylko czy na pewno przemyśleliście to wejście przez część sypialną domu? jak najbardziej popieram dwie łazienki, i powiększenie o ten podcień, ale wolałabym jednak zostawić łazienkę tam gdzie była i wiatrołap też, robi się taki fajny podział na część ogólna i prywatną, natomiast druga łazienka między wiatrołapem i kuchnią to bardzo dobry pomysł, takie moje spostrzeżenie ale decyzja wiadomo będzie Wasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 21.05.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 KamaG no tez tak chcieliśmy ale niestety mamy wąską działkę i wyznaczoną dokładnie linie zabudowy frontowej więc niestety nie było innej opcji ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W planach: chcielibyśmy za jakiś czas wybudować domek dla gości taki ok 50 m2 po salon z aneksem oraz sypialnia i łazienka więc jeśli się dorobimy dzieci to my do gościnnego a dzieci w tym Jak na razie ten dom jest zamiast mieszkania - a jak wiadomo lepszy mały domek niż mieszkanie w bloku - przynajmniej jak dla nas - a ceny porównywalne przynajmniej w naszym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.05.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 jak sytuacja zmusza do takich zmian to wiadomo, że nie ma co dyskutować nad ich zasadnością, a domek będzie świetny, też chciałam drewniaka ale jakoś odwagi brakło, u nas jest specyficzne podejście budowniczych i bałam się, że nie podołają miejscowi a na firmę z zewnątrz to trzeba mieć fundusz, a przy technologii tradycyjnej łatwiej chyba uchronić się od błędów albo naprawiać popełnione, patrząc na ekipy jakie mi przychodzi gościć to łatwo by nie było za to niezaprzeczalną przewagą szkieletu jest tempo budowania będę Was podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 31.05.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 KamaG zapraszam bardzo serdecznie, na razie co prawda nic się nie dzieje bo czekamy na info z banku i pewnie potrwa to jakieś min. 2 tygodnie więc na razie oglądam sobie płytki itp wiec po wklejam co mi się marzy Domek bardzo fajny - sam przymierzam się do rozpoczęcia budowy tego domku. Czekam na wydanie warunków zabudowy. W moim przypadku będzie (póki co) pełnił funkcje bardziej "letniskowe". Ja zastanawiam się nad zwiększeniem wymiarów domku (+około od 0.5 do 1 m na długości i szerokości) Myśleliście o tym? Na jaką kwotę umawiasz się z wykonawcą z technologii szkieletowej. Pytam bo mnie jednak wszyscy namawiają do technologii tradycvyjnej (tj. pustak itp) a zastanawiam się jaka może być różnica w cenie, jeśli w ogóle? Pozdrawiam co do powierzchni to fundusze pozwalają nam tylko na taką skromną budowę wiec powiększyliśmy tylko domek o zabudowę wcięcia. Co do technologi to mi nigdy nie podobały się domy murowane jakoś zawsze chcieliśmy z mężem drewniany i nie było w ogóle dyskusji o murowany. Zdecydowanym atutem jest szybkość budowy no ale oczywiście jak każdy ma swoje plusy i minusy. Mam nadzieję, że budowa ruszy szybko i będę mogła na bieżąco pisać o tym co i jak. Polecam dziennik pt. Pradolina oni też budują szkielet a ja ich namiętnie czytam odpowiadając na pytanie o koszt to pod klucz wyjdzie to ok 3500 PLN za metr dla porównania nowe mieszkania w deweloperskim to ok 3300 - 3500 w Zielonej Górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiah70 06.06.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam serdecznie.Cieszę się bardzo,ze udało mi się po wielu poszukiwaniach na forach znaleźć kogoś, kto buduje domek Pogodny.:)Jestem bardzo zainteresowana tym projektem.Chcielibyśmy z mężem wybudować taki na naszej działce letniskowej.Jeśli to nie nadużycie z mojej strony to bardzo proszę podaj jakiś przybliżony koszt tego domu w wersji bez wykończenia,będziemy kombinować jakieś warianty nie z "górnej półki":) No i jeśli to możliwe wykonawcę takiego domku.Będę pilnie śledziła Wasz dziennik.Życzę powodzenia w szybkim załatwianiu papierologii. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z realizacji tego projektu.Pozdrawiam serdecznie.Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.06.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Trzymam kciuki za szybki kredyt i jeszcze szybsze budowanie. Co w przypadku domu szkieletowego nie będzie trudne;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaK32 07.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Pogodny-bardzo fajny a cierpliwości to Wam Zyczę, przez papierologię to u nas też przesunięcia w terminach były ale wszystko do przejścia jest-powodzenia będe zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 08.06.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Fajny domek, przytulny i 'pogodny' mam nadzieję też będzie wkrótce! Dwie łazienki - jak najbardziej. Podoba mi się twoja umywalka - ja wypatrzyłam sobie w casto taką szafkę z umywalką która jest długa jak korytko dla prosiaczków (bez podziału na 2 baterie) i chyba zmuszę małża (właściwie naciski już trwają) bo mamy już dwa takie prosiaczki w domu a zbliża się trzeci (za 2,5 miecha) To będzie w sam raz. Co do kredytu to ci napisałam w "oszołomach" a co do prądu to się nie martw- u nas miało być 2 lata a jak przyszło co do czego to małż zaczął krążyć nad eneą jak ten sęp i wyszło że mamy linię przy działce więc nas przesuneli na instalacje w 2 kwartale czyli na zaraz! "Bo gdyby niebyło tego kabla obok pana działki to panie czeka pan 2 lata jak nic! " Polecam bardzo 'krążenie" za wszystkim bo to sprawdzony sposób. U nas drugą rzeczą 'wykrążoną' i 'wydeptaną" był strop. Normalnie czeka się 4 miechy a małż wydreptał w 2 tygodnie. Nie pytam jak on to załatwił z tą panią ... pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.06.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) atija nie dziękuję za kciuki na razie czekamy ale tak jak napisała papuch nad wszystkimi trzeba krążyć jak sęp, więc w przyszłym tygodniu mamy urlop i będziemy krążyć ja nad doradcą od kredytu a męża chyba naślę na Enę bo on jakoś tak lepiej dogaduje się z Paniami i też nie wnikam w jego techniki marta kurcze my na tą budowę czekamy już od wiosny 2006 roku no ale zawsze coś było po drodze ważniejszego albo jakieś kłody chol.... już mam dość tego czekania CHCE JUŻ I TERAZ!!! na razie mieszkamy z rodzicami i naprawdę nie mogę narzekać ale chce mieć w końcu swoją łazienkę, swoją kuchnie i swój przedpokój!!! papuch u nas tylko niestety jedna łazienka ale dwie toalety więc stwierdziliśmy, że chcemy taką umywalkę z dwoma bateriami, żeby chociaż jakoś usprawnić poranną toaletę chociaż pewnie jak pojawią się dzieciaki (OBY!!!) to i tak będzie poranna zadyma no ale zawsze jeszcze jest zlew w kuchni gratuluję, mam nadzieję, że maluszek będzie z wami na czas, szybko no i zdrowy Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Eiremjp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.06.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Fakt, swoje trzeba wydeptać, aby cokolwiek ruszyło z miejsca. Będzie dobrze, bo przecież musi być. A za jakiś czas według powiedzenia : Nowy domek, nowy potomek czego z całego serca Wam życzę. Byle tylko u mnie się nie sprawdziło..., tfu... tfu... na psa urok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatappp 13.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witajcie wśród zwolenników ,,patyczaków i szkieletorów,, Bardzo ładny domek ,umieszczamy was w zakładkach i na pewno będziemy śledzić postępy:yes: Pozdrawiamy cieplutko:welcome::welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 13.06.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 dzięki dziewczyny mam nadzieję, że uda się z tym potomkiem no ale najpierw gniazdko trzeba uwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.06.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 smutność - co za wredny bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.06.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Próbujcie dalej, nie jeden bank przecież jest:)powodzenia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.06.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 dzięki Aniu ale w każdym innym potrzebny jest operat czyli 800 zł w plecy no i nawet jeśli go zrobimy to kolejne min. 2 tygodnie czekania na decyzje a wykonawca nie będzie przecież czekał w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.06.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Wierze, że uda Wam się przezwyciężyć kłopoty. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.06.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 kochana jesteś, bez walki się nie poddamy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts