oresund 17.07.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 bierzemy Getin ... szczerze odradzam, to dawny DomBank - złodzieje na maksa, W czasach CHF, gdy taniał, na rynku oprocentowanie wynosilo 2.5%, a moje juz 6% (zaczynałem 2 lata wczesniej od 1.8%). Innych negatywnych przygód z nimi bez liku. Po 3 latach dowiedziałem się ze dali mi regulamin nie od mojego kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 17.07.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 z tego co wiem to są też połączeni z Noble bank ale my raczej nie mamy wyboru jeśli chcemy zacząć w tym roku, bo w BPH dostaliśmy gorsze warunki i analityk wyceniła naszą działkę tylko na 8000 PLN więc obawiam się, że analitycy w innych banka potraktują nas podobnie W Getinie bierzemy PLN Rodzina na swoim więc mam nadzieję, że nie będą tak szaleć z oprocentowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 18.07.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 z tego co wiem to są też połączeni z Noble bank ale my raczej nie mamy wyboru jeśli chcemy zacząć w tym roku, bo w BPH dostaliśmy gorsze warunki i analityk wyceniła naszą działkę tylko na 8000 PLN więc obawiam się, że analitycy w innych banka potraktują nas podobnie W Getinie bierzemy PLN Rodzina na swoim więc mam nadzieję, że nie będą tak szaleć z oprocentowaniem Witaj Eiremjp i podpisaliście już umowę z bankiem? Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 18.07.2010 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 czekamy cały czas na umowę, bo chcemy ją przeczytać na spokojnie przed podpisaniem. Miała być na piątek... może będzie jutro, już prawie dwa tygodnie ją piszą ciekawa czy przy wypłacie transz też będą mieli takie tempo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 22.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Heloo, śliczne te drzwi zewnętrzne wybrałaś. Może podciągnę pomysł Co to za drzwi są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 22.07.2010 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Andzia drzwi zewnętrzne są z firmy Stolhaus http://www.stolhaus.pl ta firma będzie nam stawiać dom a wewnętrzne to będzie prawdopodobni Porta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 22.07.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Oooo... jakie oni tam mają piękne drzwi. Chyba się w jednych zakochałam, a nawet dwóch Trzeba będzie tego linka zachować w ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.07.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 No widzę że decyzje zapadają w piorunowym tempie Bardzo ładne drzwi zewnętrzne! Powiedz z czego robisz parapety wew i zew? Mi się wydaje że będziemy musieli odchudzić nasze plany i dać coś tańszego na parapety ;-( Planowałam śliczny ciemny konglomerat ale teraz wydaje mi się to zbyt droga opcja. pozdrowionka i nie dajcie się bankom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 30.07.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 drzwi musimy wybrać, żeby widzieli jak maja zrobić ściany w fabryce ale chyba zewnętrzne zmienimy, zaczynamy urlop wiec będzie czas na wybieranie wszystkiego. Parapety wewnętrzne będziemy mieć drewniane w kolorze okien, mamy to w cenie stanu deweloperskiego a zewnętrzne już nie pamietam ale sprawdzę i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 07.08.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Właśnie zajrzałam do Was i gratuluję wylanej płyty! Nie powiem, żebym troszkę nie zazdrościła....Trzymam kciuki - jak już płyta wyschnie to już pójdzie jak burza.A my w ciągłym oczekiwaniu na decyzję z banku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 07.08.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 dzięki ale na ściany musimy jeszcze poczekać aż się wyprodukują ale to dobrze bo płyta będzie miała czas sobie wyschnąć przed położeniem papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 09.08.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 No płyta wylana, to teraz nawet nie będziecie wiedzieć kiedy a wszystko zacznie rosnąć. Dopiero później..to wybieranie glazury, terakoty, kolorów, drzwi....ech ja już wiem, że to będą straszne wybory. (po samym tylko wyborze rynien i koloru dachu) Tego wszystkiegoi jest tak dużo, a z funduszami ciężko...ech Mi się też marzą wewnętrzne parapety drewniane. Ale strasznie lubię kwiaty i nie wiem czy takie parapety nie będą się za szybko odbarwiać. Masz może jakieś informacje na ten temat, czy one są trwałe i dobrze zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.08.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) tak naprawdę to do wybrania mamy tylko terakotę i glazurę, bo wszystko na zewnątrz mamy już określony tzn, kolor dachu, rynny, okna, drzwi zewnętrzne, parapety wewnętrzne, deskę elewacyjną,kolor drzwi do wewnątrz też tylko jeszcze zastanawiamy się czy firma, która wybraliśmy jest ok czy szukać innej, co do wc i umywalki też mamy ogólny zarys co nam się podoba. A co do trwałości parapetów drewnianych to nie mam pojęcia, szczerze mówiąc nie myślałam o tym, bo nie wiem jeszcze czy będziemy mieć jakieś kwiatki - nie jestem ich specjalną fanką dzisiaj zadzwonił nasz doradca i powiedział, że jaśnie pan analityk zaakceptował zdjęcia płyty i czekamy teraz jeszcze na decyzję z BGK...jeszcze nie wypłacili nam ani grosza a wiecznie coś wymyślają...grrrrrrrrrr.....dokumenty dostarczyliśmy w środę a dzisiaj jest poniedziałek i może jutro łaskawie nam coś wypłacą... Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez Eiremjp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 CZeść Eiremjp Jesteś na podobnym etapie jak ja. Kiedy zaczynają stawiać ściany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.08.2010 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 witaj Łosico mam nadzieję, że we wrześniu a cała budowa domu powinna być zakończona do października - na razie czekamy na wypłatę pierwszej transzy z banku, żeby wpłacić resztę zaliczki do wykonawcy a ja się przyznaję, że Twój dzienniczek już dokładnie przeczytałam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 11.08.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 U ciebie też się dzieje! Płyta jak malowana! I słyszę że zaczątek ogrodzenia, fiu fiu.... u nas chyba na ogrodzenie nie dozbieramy w tym roku ;-( nawet na najprostrze z siatki. No cóż chce się zamieszkać to się trzeba skupiać kasowo na środku ... Nie martw sie o bank, transzę w końcu wypłacą i zaczniesz szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.08.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 no my mamy dwa psy więc ogrodzenie musi być, na razie planujemy zwykłe z siatki leśnej i słupki akacjowe, wstępnie wyliczyliśmy koszt na ok 1500 zł, poza tym ludzie ze wsi uwielbiają sobie robić pielgrzymki na naszą działkę a mnie szlag trafia, że czują się jak u siebie, ja kurcze nikomu po jego działce nie łażę!!!!dzisiaj dzwoniliśmy do doradcy i dowiedzieliśmy się, że nadal czekamy na decyzję BGK na uruchomienie tanszy bo muszą nas dokładnie prześwietlić czy wcześniej nie mieliśmy jakiś kredytów preferencyjnych - paranoja jakaś - przecież w BIKu wszystko jest widoczne a oni nas już tydzień sprawdzają, niestety w umowię mamy napisane, że na uruchomienie transzy mają 14 dni więc muszę na razie siedzieć cicho ale szlag mnie trafia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 12.08.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hellloooołłłł.... Fajny domeczek będzie Tak sobie czytam i czytam i się zastanawiam czy już muszę załatwiać te wszystkie przyłączą? POZDRAWIAMY I BĘDZIEMY PODGLĄDAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 13.08.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 aga no pewnie im szybciej tym lepiej, a do pozwolenia na budowę nie potrzebowaliście warunków przyłącza? my we wtorek będziemy mieć podłączaną wodę tylko tak myślę, że wodomierz to chyba dopiero jak będziemy mieć jakieś ściany postawione co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.08.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Na pewno w przyszłym tygodniu już Wam wypłacą, nie martwcie się. Ile kosztowało Was podłączenie wody? Projekt i podłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts