Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może jednak... DZIENNIK ANI

Recommended Posts

Zbesztana przez Yukę, zresztą słusznie , za szwendanie się po innych dziennikach, pragnę przeprosić wiernych czytaczy. Zdjęć skończonych tynków jeszcze nie ma ,że w sensie w dzienniku nie ma , bo tak w ogóle to są :cool:

Pracowałam dziś bardzo pilnie. Bolą mnie rączki, oj bolą :cool:. Paliłam ognisko ze śmieci zgromadzonych przez nasze ekipy. Ładowałam na taczkę i woziłam piach do podsypania fundamentów. Machałam łopatą , aż furczało. A potem już nie furczało bo z sił opadłam :)

Chyba trza zastosować patent Netbeta i zaopatrzyć się w ketonal :)

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DSC03524..jpg

na pierwszym planie bałagan a na prawo , nie widać go na zdjęciu prawdziwy rozpierdolnik .

DSC03525..jpg

idziemy z Olą zobaczyć co też tam w środku nam zostawił Pan Tynek i jego ekipa. Zdjęcia ze środy, tzn dzień przed zakończeniem akcji TYNKI

DSC03540..jpg

Mąż sprawdza piony i poziomy a siostrzenica Madzia trzyma poziomicę , jakby jedna wujkowi nie wystarczyła:cool:

DSC03539..jpg

narożniki -ważna rzecz ;)

DSC03538..jpg

uff... poziomica pokazuje tak. Znaczy jest dobrze :wiggle:Po takim sprawdzeniu dnia następnego tj. w czwartek dnia 09. 09. 2010 mąż odebrał tynki, zapłacił jedyne 9 700 pln, uścisnął dłoń Pana Tynka i ... następny etap za nami :wiggle::wiggle:

W piątek pojechałam JA :):)

podobało mi się to co zobaczyłam , nawet bardzo . Po bałaganie nie ma śladu. Jedynie na posadzkach resztki piachu i pyłu. Znaczy trzeba pozamiatać , żeby była jasność , czy posadzki zniszczone czy nie.Ze sprzątania w piątek nici, późno było a Krzyś jechał na noc do pracy, ale na pierwszy rzut oka było z moja podłogą ok. Inwestor jednak jest czujny i musi sam wszystko sprawdzić ;) z bliska

DSC03553..jpg

górny hol tak dokładnie ogląda

DSC03556..jpg

i dół też.

robiłam zdjęcie stojąc w salonie , od ścianki na prawo kuchnia , na lewo hol , za Krzysiem schody w górę i całe trzy schodki do części gospodarczej

• 2 weeks później...

NUUUDAAAA

Czekamy , aż wyschną tynki, mąż tupie nóżkami i wioooo... leci układać kafelki na ścianach kotłowni.:)najprawdopodobniej będzie tam najnowszy krzyk mody kafelkowej ;) tj. wykorzystamy to co pozostało po remontach u najbliższej rodziny, dalszych krewnych, przyjaciół, sąsiadów ......:D:D

Ale... ale ... na podłodze będzie nowiuśki gres techniczny za jedyne 12,40zł/ m2 .:)

Dzisiaj kupiłam akcesoria potrzebne do ocieplenia poddasza. Uni mata ISOVER, płyty KG, profile, folia , płyty OSB,wkręty i inne pierdołki Szarpnęło portfel na 4 200 pln

Zamówiliśmy też parapety wewnętrzne z konglomeratu.BOTTICINO gr 2 cm . 362 zł/m2

Na koniec tego tygodnia lub początek następnego umówiona brama garażowa. Drzwi mają być jutro do odebrania , ale K będzie sam je wstawiał, to nie wiadomo kiedy będą na swoim miejscu :rolleyes:

Pan od szamba czeka w gotowości tyle że koparkowy się nie wyrabia.A my nie ciśniemy zbytnio. Mamy czas. Nam się nie spieszy.....Mąż tak mówi..... i... ja to wszystko wiem , rozumiem i przyznaję mu rację..... tylko tak bardzo lubię jak coś się dzieje:wiggle: , że chciałabym JUŻ NATENTYCHMIAST :D:D

Poddasze też będzie się ocieplało w żółwim tempie. Mamy zamiar sami położyć wełnę. Z płytami poczekamy na szwagra , aż wróci z Norwegii..... pod koniec października :bash: ...No ale przecież :mad: ...nam się nie spieszy....:mad:

Dzwoniłam dziś do kilku panów od poddasza ceny różne od 45 do 70zł/m2.

poczekam na szwagra ;) mam pewność , że zrobi dobrze, a jak już mam tyle płacić to wolę jemu. No i....

NAM SIĘ NIE SPIESZY :rolleyes:

jestem ,jestem i nadrabiam:wiggle:

Drzwi wstawione, nieufocone. Proszę wierzyć na słowo, że są i nawet mi się podobają.:yes: Pan Tynek będzie robił u naszego sąsiada i obiecał obrobić nasze drzwi.

Jutro na szesnastą umówiony montaż bramy garażowej. Jak się uwiną przed zmierzchem to będą foty.

DSC03578..jpg:wiggle::wiggle:

Świeci pięknie słonko, aż się mordka cieszy :D

Pokażę drzwi, jeszcze w foli ale już są .

DSC03581..jpg

DSC03582..jpg

Brama garażowa po staremu. DSC03572..jpg

Pan przyjechał, zdziwił się, że u nas jest garaż z dachem pulpitowym, nie miał jakichś podciągów i .... pojechał. Hmmm.... ciekawe. Zaczyna mnie irytować podejście firmy VETREX do klienta.U nich zamawialiśmy okna i brame. Szyba w kotłowni nadal nie wymieniona, dzwoniłam , żeby przyjechali wyregulować okna po tynkach. Sami kazali dzwonić i ....cisza wrrrr. Tylko ja nie potrafię być cicho i warczeć zaczynam.

To jedźmy może lepiej dalej z fotkami, żeby nie marudzić tyle w piękny i słoneczny dzień.

DSC03575..jpg

Takie będą parapety. Na razie na podłodze, ale jak tylko K znajdzie trochę czasu to..... kiedyś je zamontuje

Brama garażowa miała być w czwartek? i była , tyle , że tydzień później. To znaczy dziś. Śliczna jest.:wiggle:

K wczoraj posłał telefonicznie parę jobów i proszę ... brama zamontowana.Niestety jak Panowie skończyli, było już ciemno i foty brzydkie wyszły.Jutro zrobię ładniejsze to się pochwalę. ;)

Nawet szybkę podobno jutro przyjadą wymienić i wyregulują okienka. Biedna Pani odbierająca telefony. Woli rozmawiać ze mną niż z moim K.:D:rolleyes:

Ha... chociaż raz to nie ja jestem ta wredna :wiggle::wiggle:

i tym optymistycznym akcentem zakończę ten post :wiggle::wiggle:

Hmmm.....

w poniedziałek ma przyjechać piec. No i super, bardzo się cieszę.:wiggle:

Ale... w kotłowni kafle położone nawet ładnie. Tyle, że na jednej ścianie i to tej najkrótszej.:bash:Nie czepiam się, absolutnie nie.... Mąż dobry chłop, stara się jak może tylko doba nie chce mieć ani jednej godzinki więcej. Wredna jaka....:sick:;)

Dziś nawet wykazałam się inicjatywą niekonsultowaną z K.

Dzwoniłam do kafelkarzy z ogłoszenia w Anonsach. Nawet znalazłam jednego, który mógłby zacząć już ( coś podejrzane, jakoś tak mi się zdaje, że jak nie ma pracy to nie robi dobrze. ale to tylko kotłownia, jakby schrzanił, przeżyłabym)Drugi pan kazał dzwonić w środę.

Zdałam relację K , jak policzył ile ma zapłacić, odezwał się w nim skąpiec.:rolleyes:

Absolutny sprzeciw !. Mówi , że jutro będzie cały dzień w domu i będzie kafelkował. Taaaa.... a rano okaże się , że ma jechać do pracy.

Ale ja nic nie mówię, nie czepiam się. Też wolałabym , aby te pieniążki zostały w naszej kieszeni.

No nic jutro dalszy ciąg relacji, albo będą foty albo cztery słowa ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Zaczęło się poowooooli ocieplać poddasze. Nie, nie tak. Zaczęły się prace przygotowawcze do ocieplenia poddasza. Najsampierw wywalone zostały cegły po zewnętrznej stronie murłaty. To po to , żeby wełna spotkała się ze styropianem i żeby nie było mostka termicznego. Marjucha w odpowiednim momencie czuwał i szwagier też:)

. Ufff jak dobrze, że są jeszcze rozsądni ludzie co siem znajom :)

z ważnych spraw?

Ciągle kładą się kafle w kotłowni i pewnie jeszcze długo będą się kładły. :cool:

Powoli zjeżdża ziemia do podniesienia terenu. Powoli, ponieważ niedaleko robi się kanalizacja i panowie to co wykopią zwożą do nas. Etapami.

Z kanalizą to jest jazda. Razem z sąsiadem molestujemy :cool::eek: Wójta, że my też chcemy ,bo ...

Robi się tuż za rogiem ( tylko żubra coś nie widać ;) )

Wójt mówi , że będzie i owszem i to nawet niedługo. Niestety pan od inwestycji gminnych mówi coś zupełnie innego. Hmmm..... czyżby obietnice Wójta to tylko kiełbasa wyborcza? Obawiam się , że tak .W każdym razie z zakupem szamba się wstrzymaliśmy. Pożyjemy , zobaczymy co z tego wyniknie.