Eiremjp 13.08.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 no mam nadzieję, że w przyszłym będzie ta transza ale jak składaliśmy dokumenty do jej wypłaty to doradca powiedział, że 2-3 dni i będzie dyspozycja, dni minęło już 7 ... projekt 450 zł a przyłączenie jeszcze nie wiem, na razie wyceniają na ok 2000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.08.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 U mnie projekt ma kosztować 350 pln. Niestety na przekop "tunel" pod drogą i całe podłączenie wody będę musiał wydać około 3500pln. Wstępnie rozmawiałem już z dwoma ekipami. A co do transzy to ja dostałem pierwszą po 4 dniach od podpisania umowy. Teraz czekam aż ekipa znajdzie czas i zaczną działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.08.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 my też musimy przebić się przez drogę ale na szczęście normalnym wykopem a nie przeciskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 18.08.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A ja tu w sprawie wody - po zrobieniu przyłącza wodnego, które powinno być zrobione z licznikiem należy je zgłosić i zalegalizować w wodociągach.A teraz czekam na ściany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 21.08.2010 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 no tylko u nas na razie nie ma ścian to licznika też nikt nam nie założy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 23.08.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Halo, halo! Nareszcie się coś u Was dzieje i są zdjątka Będziemy cały czas podglądać Wasze zmagania budowlane. My zaczęliśmy stawiać naszego drewniaka dokładnie 1 września rok temu, więc macie podobnie, tylko z roczną różnicą . Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 30.08.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Cześć, Mam pytanie odnośnie drzwi zewnętrznych. Jaka firma jest producentem? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 01.09.2010 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Luka drzwi zewnętrzne mamy od firmy: http://www.stolhaus.pl oni też będą nam stawiać cały dom. mypink w przyszłym tygodniu mają stawiać ściany mam nadzieję, że się pojawią. A jutro będziemy podłączać prąd budowlany - też mam nadzieję, że Pan elektryk się zjawi bo od poniedziałku na niego czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 01.09.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Co do wody, to pewnie przez pół roku potraktują Was ryczałtowo, tz. do celów budowlanych. U mnie jesteśmy w oczekiwaniu na pogodę bo leje już kilka dni i rozpoczęcie pracy ciągle przesuwamy, właśnie ze względu na pogodę U was już najważniejsze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 08.09.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 u nas w gminie nie ma niestety ryczałtu na wodę, więc pozostaje zrobienie studziennki wodomierzowej lub czekać na postawienie ścian no nastąpi mam nadzieję, w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.09.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 No gratuluję kasiory. Teraz tylko małe zakupy i na wakacje na Majorce czy wolicie wrzucić to w beton? Hi hi hi pozdrowionka... papuch wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 16.09.2010 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 hę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 02.10.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Na żaluzje bambusowe to raczej trzeba uważać - pięknie wyglądają ale nie wysłaniają nic. Miałam takie w kuchni, ale pamiętam jak wracałam kiedyś w zimowy wieczór i spojrzałam w swoje okna to byłam przerażona - przy zapalonym świetle jest się jak na peep show... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 02.10.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 ale masz na myśli żaluzje takie z klepek czy rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anhas 09.10.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witaj Eire Czytając opinie na różnych budowlanych forach,widze,że budowa domu w Polsce to istna droga przez mękę.Ja rzuciłabym to w cholerę zanim powstałby fundament.Użeranie się przede wszystkim z bankiem i urzędasami to nie na moje nerwy.Dlatego podziwiam decydujących się. Śliczny domek się Wam szykuje.Malutki ale najważniejsze,że swój własny i z ogrodem (Astrunia z bratem ma gdzie szaleć).No i łatwy do ogrzania. Zastanawiam się czy taki dom jest cichy w środku tzn.czy np.istnieje ryzyko,że odgłosy z wc słychać w całym domu Pokój gościnny widzę,że będzie to koleżanka będzie miała gdzie spać gdy ją zaprosisz,prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.10.2010 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 siur, że zawsze jesteś mile widziana no nie wiem jak to jest z akustyką w domku, zobaczymy jak już zamieszkamy co niestety troszkę się odłoży w czasie bo starostwo przyczepiło się do projektu oczyszczalni grrrrrrrrr!! a jak Ci się podoba deska elewacyjna? ja się zakochałam, bałam się jak będzie wyglądał ten kolor ale jest super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 09.10.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 wow, ale ten malutki Wam szybko rośnie. Jak dla mnie deska elewacyjna bomba. Chyba też sobie taką ustrzelę pod daszkiem z przodu domu, albo coś podobnego Ciekawa jestem jak ten domek prezentuje się w całej okazałości. Ustrzel może jakąś fotkę jak będziesz miała już zcałą deskę z przodu domku. A koza śliczna-szczególnie te druga mi się podoba. Super-jeszcze trochę i się wprowadzicie. Może już święta spędzicie na swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.10.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 fotka z przodu na życzenie jeszcze nie ma okien ale już widać mniej więcej, no plan jest aby zamieszkać na święta ale obawiam się, że nie uda nam się zrobić oczyszczalni na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 10.10.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 ładnie to tak pola deptać? ładnie? a domek pięknie się wśród tych drzew prezentuje. Deska piękna. Ale jak wyżej gdzieś tam pisałam-mamy podobny gust...drewno...mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 11.10.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 hahaha zaorane już teraz jest fajnie bo wszędzie można przejść a po spacerze psy i ja padliśmy chyba za dużo świeżego powietrza na raz a co do drewna to ja również je kocham, chciałabym je mieć na podłodze w domu ale nie stać nas więc płytki chcemy mieć chociaż w stylu drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts