Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Kasia i Tomek budowali domek

Recommended Posts

Dzień dobry:) Miłego dnia życzę:wiggle:

Witaj Olu :welcome:

Również życzę miłego dnia :D

Czesc Kasiu :)

doczytałam że niebawem bo w sierpniu juz zamieszkasz w swoim domku ,suuuuuuuuuuuuuuuuuuper aż Ci zazdroszczę !!! buziaki dla Ciebie zostawiam i miłego weekendu

Hej Jessi tak, wracam do Pl. w sierpniu... na poczatku sierpnia mam montaż kuchni i zostanę już na jakiś czas w Pl. Będę jeszcze pomieszkiwać w Irl. bo mój mąz jeszcze na kilka miesięcy zostaje więc będę do niego przylatywać... poza tym mamy z tysiąc dwieście ton różnych gratów, więc jakoś trzeba zorganizować przeprowadzkę z tym wszystkim do Pl. ach... ale będziemy mieć roboty i mimo zamieszkania wciąż wiele do zrobienia w domu i wkoło niego ;)

Dzięki za wizytę i również miłego weekendu życzę :lol:

• Odpowiedzi 613
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Kasiu !

Na wstawianie zdjęć to na lekcje do córki muszę udeżyć ;) bo ja komputer owszem ale więcej w pracy zabawy w tym mniej he he !!! Zachaczyłam o grupę z wielkopolski i nawt sama zaczęłam w grupie budującej ale wiesz z babaą :)niewielu chce gadać he he :-P a tu u Ciebie poczułam sie bardzo swojsko ,więc tym bardziej miło mi że wprosiłam się a Ty przyjęłaś sierotkę :yes: No właśnie na etapie wyboru komina do chaty , bo mnie sie wydawało że komin to komin a tu nic z tego ile komunów tyle opinii a niekompetencja "sprzedawców " jest niesamowita :jawdrop: nie wiem jeszcze co w kuchni mam natki mały problem bo chcę kuchnie otwartą a tam taka ścianka przychodzi( spiżarnia której nie będzie ) , której ja nie chcę i OK ale co zrobić żeby to mimo wszystko wyglądało jak trzeba :bash: a jak Twój przojekt wygląda ? jak daleko jesteśćie z wykończeniem i na jakisprzęt się zdecydowałaś ?

Pozdrawiam

Wiolka :D

Witaj Kasiu ! nie wiem jeszcze co w kuchni mam natki mały problem bo chcę kuchnie otwartą a tam taka ścianka przychodzi( spiżarnia której nie będzie ) , której ja nie chcę i OK ale co zrobić żeby to mimo wszystko wyglądało jak trzeba :bash: a jak Twój przojekt wygląda ? jak daleko jesteśćie z wykończeniem i na jakisprzęt się zdecydowałaś ?

Pozdrawiam

Wiolka :D

Wiolu podpowiem Ci troszkę odnośnie ściany w kuchni.... ja chciałam mieć strasznie otwartą kuchnię... ale zostawiłam tą scinkę od spiżarki, bo mam na niej kominek... i zaczęłam żałować,że ta ścianka nie jest większa :cry: zaraz po tynkach, stwierdziłam że jednak chcę zakryć kuchnię najbardziej jak się da... ale już było za późno i mam otwartą, ale szczerze, wolałabym ją zamknąć. Marzy mi się ścianka w miejscu gdzie będzie barek oddzielający kuchnię od salonu i miałabym otwartą na pół.... zrobiłabym takie wielkie przesuwne drzwi,żeby mieć otwartą kuchnię w normalne drzwi, a zamykałabym te drzwi w razie jakiś gości itp. Bo niby te nowe sprzęty są bardziej ciche niż były kiedyś, ale zmywarka na pewno będzie przeszkadzać w oglądaniu tv. i w takich przypadkach wolałabym zamknąć kuchnię :)

Także zastanów się jeszcze z 3 razy zanim wyburzysz jakąś ściankę ;)

Na poprzednich stronach są projekty... i domku (na pierwszej) i kuchni oraz sprzęty jakie będziemy mieć. Ja stawiam na LG i SIEMENS. Lodówki side by side Lg są najlepsze, najmniej awaryjne a reszta siemens... no okap tylko mastercook bo siemens nie ma takiego który by pasował do mojej koncepcji :D

Więc zapraszam do lektury poprzednich stron, znajdziesz tam odpowiedzi na te pytania :lol:

miłego dzionka :)

ps.miło mi,że dobrze pisze Ci się z nami (ze mną i moimi kochanymi forumowymi koleżankami ;) )

;) zakupy udane, biegam i kupuje jakies super tanie "glupotki" do domu, np. poduszki, posciele, dzbanuszki:) dlatego pisalam Ci o bhs, zobacz jakie fajne przeceny na komplety poscielowe

http://www.bhs.co.uk/mall/departmentpage.cfm/bhsstore/232922/1/1

po negocjacjach z menszem zdecydowalismy, ze kiedy fundusze pozwola urzadzimy nasza sypialnie na turkusowo/bialo:) rozowe odpadlo, haha:D, na razie kupilam posciel i poduszki, jeszcze tapeta i lampki - pewnie monsoon;)

nie wiedzialam, ze u Was banki w innych terminach, czlowiek sie cale zycie uczy;)

ups, walia:) z dzieciakami rozkoszuje sie codziennymi spacerami po molo:) oj bedzie mi brakowac widokow i zapachu morza:) juz 5 lat

Słyszałam że tam pięknie. Moja rodzina tam mieszka...kuzynka juz kilkanascie lat Dom maja własnie nad morzem... to własnie fajne tam było. W naszym przypadku wsiadalismy do samochodu i za ok 1 h bylismy nad morzem.... tutaj musiałabym cała Polske przejechac ;-)

;) zakupy udane, biegam i kupuje jakies super tanie "glupotki" do domu, np. poduszki, posciele, dzbanuszki:) dlatego pisalam Ci o bhs, zobacz jakie fajne przeceny na komplety poscielowe

http://www.bhs.co.uk/mall/departmentpage.cfm/bhsstore/232922/1/1

po negocjacjach z menszem zdecydowalismy, ze kiedy fundusze pozwola urzadzimy nasza sypialnie na turkusowo/bialo:) rozowe odpadlo, haha:D, na razie kupilam posciel i poduszki, jeszcze tapeta i lampki - pewnie monsoon;)

nie wiedzialam, ze u Was banki w innych terminach, czlowiek sie cale zycie uczy;)

sorki,że dopiero dzisiaj odpisuję :)

Wiesz... u nas bhs nie ma... tzn. pewnie gdzieś jest, ale u mnie w miasteczku niestety nie, więc i tak nie wybrałabym się na buszowanie ;)

Biało-turkusowa sypialnia też będzie fajna.... ja mam brązowo-turkusową... nie mogę się doczekać jak już pomaluję ściany, złożymy łózko i komody i ustawię wszystkie turkusowe dodatki :D

Hejo, siedzę w samochodzie:) wracamy z wesolego miasteczka:)

sadze, ze najpiękniejsze widoki to jednak okolice nowego s;) rodzina mojego męża stamtad pochodzi

nad morzem super, ale tylko kiedy żłobki, a jak wszyscy wiedza slonka w Walii jak na lekarstwo:D

nie marudze, dzisiaj tez piękna pogoda!

Edytowane przez Aba-m
byk

pozwole sobie u Ciebie Kasiu wrzucic pytanko - mam zagwozdke z dostawca internetu i telewizji, monsz znalazl n hdtv, ale zastanawiamy sie jeszcze nad oferta tepsy na telefon, telewizje i internet. Kompletnie nie wiem co wybrac i jaka firma jest dobra w kraju. Co macie u siebie? Albo co planujecie?:)